Βρειτε μας στα Social Media

LIFESTYLE

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Νέες αποκαλύψεις για την περιβόητη συνέντευξη στο BBC

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες αποκαλύψεις αναμένεται να κάνει ο πρώην δημοσιογράφος της βασιλικής οικογένειας Nicholas Witchell για την περιβόητη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC.
Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η θλιμμένη πριγκίπισσα εξαπατήθηκε για να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τον γάμο και τη ζωή της.
Ήταν μία συνέντευξη που άφηνε εκτεθειμένο το παλάτι μιας και η πριγκίπισσα Νταϊάνα είπε την περιβόητη ατάκα: «Ήμασταν τρεις σε αυτό τον γάμο, οπότε υπήρχε ένας μικρός συνωστισμός».
Η εκρηκτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στον Μάρτιν Μπασίρ προβλήθηκε το 1995, αλλά 25 χρόνια αργότερα, νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο Άγγλος δημοσιογράφος μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει πλαστά τραπεζικά έγγραφα και άλλες ανήθικες μεθόδους για να πείσει την πρώτη σύζυγο του πρίγκιπα Κάρολου να συμμετάσχει στη συνέντευξη, αναφέρει το Deadline.

Ο Nicholas Witchell κατηγορεί τον δημοσιογράφο ότι πλησίασε και απείλησε με πλαστά τραπεζικά έγγραφα την αγαπημένη πριγκίπισσα των Βρετανών για να καταφέρει να «κλείσει» τη συγκεκριμένη συνέντευξη.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το BBC ζήτησε συγγνώμη από τον αδερφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ο οποίος αποκάλυψε τα αποδεικτικά στοιχεία.
Το δίκτυο παραδέχτηκε ότι ο Μπασίρ έδειξε τα τραπεζικά έγγραφα που είχε πλαστογραφήσει γραφίστας του προσωπικού του BBC. Ο Σπένσερ ισχυρίστηκε ότι ο Μπασίρ είπε στην αδελφή του «φανταστικές ιστορίες για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της» και της έδειξε ψεύτικα τραπεζικά αρχεία που σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησαν τον Μπασίρ να πάρει τη συνέντευξη.
Ο Σπένσερ είπε επίσης ότι βρήκε μια επιστολή που του έστειλε ο Μπασίρ που περιείχε φήμες για σχέση μεταξύ του πρίγκιπα Κάρολου και της νταντάς της οικογένειας.
Εκείνη την εποχή, η πριγκίπισσα ανησυχούσε βαθιά ότι την κατασκόπευαν και ότι το προσωπικό της αποκάλυπτε πληροφορίες για εκείνη. Τα «αποδεικτικά στοιχεία» του Μπασίρ φέρεται να την έπεισαν να παραχωρήσει τη συνέντευξη, ένα χρόνο αφ’ ότου είχαν χωρίσει με τον πρίγκιπα Κάρολο.
Εβδομάδες μετά την προβολή της συνέντευξης, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισαν τη διαδικασία διαζυγίου.
Οι ισχυρισμοί για τα πλαστά έγγραφα διατυπώθηκαν για πρώτη φορά μερικές εβδομάδες μετά από τη συνέντευξη και το BBC προχώρησε σε εσωτερική έρευνα, χωρίς να προκύψει κάτι εναντίον του δημοσιογράφου.
«Οι ισχυρισμοί ότι τα πλαστά έγγραφα ήταν γνήσια ήταν λάθος τότε και είναι λάθος τώρα» αναφέρει το BBC και ζητά συγγνώμη.
«Τα αρχεία του BBC λένε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είπε ότι δεν είχε δει τα πλαστά έγγραφα και δεν είχαν παίξει κανένα ρόλο στην απόφασή της να συμμετάσχει στη συνέντευξη» ανέφερε εκπρόσωπος του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού στη New York Post.
Το BBC ζήτησε συγγνώμη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επαναλάβουμε αυτή τη συγγνώμη. Και ενώ αυτό έγινε πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, θα διερευνήσουμε απολύτως – ουσιαστικά και δίκαια – καθοριστικές νέες πληροφορίες», δήλωσε εκπρόσωπος του BBC στο Deadline. «Ζητήσαμε από τον κόμη Σπένσερ να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες με το BBC» πρόσθεσε.
«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή μας εμποδίζει το απλό γεγονός ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε για αυτό με τον Μάρτιν Μπασίρ, καθώς είναι σοβαρά άρρωστος. Όταν θα γίνει καλά, φυσικά θα διεξαγάγουμε έρευνα για αυτά τα νέα ζητήματα» σημείωσε.

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap