λίστα

Δείτε τη λίστα της ντροπής που μοίρασε ιερέας στους ενορίτες του! | ΦΩΤΟ

Shares

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε  επιστολή ενός ιερέα της Λάρισας προς τους ενορίτες του.

Σύμφωνα με αυτήν,  δίνονταν οδηγίες για το τελετουργικό του σαρανταλείτουργου, μία τέλεση δηλαδή της θείας λειτουργίας επί σαράντα συνεχόμενες μέρες της νηστείας των Χριστουγέννων, από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 25 Δεκεμβρίου, όπου μνημονεύονται όσοι έχουν φύγει από τη ζωή.

Η λίστα της ντροπής:

λίστα

Το πρόβλημα είχε να κάνει με τις απαιτήσεις του εν λόγω ιερέα, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν -στην καλύτερη περίπτωση- παράλογες.

Ειδικότερα, πέραν των 25 ευρώ που αναφέρονται ως τιμή αφετηρίας για τη συμμετοχή των πιστών στη λειτουργία, «κατ’ ελάχιστη προσφορά για τα λειτουργικά έξοδα του Σαρανταλείτουργου», ζητάει από τους πιστούς παρθένο ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας τουλάχιστον ενός λίτρου (με προτεινόμενα τα 2 λίτρα (!), μοσχοθυμίαμα αρίστης ποιότητας, κρασί μόνο από μία συγκεκριμένη μάρκα και δίπτυχα της συγκεκριμένης εκκλησίας αποκλειστικά, όπως τονίζεται με κεφαλαία γράμματα «που σας δίνουμε εμείς και όχι σε άλλα χαρτιά πλην των δικών μας».

Πηγή: larissapress

Shares

1 comment

  1. Baso Drettaki

    Ένα ημερομίσθιο 25 ευρώ για το σαρανταλείτουργο?? Γιατί? Θα κάνετε κάτι έξτρα πέρα από αυτό που έχετε
    Ταχτει να κανετε???τι απαιτήσεις είναι αυτές που ζητάτε ε???Το πώς θα μνημονεύεται,,, πρέπει να πληρωθείτε?? γιατί κάνετε το σπίτι του Χριστού εμπόριο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *