Σήμερα η μεγάλη γιορτή της Αγίας Μαρίνας | ΦΩΤΟ

Shares

Πλήθος πιστών, προσέλκυσε και φέτος το ξακουστό Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη του δήμου Μινώα Πεδιάδος, πολλοί γονυπετείς, σχημάτιζαν ουρές στο δρόμο, με στόχο να φτάσουν στα σκαλιά της εκκλησίας για να εκπληρώσουν το τάμα τους στη θαυματουργή Αγία Μαρίνα, που τα θαύματά της είναι γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ενώ, αρκετοί ήταν και εκείνοι που έφτασαν στο μοναστήρι περπατώντας, στη χάρη της θαυματουργής Αγίας Μαρίνας.

Η ιερά πανήγυρις, αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας και προσελκύει περισσότερους από 100.000 πιστούς, τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ιστορία της Μονής

Η ιστορία της Ιεράς Μονής ξεκινά κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Στην τοποθεσία όπου βρίσκεται ο μικρός ναός της μονής υπήρχε αγίασμα. Από αυτό ήπιε τότε κάτοικος της περιοχής Θραψανού. Επρόκειτο για τον Ιωάννη Καπαρουνάκη, ο οποίος περνούσε για το χωριό του και σταμάτησε στο σημείο για να δροσιστεί, διότι δεν ένιωθε καλά. Αμέσως εξαφανίστηκαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ στο σημείο βρήκε και μια μικρή εικόνα της Αγίας Μαρίνας.

Τότε ζήτησε από τον Τούρκο διοικητή να του επιτρέψει να χτίσει ένα μικρό ναό, πράγμα όμως που δεν κατέστη δυνατό. Όταν αργότερα άρχισαν να αρρωσταίνουν τα παιδιά του Τούρκου και να πεθαίνουν, μόνο τότε ο Τούρκος φώναξε τον Ιωάννη Καπαρουνάκη – που είναι και ο κτήτορ της μονής – λέγοντάς του ότι θα γίνει πράξη το ζήτημα που του είχε θέσει.

«Η ευσέβεια των χριστιανών και η αγάπη τους για την Αγία Μαρίνα δημιούργησε αυτό το προσκύνημα, στο οποίο κάθε χρόνο προστίθεται όλο και περισσότερος κόσμος. Όχι μόνο την περίοδο της πανυγύρεως, αλλά όλο το χρόνο επισκέπτεται ο κόσμος το γυναικείο μοναστήρι, που σήμερα έχει δύο μοναχές. Προσκυνητές έρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, προκειμένου να ανάψουν το κερί τους στη Χάρη της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της μονής πατήρ Στυλιανός.

Κοσμοσυρροή υπήρχε χθες και στον παλιό μικρό ναό της μονής, όπου βρίσκεται η εφέστιος εικόνα της Αγίας. Οι πιστοί με ευλάβεια και κατάνυξη προσκυνούσαν τη Χάρη της, με τους πολύ νεότερους να περιεργάζονται το σκοτωμένο φίδι που φυλάσσεται σε μπουκάλι τοποθετημένο δίπλα από την εικόνα.

«Πρόκειται για μια πολύ παλιά ιστορία», είπε ο εφημέριος της Ιεράς Μονής, πατήρ Κορνήλιος. «Μια τσιγγάνα ήρθε στο ναό, που φαινόταν έγκυος, αλλά ήταν υπό την επήρεια ακαθάρτων πνευμάτων. Ήρθε για να βρει την υγεία της. Καθώς προσευχόταν οι ιερείς τής διάβαζαν κάποιες ευχές. Βγήκε τότε ένα φίδι από μέσα της και σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος μπήκε στο μπουκάλι όπου φυλάσσεται μέχρι σήμερα».

 

 

Πηγή: neakriti

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *