Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Υπόγεια πόλη κάτω από το έδαφος στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Έχετε αλήθεια αναρωτηθεί ποτέ πως είναι η πόλη κάτω από το έδαφος;

Το υπέδαφος των Χανίων είναι γεμάτο από υπόγειες στοές από διάφορες χρονικές περιόδους που χρησιμοποιούνταν είτε ως μυστικές δίοδοι, δίνοντας πρόσβαση στην έξοδο από τα τείχη, είτε για ανεφοδιασμούς σε περιόδους πολιορκίας.

Οι στοές αυτές εξαπλώνονται σε ένα περίπλοκο δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πόλης. Στην περίοδο της γερμανικής κατοχής χρησιμοποιήθηκαν ώς καταφύγια για τον άμαχο πληθυσμό.

Ένα από αυτά τα δίκτυα από πέτρινες στοές, έχει είσοδο από την αφετηρία των λεωφορείων, στην Δυτική πλευρά της Πλατείας της Αγοράς και μέσα από μία υπόγεια διαδρομή, που σήμερα χρησιμοποιείται από τη ΔΕΥΑΧ για το δίκτυο ομβρίων και ακαθάρτων, καταλήγει στην έξοδο που είναι στην παραλία του Κουμ Καπί.

Ολόκληρη τη διαδρομή την περπάτησε και τη φωτογράφησε, συνοδευόμενος από δύο υπαλλήλους της ΔΕΥΑΧ, ο Παύλος Μπουζάκης, τον Απρίλιο του 2012.

Πηγή: kriti24.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version