Μαζιδά Άμμος: Η Κρητική παραλία που θυμίζει Καραϊβική αλλά βρίσκεται στο Λασίθι | ΦΩΤΟ

Shares

Μια από τις παραλίες της Κρήτης με τα πιο εντυπωσιακά χρώματα βρίσκεται ανατολικά της Ζίρου στο νομό Λασιθίου. Η Μαζιδά Άμμος είναι η μεγαλύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής και κάθε καλοκαίρι σαγηνεύει με την φυσική ομορφιά της όλους όσους την επιλέγουν για μπάνιο.

Η ιδιαίτερη ονομασία της προέρχεται πιθανότατα από τη φράση «Μάνα Γη» και ξεχωρίζει από αρκετές άλλες όμορφες παραλίες στην συγκεκριμένη περιοχή της Ανατολικής Κρήτης.

Όλοι όσοι την έχουν επισκεφθεί εντυπωσιάζονται από την ολόλευκη άμμο, τα τιρκουάζ νερά που θυμίζουν παραλίες της Καραϊβικής.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παραλίες είναι το ακρωτήριο Τράχηλος το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της όπου και σε μικρή απόσταση συναντά κανεί και την περίφημη Φωκοσπηλιά.

Κατά μήκος της παραλίας, όπου φτάνει πλέον ασφαλτοστρωμένος δρόμος, υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια, ενώ δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα οργανωμένο σημείο.

Απέναντι υπάρχουν οι τρεις νησίδες των Καβάλων (Καβάλος, Κεφαλή και Αναβάτης) ενώ στα δυτικά μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα το Κουφονήσι.

Στην Μαζιδά Άμμος μάλιστα έμεινε για ένα ολόκληρο καλοκαίρι το θρυλικό ωκεανογραφικό σκάφος Καλυψώ του Jacques Yves Cousteau (Κουστώ). Το δυτικό της τέρμα ονομάζεται Βλυχάδα, καθώς υπάρχει πηγή με υφάλμυρο νερό.

Shares

 

2 comments

  1. Pingback: Η «ατέλειωτη» ομορφιά της παραλίας στην Επισκοπή σε drone ΒΙΝΤΕΑΡΑ

  2. Pingback: Σητεία: Η πόλη που «αγγίζει» το απέραντο γαλάζιο και σαγηνεύει με την ηρεμία της | Drone ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *