Πραματευτάκη

Μία ακόμη διάκριση για τον Ρεθυμνιώτη γιατρό Μάνο Πραματευτάκη

Shares

Μια ακόμα διάκριση ήρθε να προστεθεί στην επιστημονική πορεία του επιφανούς καθηγητή δρα Μάνου Μ. Πραματευτάκη.

O Ρεθυμνιώτης γενικός χειρούργος ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει… viral μέσα από ένα post που είχε κάνει σχετικά με τη χρήση μάσκας για τον κορονοϊό (δες τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Daynight.gr), έρχεται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο. 

Όπως αναφέρουν τα Ρεθεμνιώτικα Νέα, μετά από μια αναλυτική και κουραστική διαδικασία 18 περίπου μηνών έγινε ο δεύτερος χειρουργός στην Ελλάδα που πήρε την πιστοποίηση του SRC για την προχωρημένη χειρουργική παθήσεων παχέος εντέρου (master surgeon in colorectal surgery).

Μέσω αυτής της διαδικασίας Αμερικάνοι χειρουργοί ήρθαν στη Θεσσαλονίκη όπου παρατήρησαν και ανέλυσαν τη δουλειά του συμπολίτη επιστήμονα, τόσο στο χειρουργείο, όσο και στην παρακολούθηση ασθενών βάσει παγκοσμίων προεγχειρητικών πρωτοκόλλων και μετεγχειρητικών παραμέτρων παρακολούθησης.

Μετά από συζητήσεις και αναλύσεις, θεώρησαν την ποιότητα της δουλειάς του δρος Πραματευτάκη ανάλογη των παγκοσμίων μοντέρνων standards. Μία τέτοια πιστοποίηση επιβεβαιώνει στον ασθενή ότι ακόμα και στη χώρα μας η ποιότητα της χειρουργικής που προσφέρεται είναι ανάλογη της ποιότητας άλλων χωρών, βάσει εξωτερικών πάντα παρατηρητών.

Το Surgical Review Corporation (SRC) είναι αμερικάνικη εταιρεία πιστοποίησης της ποιότητας εργασίας, ασφάλειας και απόδοσης ιατρών και ιατρικών κέντρων ανά τον κόσμο, βάσει αυστηρών κριτηρίων ανάλυσης, εκτίμησης και audit.

Να συγχαρούμε θερμά τον επιφανή καθηγητή, γιο των εκλεκτών συμπολιτών μας Μπάμπη και της Βάγιας Πραματευτάκη και να του ευχηθούμε πάντα επιτυχίες στην καριέρα του.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *