Μαρινάκης

Γιώργης Μαρινάκης: «Νομίζαμε ότι ο κορονοϊός δεν μας αφορά…»

Shares

Η εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στον νομό Ρεθύμνης τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει, όπως είναι λογικό, ανησυχία στις Αρχές αλλά και στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, έσπευσε να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια έκκληση προς τους κατοίκους του νομού ώστε να δείξουν την απαραίτητη προσοχή και υπευθυνότητα που ορίζουν οι καταστάσεις, προκειμένου να μην υπάρξει ευρύτερη διασπορά του ιού. «Οι τρεις αυτές περιπτώσεις με τα κρούσματα στους οικισμούς μας, ήρθαν δυστυχώς να μας πουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο ιός κυκλοφορεί αναμέσά μας, μέσα στις οικογένειές μας, πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Ολόκληρο το μήνυμα του Γιώργη Μαρινάκη:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας ανησυχήσαμε, γιατί το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά και μας «ξύπνησε» από τον εφησυχασμό της καλής εικόνας που έδειχνε το Ρέθυμνο επιδημιολογικά ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Όλα αυτά που λέγονται καθημερινά στις ειδήσεις, νομίζαμε ότι δε μας αφορούν. Τα δεδομένα, όμως, ανατρέπονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Οι τρεις αυτές περιπτώσεις με τα κρούσματα στους οικισμούς μας, ήρθαν δυστυχώς να μας πουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο ιός κυκλοφορεί αναμέσά μας, μέσα στις οικογένειές μας, πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε καθόσον πολλοί φορείς είναι ασυμπτωματικοί χωρίς όμως να είναι ακίνδυνοι και ότι τελικά δε σεβόμαστε τους γονείς μας και τους παππούδες μας, που είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο απ΄ όλους.

Αισθάνομαι λοιπόν την υποχρέωση, αλλά και την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους εσάς ξεχωριστά και ιδιαίτερα σε όσους έχουν θέση ευθύνης, ότι εμείς πρέπει πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα και να καθοδηγούμε και να συνετίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας.
Γιατί στο τέλος της γραφής, δε μας χρωστάνε τίποτα τα παιδιά μας που δε μαθαίνουν γράμματα με κλειστά σχολεία, ούτε οι εργαζόμενοι που είναι άνεργοι, ούτε οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με κλειστές επιχειρήσεις.

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η καλή υγειονομική κατάσταση στον τόπο μας, αφενός μεν θα μας επιτρέψει να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από αυτό τον ιδιότυπο «πόλεμο», αλλά και αφετέρου θα μας δώσει προβάδισμα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάταξη της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

Ας μένουμε λοιπόν ασφαλείς, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα. Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά αποπνέει άγνοια, κακώς εννοούμενο εγωισμό και την έλλειψη σεβασμού σε εκείνους που με τη συμπεριφορά μας στοχοποιούμε.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *