Ρέθυμνο: Υπάρχει κίνδυνος για τους πεζούς από συγκεκριμένα κτίρια στο Κέντρο και την Καλλιθέα; | ΦΩΤΟ

Shares

Ένα άκρως επικίνδυνο θέμα είναι τα κτίσματα, τα μπαλκόνια και οι πολυκατοικίες που δεν έχουν ανακαινιστεί ή βρίσκονται στο στάδιο της ανακαίνισης, χωρίς μέτρα προστασίας και κυριολεκτικά αποτελούν κίνδυνο για τους περαστικούς.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σε κτίρια τόσο στο κέντρο όσο και στην Καλλιθέα. Υπάρχουν πολυκατοικίες που τρέμει κάποιος στην ιδέα, ότι αν πέσουν σοβάδες ή κάποιο μεγάλο κομμάτι τσιμέντου, ενδεχομένως να προκαλέσει κάποιο τραυματισμό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ιδιαίτερα με τα τελευταία κύματα κακοκαιρίας και τις έντονες βροχοπτώσεις, οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί.

Δυστυχώς, το κακό δεν θέλει πολύ για να γίνει και είναι σημαντικό έως και αναγκαίο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των πολιτών και να υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες των κτισμάτων, να πάρουν τα μέτρα τους.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δείχνουν να είναι αρκετά παραμελημένα τα κτίρια, σε σημείο που φαίνεται ότι οι απαραίτητες εργασίες δείχνουν να έχουν αμεληθεί, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου και να αναλάβουν δράση, προτού να είναι πολύ αργά…

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από κτίσματα, πολυκατοικίες και μπαλκόνια από το κέντρο του Ρεθύμνου και την περιοχή Καλλιθέα:

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *