Μελίνα

Ξυπνούν οι μνήμες από τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη

Shares

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη, μετά την αναβολή που πήρε πριν από λίγους μήνες, η δίκη της αναισθησιολόγου που κατηγορείται για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού ηλικίας τεσσάρων χρονών. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εκδικαστεί η υπόθεση καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της κατηγορούμενης ενδέχεται να ζητήσει νέα αναβολή.

Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν στις 29 Δεκεμβρίου 2015 το μικρό κοριτσάκι έφυγε από την ζωή μετά από επέμβαση ρουτίνας στην οποία υποβλήθηκε στο «Βενιζέλειο».

Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθεί η αναισθησιολόγος που χειριζόταν το περιστατικό και στην οποία σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα καταλογίζεται ότι δεν τηρήθηκε το ισχύον πρωτόκολλο που απαιτείται για την αντιμετώπιση της αλλεργίας που παρουσίασε η 4χρονη κατά την διάρκεια της επέμβασης.

Της καταλογίζεται, επίσης, ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πηγή: flashnews

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *