Κλείσιμο
Μερομήνια

Τι λένε τα Μερομήνια για την Κρήτη; Η απάντηση ενός Κρητικού που «ασπάστηκε» ο Αρναούτογλου!

Shares

Τα μερομήνια, αυτή η ερασιτεχνική πρόβλεψη των μετεωρολογικών φαινομένων, διαθέτουν φανατικούς υποστηρικτές κι άλλους τόσους πολέμιους.

Τι γίνεται όμως όταν ένας διάσημος και έγκυρος μετεωρολόγος, όπως ο Σάκης Αρναούτογλου εν προκειμένω, λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την άποψη ενός ορνιθολόγου από την Κρήτη για την ποιότητα του φετινού χειμώνα στο νησί μας, στηριζόμενος στην συμπεριφορά των πτηνών;

 

To σχόλιο του Σάκη Αρναούτογλου για την παρατήρηση του Μιχάλη Δρετάκη:

«Ο καλός μου φίλος από την Κρήτη, Μιχάλης Δρετάκης (Michalis Dretakis) εκτός απο εξαίρετος επιστήμονας ορνιθολόγος είναι και φοβερός ερασιτέχνης μετεωρολόγος και παρατηρητής καιρού (καρατσεκαρισμένο εδώ και χρόνια :)) κι έδωσε σήμερα το δικό του «μερομήνι» για τον καιρό της Κρήτης για τον φετινό χειμώνα βασισμένο σε μια παρατήρησή του!

Και γράφει στη σελίδα του:

«Το δικό μου μερομήνι για το φετινό χειμώνα. Απογοήτευση. Η εμφάνιση Λούγαρων στην Κρήτη συμπίπτει με κακές καιροχρονιές τύπου 1992-1993, 1999-2000, 2017-2018. Εντάξει επιστημονικά δε λέει να κάνουμε τέτοιες αναγωγές αλλά είναι μια παρατήρηση – σύνδεση που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Τυχαία;»

Σύμφωνα με το Μιχάλη: «κακές καιροχρονιές» για την Κρήτη και μόνο για την Κρήτη σημαίνει μειωμένες βροχοπτώσεις και πάνω απο τον μέσο όρο θερμοκρασίες για το νησί!

Σ’ ευχαριστούμε πολύ Μιχάλη! Για να δούμε!

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *