Η όμορφη Σούστα που έφερε την «Άνοιξη» στην Αξό Μυλοποτάμου | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Καμάρι και υπερηφάνεια, τα δύο συναισθήματα που νιώθεις κάθε φορά που βλέπεις λεβέντες και όμορφες κοπελιές να χορεύουν παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς ντυμένοι με άψογες φορεσιές.

Η αγάπη για την τεράστια πολιτιστική παράδοση του νησιού και η διάθεση για να ζεις την ζωή κρατώντας ως ανάμνηση όμορφες στιγμές με φίλους, είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν τους κρητικούς εδώ και αιώνες. Στοιχεία που μας κρατάνε συντροφιά ακόμη και στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε… Συναντήσεις στα καφενεία, περίπατοι στην φύση και βεβαίως γλέντια με λύρα, λαούτο και Σούστα είναι «εικόνες» Κρήτης που αγαπάμε…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Τέτοιες όμορφες στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν στα γυρίσματα εκπομπής στην Αξό Μυλοποτάμου όπου «έπαιξε» το μουσικό συγκρότημα του Μανώλη Σκουτέλη και χόρεψαν οι έμπειροι χορευτές του συλλόγου Τ’ Αόρι.

Εκεί, στο όμορφο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού, στήθηκε με την ευκαιρία των γυρισμάτων ένα «ζεστό» γλέντι που οι καλεσμένοι απόλαυσαν πολλούς παραδοσιακούς χορούς ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισε η γεμάτη «χάρη» Κρητική Σούστα!

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή και καμαρώστε τους χορευτές:

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *