ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Απίθανες κροκέτες πατάτας με ζαμπόν
Περιζήτητο σνακ σε παιδικά πάρτυ και ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ!
Υλικά Συνταγής
- 1½ κιλό πατάτες
- 2 κρόκοι
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 φέτες βρασμένο ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για το πανάρισμα
- λίγο αλεύρι
- λίγη φρυγανιά
- 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Για τις πατατοκροκέτες, βράζουμε πρώτα τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.
Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Πηγή: argiro
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Αυτά είναι τα Κρητικά Πασχαλινά έθιμα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν
Τέμπη: Καταγγελία «βόμβα» από τον πατέρα των διδύμων – «Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Το Ρέθυμνο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα!
-
XANIA3 ημέρες πριν
Κρήτη: Νεκρός μοτοσυκλετιστής σε νέο τροχαίο – 4 νεκροί σε μια εβδομάδα