λαϊκή αγορά

Τι αλλάζει στις Λαϊκές Αγορές του Ρεθύμνου;

Shares

Στην άμεση εφαρμογή της υπουργικής απόφασης περί  προσωρινής απαγόρευσης λιανικού εμπορίου κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές (ΚΑ+ 4782) καθώς και το  λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές (εξαιρούνται τα χαρτικά είδη καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας), προχώρησε η αρμόδια Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφερειακής  Ενότητας Ρεθύμνου. Από την απαγόρευση 

Ο Πρόεδρος κ. Μαν. Χνάρης και  τα Μέλη της Επιτροπής με την υπ. αριθ 12/18-3-2020 απόφαση τους, η οποία βασίστηκε σε  σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου και του Περ/χη Κρήτης, ορίζουν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με τις απαραίτητες χωροταξικές αναδιατάξεις ώστε να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των επισκεπτών, ως εξής:

      1 .Για την υλοποίηση των μέτρων μεριμνούν οι εκπρόσωποι των πωλητών λαϊκών αγορών σε συνεργασία με το φορέα λειτουργίας (Δήμο            Ρεθύμνης).

  1. Οι πωλητές οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά, χρήση γαντιών).
  1. Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν από 19.3.2020 και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του  κορωνοϊού COVID – 19.

Η απόφαση της Επιτροπής κοινοποιήθηκε στην Αστυνομική Δνση Ρεθύμνου, με την οποία είχε ήδη έρθει σε επικοινωνία ο Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής κ. Αγριμάκης Νίκος, αφού η αρμοδιότητα της λειτουργίας λαϊκών αγορών έχε, ως γνωστόν ανατεθεί στους Δήμους. 

 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης:

  1. Ορίζουμε τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ως εξής: 

Α) Λαϊκή αγορά στους Τέσσερις Μάρτυρες την Πέμπτη 

Οι θέσεις 31 έως και 62 μετακινούνται κατά 3 μέτρα ανατολικά προς τις θέσεις επαγγελματιών πωλητών 

Β) Λαϊκή αγορά στο Ρέμα Συνατσάκη την ∆ευτέρα 

  1. Οι θέσεις 1-25 μετακινούνται 3 μέτρα δυτικά προς τις θέσεις επαγγελματιών πωλητών 

2.Για την υλοποίηση των μέτρων μεριμνούν οι εκπρόσωποι των πωλητών λαϊκών αγορών σε συνεργασία με το φορέα λειτουργίας (∆ήμο Ρεθύμνου). 

  1. Οι πωλητές οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά, χρήση γαντιών).
  1. Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν από 19.3.2020 και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.


Κατά την μειοψηφούσα άποψη
, θα πρέπει 1. η απόσταση μεταξύ των πάγκων να  είναι τουλάχιστον δύο (2) μέτρα, 2. διεύρυνση των διαδρόμων, τουλάχιστον τέσσερα (4)  μέτρα, 3. Να υπάρχει έλεγχος της επισκεψιμότητας, με ευθύνη του φορέα λειτουργίας και με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων ανάμεσα στους καταναλωτές και 4. Υποβολή αιτήματος στη  διεύθυνση δημόσιας Υγείας για έλεγχο εφαρμογής των υγειονομικών διατάξεων, κατ’ εφαρμογή της αριθμ. ∆1α/ΓΠ.οικ.19024/17.3.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *