Βρειτε μας στα Social Media

LIFESTYLE

Τι έκαναν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 στο Καστελόριζο;

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια σπουδαία πρωτοβουλία μελών της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004 υλοποιήθηκε στο Καστελόριζο.

«Το Καστελόριζο μπορεί να φαίνεται μακριά πάνω στον χάρτη, αλλά είναι κοντά για όλους μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μήνυμα των Legends του 2004. Της ομάδας που έχουν φτιάξει οι ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή στο Euro 2004 κι έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια πλούσια κοινωνική δράση.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια ακόμα πρωτοβουλία τους υλοποιήθηκε πρόσφατα με την επίσκεψη στο ακριτικό Καστελόριζο. Οι Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς και Δημήτρης Παπαδόπουλος βρέθηκαν εκεί και είχαν συναντήσεις τόσο με τους κατοίκους όσο και με φορείς της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η κίνηση έγινε σε μια περίοδο όπου η ένταση στο Αιγαίο έχει κορυφωθεί, ειδικότερα στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, από τις τουρκικές προκλήσεις. Οι Έλληνες πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, πάντως, έστειλαν το μήνυμα και ξεκαθάρισαν πως «Οι ακρίτες μας χρειάζονται την αγάπη και την στήριξη όλων μας και αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψής μας».

Το μήνυμα των Legends 2004

Το τριήμερο που μας πέρασε επισκεφθήκαμε το πανέμορφο, ακριτικό Καστελλόριζο. Μία επίσκεψη προγραμματισμένη εδώ και καιρό που οι συγκυρίες την επέτρεψαν τώρα, εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου για όλους μας, αλλά ακόμη περισσότερο για το Καστελλόριζο που συνήθως ξεχνάμε πόσο μακριά είναι.

Σκοπός μας να συναντηθούμε με την κοινωνία του νησιού, κυρίως να συναντήσουμε και να μιλήσουμε με όλα τα παιδιά στον δικό τους χώρο, στο σχολείο του νησιού, την “Σαντράπεια Αστική Σχολή” που φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά όλων των ηλικιών. Ακούσαμε τις ανησυχίες τους, απαντήσαμε στις απορίες τους, συζητήσαμε τα προβλήματά τους και ζεσταθήκαμε με την αγάπη τους.

Μιλήσαμε και με τους δασκάλους τους και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τον δύσκολο ρόλο τους. Συναντηθήκαμε επίσης με τους τοπικούς φορείς του νησιού, τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο, μάθαμε περισσότερα για τα προβλήματα του νησιού, συζητήσαμε τις ανάγκες των κατοίκων και υποσχεθήκαμε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την πρόσκληση μικρών και μεγάλων και να παίξουμε μαζί τους ποδόσφαιρο, με τα μικρά αλλά και τα “μεγαλύτερα” παιδιά και για λίγη ώρα γίναμε μιά αγκαλιά μέσα σε ένα μικρό γήπεδο 5Χ5 που είναι και το μοναδικό που διαθέτει το νησί.

Αυτές τις λίγες ημέρες λάβαμε αγάπη, ζεστασιά, ανεπανάληπτη φιλοξενία. Οι ακρίτες μας χρειάζονται την αγάπη και την στήριξη όλων μας και αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψής μας.

Ολοκληρώνοντας αυτήν την επίσκεψη στο Καστελλόριζο, επιστρέφουμε με συναισθήματα σπάνια και πολύτιμα. Αφήσαμε στο νησί λίγο από τον εαυτό μας, πολλή από την αγάπη μας, και την υπόσχεση ότι αυτό το ταξίδι ήταν το πρώτο από πολλά που θα ακολουθήσουν. Το Καστελλόριζο μπορεί να φαίνεται μακριά πάνω στον χάρτη αλλά είναι κοντά για όλους μας. Πανέμορφο, ειδυλλιακό, ηρωικό, μικρό αλλά, πλέον, τεράστιο στις μνήμες μας και στις καρδιές μας. Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

 

View this post on Instagram

 

Το τριήμερο που μας πέρασε επισκεφθήκαμε το πανέμορφο, ακριτικό Καστελλόριζο. Μία επίσκεψη προγραμματισμένη εδώ και καιρό που οι συγκυρίες την επέτρεψαν τώρα, σε μια δύσκολη περιοδο για όλους μας, αλλά ακόμη περισσότερο για το Καστελλόριζο που συνήθως ξεχνάμε πόσο μακριά είναι. Σκοπός μας να συναντηθούμε με την κοινωνία του νησιού, κυρίως να συναντήσουμε και να μιλήσουμε με όλα τα παιδιά στον δικό τους χώρο, στο σχολείο του νησιού, την “Σαντράπεια Αστική Σχολή” που φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά όλων των ηλικιών. Ακούσαμε τις ανησυχίες τους, απαντήσαμε στις απορίες τους, συζητήσαμε τα προβλήματά τους και ζεσταθήκαμε με την αγάπη τους. Μιλήσαμε με τους δασκάλους τους και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τον δύσκολο ρόλο τους. Με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήσαμε τις ανάγκες των κατοίκων και υποσχεθήκαμε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την πρόσκληση μικρών και μεγάλων και να παίξουμε ποδόσφαιρο, με τα μικρά αλλά και τα “μεγαλύτερα” παιδιά. Για λίγη ώρα γίναμε μια αγκαλιά μέσα σε ένα μικρό γήπεδο 5Χ5 που είναι και το μοναδικό που διαθέτει το νησί. Ταξιδέψαμε όπως πάντα με τα φτερά της @aegeanairlines, με άνεση και κυρίως ασφάλεια. Χρησιμοποιήσαμε αθλητικό ρουχισμό και εξοπλισμό από την @gsasport, Επίσημο Προμηθευτή Αθλητικού Υλικού των Legends 2004. Kυρίως όμως, φέραμε μαζί μας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που θα καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου: έναν φορητό υπολογιστή Huawei Matebook D14 και ένα υπερσύγχρονο σύστημα αποστείρωσης αέρα κλειστού χώρου ELSO UV Fair, ευγενική και πολύτιμη προσφορά του ομίλου εταιρειών Teleunicom S.A. Globalsat Greece, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά. Ολοκληρώνοντας αυτήν την επίσκεψη στο Καστελλόριζο, επιστρέφουμε με συναισθήματα σπάνια και πολύτιμα. Αφήσαμε στο νησί λίγο από τον εαυτό μας, πολλή από την αγάπη μας, και την υπόσχεση ότι αυτό το ταξίδι ήταν το πρώτο από πολλά. Το Καστελλόριζο μπορεί να φαίνεται μακριά πάνω στον χάρτη αλλά είναι κοντά για όλους μας. Πανέμορφο, ειδυλλιακό, ηρωικό, μικρό αλλά, πλέον, τεράστιο στις μνήμες μας και στις καρδιές μας. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. #gr_legends_2004 #championsforlife

A post shared by Greek Legends 2004 (@gr_legends_2004) on

 

Πηγή: Newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ