Ξεκινάει το 4ο Amari Green Festival

Shares

Με τη γιορτή του Ηλία από το εκκλησάκι του Προφήτη στου Αποδούλου ξεκινά αύριο (Σάββατο 20 Ιουλίου) το 4ο Amari Green Festival, καθώς απ’ το χωριό θα ξεχειλίζουν οι μυρωδιές απ’ το φρέσκο ψωμί που θα βγαίνει από τους ξυλόφουρνους των σπιτιών, ενώ οι νυκοκυράδες θα στολίζουν κουλούρες ξομπλιαστές του γάμου!

Η μεγάλη γιορτή στην καρδιά της Κρήτης ξεκινά και θα κορυφωθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Σχολή Ασωμάτων και στα χωριά του Δήμου Αμαρίου!

Το Amari Green Festival 2019 διοργανώνεται από το Δήμο Αμαρίου, την Κοινωφελή Εταιρεία του Δήμου Αμαρίου και την Πολιτιστική Εταιρεία Είδομεν, ενώ συνδιοργανωτές του είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Το πρώτο κάλεσμα είναι νωρίς το πρωί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο χωριό Αποδούλου και αμέσως μετά οι νοικοκυράδες του χωριού θα ξεφουρνίσουν ψωμί και θα δείξουν την τέχνη του στολίσματος των κουλουριών του γάμου!

Στις 10:30 οι μικροί αρχαιολόγοι θα συναντηθούν στο χωριό Μοναστηράκι, όπου στην αυλή του Δημοτικού σχολείου θα στήσουν το δικό τους εργαστήρι Αρχαιολογίας! Στις 18:00 το απόγευμα, θα γίνουμε όλοι παιδιά στο χωριό Βισταγή! Αφού ξεναγηθούμε στο Λαογραφικό Μουσείο, θα παίξουμε παλιά παιχνίδια, ενώ οι γιαγιάδες θα ετοιμάζουν παλαιϊνό κέρασμα για όλα τα παιδιά! Στις 19:30 στο Δημοτικό Σχολείο στο Νευς Αμάρι θα στηθεί εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού με φυσικά υλικά!

Στις 20:00 το βράδυ στην Ιερά Μονή Ασωμάτων, στη σχολή Ασωμάτων θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Αγαπημένες θύμησες» της φωτογράφου Ελένης Χριστοδουλάκη, που αποτελείται από 26 έργα που απαθανατίζουν την ζωή των κατοίκων στο χωριό Βισταγή, απ’ όπου προέρχεται η φωτογράφος.

Την ίδια ώρα στη Σχ. Ασωμάτων στο Κτήμα Πάνακρον, θα γίνει Ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης του εμπορίου και γενικότερα της επιχειρηματικότητας στο Αμάρι», με τη διοργάνωση του ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ και εισηγητές τους Μ. Μανιούδη και Χ. Αράχωβα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21:00 στη Σχ. Ασωμάτων, στο Κτήμα Πάνακρον: Με γενικό τίτλο «Από τον Κορνάρο στο Χατζιδάκι: 300 χρόνια ερωτικό τραγούδι στην Κρήτη», οι θεατές θα παρακολουθήσουν στο πρώτο μέρος το ρεσιτάλ με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τίτλο «Απ’ την ψυχή… ως την ψυχή…», με τους Βασίλη Γισδάκης και Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρει ο Μάνος Πυροβολάκης με μια μεγάλη συναυλία! Ο ιδιαίτερος τραγουδοποιός, που χρωμάτισε με τη λύρα και τη φωνή του αγαπημένα τραγούδια, έρχεται με μια μουσική παράσταση γεμάτη συγκίνηση και χρώμα!

Συναυλίες, θέατρα, χορός, εκθέσεις, τοπική γαστρονομία, έθιμα, εκδρομές, ημερίδες, εκπαίδευση, τέχνη, πολιτισμός και πολλά άλλα καθιστούν το Amari Green Festival μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη.

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων του Amari Green Festival 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Σχολή Ασωμάτων – στο Κτήμα Πάνακρον – στο κέντρο του Δήμου Αμαρίου, ενώ πολλές παράλληλες δράσεις και δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Δήμου.

Ο θεσμός πλέον του Amari Green Festival είναι μια μεγάλη γιορτή για τον πολιτισμό, την γνώση, το περιβάλλον και την ύπαιθρο χώρα, που στοχεύει στην ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που συνθέτουν την αυθεντική Κρήτη και στη σύνδεση των πολιτισμών!

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό!

Με ένα καθημερινό δρομολόγιο, το ΚΤΕΛ Χανιών Ρέθυμνου , θα σας μεταφέρει Δωρεάν από και προς το Ρέθυμνο, στη Σχολή Ασωμάτων. Από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου, θα αναχωρεί καθημερινά από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου, 1 δρομολόγιο στις 19:00. Επιστροφή το ίδιο βράδυ από Σχολή Ασωματων: 00:30.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *