Με το «σταγονόμετρο» οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Shares

Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδο του τουρισμού, συζήτησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, και στην εκπομπή «De facto» με τον Σωτήρη Μεταξά, ο Πρόεδρος Διευθυντών Ξενοδόχων, Γιώργος Πελεκανάκης. 

«Η φετινή χρόνια ήταν καταστροφική για τον τουρισμό», δήλωσε ο κ. Πελεκανάκης, συμπληρώνοντας ότι «δεν ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε». Ωστόσο, όπως εξήγησε, «το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ειδικά στις χώρες που μας τροφοδοτούν με τουρισμό, είχε σοβαρές επιπτώσεις στις προκρατήσεις».

Ειδικότερα, «τα πάντα είναι παγωμένα και οι προ-κρατήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πελεκάνακης, εξηγώντας ότι οι τουρίστες περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού, προτού προχωρήσουν σε κάποια μελλοντική κράτηση.

Για τον λόγο αυτό, η φετινή σεζόν, αναμένεται να στηριχτεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο φαινόμενο «last minute», με τις κρατήσεις να γίνονται στην κυριολεξία… την τελευταία στιγμή!

Μάλιστα, το 2021 θα είναι τελείως διαφορετικό από πλευράς τουρισμού, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Διευθυντών των Ξενοδόχων, «θα υπάρχει ο εσωτερικός ανταγωνισμός, καθώς όσοι δεν άνοιξαν πέρυσι θα επιδιώξουν να ανοίξουν φέτος, θα υπάρχει γενικότερος ανταγωνισμός, καθώς όλοι οι τουριστικοί προορισμοί αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά, και θα υπάρχει και μειωμένη ζήτηση, επειδή ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει». Ο κ. Πελεκανάκης, προτείνει λοιπόν «να κρατάμε μικρό καλάθι», ενώ ενδεχόμενη αύξηση των προκρατήσεων και κρατήσεων, θα φανεί από τον Μάρτιο και έπειτα.

Πηγή: creta24

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *