6 κρητικά τραγούδια που θα σας ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ στο άψε-σβήσε! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Ρέθυμνο και καλοκαίρι χωρίς κρητική μουσική δεν γίνεται, έτσι… για να ανέβει λιγάκι και το κέφι! Αυτό βέβαια ισχύει ακόμα και για επισκέπτες Έλληνες ή τουρίστες που έρχονται στον τόπο και «διψάνε» να τον γνωρίσουν όσο καλύτερα γίνεται μέσα και από την μουσική.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη

Συνήθως η επαφή με τα παραδοσιακά γνωρίσματα ενός τόπου είναι μια βασική επιθυμία που έχει κάποιος όταν τον επισκέπτεται. Όμως εδώ στην Κρήτη υπάρχουν συγκεκριμένα και χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είναι αρκετά ξακουστά σε όλη την Ελλάδα, αλλά πολλές φορές και στο εξωτερικό, όπως το κέφι και τα κρητικά γλέντια. Έτσι, πολύ συχνά συναντάμε ανθρώπους που έρχονται στην Κρήτη και επιθυμούν διακαώς να απολαύσουν την σημαντική πολιτιστική παράδοση αυτού του τόπου.

Ένα λοιπόν από τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι και η κρητική μουσική, με πολλούς κρητικούς καλλιτέχνες να εντυπωσιάζουν με τον ευφάνταστο τρόπο και την τεράστια ευκολία με την οποία δημιουργούν μαντινάδες οι οποίες και συνοδεύονται μάλιστα και από ρυθμό σε κρητικές μελωδίες.

Κάπως έτσι ξεκινούν τα κρητικά γλέντια, αυθόρμητα ή και πιο οργανωμένα. Το ευχάριστο του καλοκαιριού είναι βέβαια και οι πολλές χοροεσπερίδες των διάφορων χωριών. Εύχομαι να βρείτε τον χρόνο να τα επισκεφτείτε, άλλωστε πάντα αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία!

Προς το παρόν σας παραθέτω μερικά τραγούδια που θα σας φτιάξουν το κέφι και θα σας βάλουν νοερά στο κλίμα που σας περιέγραψα και αξίζει να το ζήσετε! Μετά από 6 ωραίες επιλογές πιστεύω ότι θα ψάχνετε που υπάρχει live βραδιά για να απογειωθεί η διάθεσή σας, αλά… κρητικά!

Απολαύστε τα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shares


1 comment

  1. Pingback: Τα ωραιότερα Κρητικά τραγούδια του μεγάλου Νίκου Ξυλούρη! | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *