Βρειτε μας στα Social Media

LIFESTYLE

«Είσαι και εσύ στη λίστα για Ντουμπάι;»: Γέμισαν με σχόλια για τα porta potty party οι αναρτήσεις Ελληνίδων influencers

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

«Eίσαι και εσύ στη λίστα;», σχολιάζει ένας χρήστης κάτω από το βίντεο μιας -μαθηματικά αποδεδειγμένα επιτυχημένης- content creator στο TikTok που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Ντουμπάι. Το όνομά της πληκτρολογείται ασταμάτητα σε σχόλια αναρτήσεων που αφορούν την περιβόητη λίστα Ελληνίδων «influencers» που φέρεται να λαμβάνουν μέρος στα -εντελώς disturbing- porta potty parties.

Η άγρια κακοποίηση της Ουκρανής, Μαρία Κουβαλτσούκ, που βρέθηκε ημιθανής στο Ντουμπάι, τα έφερε ξαφνικά στα feed μας και ήδη έχουν προλάβει να μετατραπούν στο νέο χοτ τόπικ της ελληνικής επικαιρότητας, μετά από Πισπιριγκιάδες και Μουρτζουκειάδες. Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως πρόκειται για πάρτι δισεκατομμυριούχων στα οποία μοντέλα του Only Fans και influencers από όλο τον κόσμο προσλαμβάνονται και φετιχοποιούνται. Βασικά, προσλαμβάνονται για να φετιχοποιηθούν με τον πιο αρρωστημένο τρόπο.

Οι πληρωμές είναι αδιανόητα καλές, αλλά η φάση έχει ένα πολύ βασικό defaut: δεν μιλάμε απλώς για φετίχ, ούτε για -όχι και τόσο απλή- παραφιλία. Μιλάμε για παθολογία, που μόνο μίσος για το γυναικείο φύλο μπορεί να την τροφοδοτεί σε βαθμό που να χρειάζεται οι συμμετέχουσες να υπογράφουν συμφωνητικά εχεμύθειας που να εγγυώνται πως ακόμα και με σπασμένα δόντια ή κόκαλα να φύγουν από εκεί, δεν μπορούν να πουν τίποτα σε κανέναν.

https://www.tiktok.com/@marilenamani/video/7490160159021436182?embed_source=121374463%2C121468991%2C121439635%2C121433650%2C121404358%2C121497414%2C121477481%2C121351166%2C121487028%2C73347566%2C121331973%2C120811592%2C120810756%2C121503376%3Bnull%3Bembed_masking&refer=embed&referer_url=www.reader.gr%2Fapopseis%2Fntoympai-anilees-kai-anoysio-kynigi-porta-potty-infloyensers-sto-elliniko-internet%2F595891%3Ffbclid%3DIwY2xjawJh3RlleHRuA2FlbQIxMQABHgljrIEAfZ53yP7OXw67WvbHs6wdUBbzo8LwK1AP0ltyBFToHdHBKie3qaY9_aem_FHOWjHCH0biX5K3SKszOfA&referer_video_id=7490160159021436182

Κατά τα άλλα, σεξουαλικές περιπτύξεις με ζώα, golden showers και κοπροφιλία (στις ακόμα πιο ακραίες εκδοχές της) είναι μερικά από τα παραφιλικά φετίχ που φαίνεται να κοστίζουν γύρω στα 100.000 ευρώ σε κάποιον παρευρισκόμενο που θέλει να μετατρέψει μια γυναίκα σε «φορητή τουαλέτα» (ελλ. μετάφραση του “porta potty”).

Δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα, ωστόσο, που το όλο θέμα έχει γεννήσει ένα κυνήγι «βιζιτών που το παίζουν influencers» στο ελληνικό ίντερνετ και όχι έστω μια ξεψυχισμένη απορία του στυλ «τι στην ευχή πάει λάθος με αυτούς τους ανθρώπους;». Όχι. Η πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών του TikTok, αναμάρτητοι, αποψούχοι, με αξιοζήλευτα ελεύθερο χρόνο, έχουν ξεκινήσει ψηφιακό πογκρόμ σεξεργασίας και σεξοσκλαβιάς.

Αυτόκλητα, αμετροεπώς, με μηδενικές αποδείξεις, αλλά αμέτρητες εικασίες. Αν μια γυναίκα βρίσκεται ή έχει βρεθεί στο Ντουμπάι, αν πληροί τις στερεοτυπικές προϋποθέσεις της «βίζιτας» (η σούπερσταρ των λέξεων αυτές τις μέρες), βλέπει σχόλια σαν αυτά να εμφανίζονται και να πληθαίνουν στις αναρτήσεις της:

«Είσαι και εσύ στη λίστα;»

«Μια τιμούλα για αφόδευση παρακαλώ;»

«Ποιος σε παρήγγειλε;»

Το βασίλειό μου για ένα λεπτό στο μυαλό τους, με την ελπίδα να μάθω αφενός με πόση ευκολία στοχοποιεί κάποιος μια γυναίκα χωρίς αποδείξεις και αφετέρου ποια χρησιμότητα βρίσκει σε αυτό. Ποιος είναι ο στόχος; Υπάρχει αποτέλεσμα; Η ενέργεια που διοχετεύεται σε αυτή την προσπάθεια καταλήγει σε κάτι χειροπιαστό; Στο ιδανικό σενάριο τι συμβαίνει; Του απαντά η content creator «ναι, το παραδέχομαι, με ξεσκέπασες» και σβήνει το προφίλ της, βυθιζόμενη στη ντροπή και στην ιντερνετική λήθη;

Σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση η ζήτηση, εκτός από την προσφορά; Το πώς από ό,τι φαίνεται το κλισέ που θέλει την απόλαυση να μετατρέπεται σε πολύ δύσκολη πίστα όταν είσαι χυδαία πλούσιος είναι μάλλον κλισέ για κάποιο λόγο; Το πώς το γυναικείο φύλο είναι αυτό που αντιμετωπίζεται σαν κάτι ακόμα πιο ασήμαντο από αντικείμενο για να ικανοποιήσει την επίμονη ανηδονία μερικών ανδρών που πήγαν το «ελίτ» σε άλλη πίστα; Ή οι πλούσιοι άντρες έχουν το ακαταλόγιστο ακριβώς επειδή είναι πλούσιοι και κυρίως άνδρες. Αφήνω εκτός το ταμπού της σεξεργασίας, καθώς όλα όσα εκτυλίσσονται σε αυτά τα πάρτι ομολογουμένως υπερβαίνουν την απλοϊκή λογική της συναίνεσης.

@papoutsis.nik

influencer στο Dubai #nikospapoutsis

♬ original sound – Nikos Papoutsis

Πάντως, στον αντίποδα του κυνηγιού, ελάχιστοι content creators αναρωτιούνται το αυτονόητο: Τι σας νοιάζει, παιδιά; Οι αρχές θα το λύσουν, θα βρουν τα ονόματα, θα πάρουν καταθέσεις, θα δώσουν λεπτομέρειες. Τα σχόλιά σας και η σιγουριά σας ποια ακριβώς χρησιμότητα έχουν; Οι απαντήσεις όσων θίγονται με το call out αυτού του porta potty haunting, αρθρώνονται κάπως έτσι:

«Με νοιάζει ρε. Με νοιάζει γιατί προσπαθούν να γίνουν πρότυπα για τη νεολαία και τα παιδιά. Αλλιώς δεν θα με ένοιαζε καθόλου, αλλά εδώ μιλάμε για influencers με χιλιάδες followers»

«Το θέμα αγαπητή μου είναι ότι αυτές οι influencers πλασάρουν έναν τρόπο ζωής που επηρεάζουν μικρές κοπέλες, μη λέγοντας ότι έκαναν λεφτά κάνοντας το WC σε Άραβες, αλλά λέγοντας ότι έκαναν κάτι άλλο»

«Σχολιάζετε αρνητικά τις γυναίκες/κοπέλες και όχι τους διεστραμμένους “πελάτες” που ηδονίζονται με τον βασανισμό (βγάζοντας δόντια κ.α.) και με το να εξευτελίζουν άλλους ανθρώπους. Όνομα από αυτούς όχι ε;»

Και εδώ έρχεται και γελάει μαζί μας η παραδοξότητα των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι δεν τσίμπησαν ποτέ με τον όρο infuencer, ας τρίψουν τα χέρια τους αυτάρεσκα. Ας νιώσουν περήφανοι για τη μπλαζέ αντιμετώπιση αυτού του ντιτζιταλικού φυτωρίου ανουσιότητας και καταναλωτικής κενοδοξίας. Βλέπετε, influencer είσαι όταν οδηγείς σε πωλήσεις, όταν μετατρέπεις προϊόντα σε best sellers. Αυτό το καταφέρνεις μέσω των views, που έρχονται μέσα από τα σχόλια. Ιδίως τα αρνητικά, τα οποία γεννούν όλο και περισσότερα αρνητικά σχόλια. Για αυτό δεν σβήνεται το μίσος στα comment section των influencers.

Για αυτό μένει εκεί, μιας και σχόλια ίσον κι άλλα σχόλια ίσον κι άλλα views ίσον κι άλλοι πελάτες και επομένως, ένα-ένα τα γράμματα της ψευδαίσθησης του influencing μπολντάρονται υποσυνείδητα και επικυρώνονται συνειδητά. Κάπως έτσι, οι εταιρείες θα συνεχίζουν να επιλέγουν αυτά τα «επικίνδυνα πρότυπα» τα οποία δημιουργούμε εμείς, αναδεικνύοντάς τα σε τέτοια, όχι παρά την έκφραση της δυσαρέσκειάς μας, μα κυρίως μέσω αυτής, που φέρνει αυτά τα «πρότυπα» σε όλο και περισσότερα feed, χαρίζοντάς τους άκοπα ακόμα περισσότερους followers.

Πηγή: reader

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ