Μερομήνια

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;

Shares

Μερομήνια 2020: Τα μερομήνια είναι ένας αρχαίος και λαϊκός τρόπος πρόβλεψης του καιρού. Όσοι ασχολούνται ενεργά με αυτό, παρακολουθούν στενά τον καιρό για 12 ημέρες τον Αύγουστο. Κάθε μια από αυτές από αυτές αντιστοιχεί σε έναν μήνα του χρόνου. Με λίγα λόγια η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι τα μερομήνια είναι μια τάση του καιρού και δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη πρόβλεψη.

 

Τι καιρό θα κάνει τον Απρίλιο σύμφωνα με τα μερομήνια;

Αναλαμβάνει «υπηρεσία» μέσα σε συνθήκες «απειλής», αλλά γρήγορα καταφέρνει να ημερέψει την κατάσταση.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τις πρώτες ημέρες του Απριλίου και συγκεκριμένα από 1 έως 5 θα επικρατήσουν βροχές και αέρας (μπουρίνια)

Από 6 έως 16/4 καλοσυνάτος καιρός, από 16 έως 23 του ίδιου μήνα ήπιος καιρός

Από τις 23 έως και τις 27 Απριλίου αέρας και ίσως βροχή…

 

Τι λένε οι μετεωρολογικές υπηρεσίες για το Πάσχα

Μπορεί όπως είπαμε τα μερομήνια να μην είναι επίσημη πρόβλεψη, αλλά για το Πάσχα 2020 φαίνεται πως ενδεχομένως να πέφτουν μέσα σε σωστή πρόβλεψη. Οι προγνώσεις των μετεωρολογικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα άστατος. Θα ξεκινήσει με ανοιξιάτικο καιρό, αλλά μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα θα υπάρξουν και κάποιες βροχερές ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το Πάσχα πέφτει στις 19 Απριλίου. Οι πρώτες προβλέψεις για τη συγκεκριμένη ημέρα αναφέρουν ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν τοπικές βροχές και μπόρες.

Πηγή: newsbomb

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *