κορονοιος

Μ. Λουμπούνης: Αρκετά περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα, τα κρούσματα στην Κρήτη

Shares

88 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφει ο ΕΟΔΥ στο Νομό Ηρακλείου, μόνο τον Αύγουστο (έως 30/8), ενώ αντιστοίχως στον Νομό Χανίων, εντοπίστηκαν 82 κρούσματα.

Ωστόσο, ο Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ και Αν. Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια ΚρήτηςΜανόλης Λουμπούνης, μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, υπενθύμισε πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, το πιθανότερο είναι να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά τα κρούσματα να είναι αρκετά περισσότερα, δεδομένου ότι υπάρχει και σημαντικό ποσοστό ασυμπτωματικών.

Παρ’όλα αυτά και παρά την απόφαση να ληφθούν τα ίδια περιοριστικά μέτρα με το Νομό Χανίων και στο νομό Ηρακλείου, ο Μανόλης Λουμπούνης, χαρακτήρισε την κατάσταση διαχειρίσιμη.

«Εφόσον οι πολίτες τηρήσουν τα μέτρα προστασίας που είναι γνωστά από την αρχή της πανδημίας, τότε η διασπορά μπορεί να περιοριστεί έως και 75%».

Παράλληλ, εκτίμησε ότι μετά το άνοιγμα των συνόρων και την απελευθέρωση των μετακινήσεων εντός της χώρας «τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα».

«Θετικό στοιχείο είναι ότι αρκετά κρούσματα έχουν συγκεντρωθεί σε μικρές συρροές, οι οποίες στη συνέχεια, έπαψαν να δίνουν νέα, όπως στο Δήμο Φαιστού», κατέληξε ο κ. Λουμπούνης.

Πηγή: creta24

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *