Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Ο ΒΟΑΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Προχωράνε σταθερά και σε λίγο καιρό θα τελειώσουν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ). Μιλάμε για έναν από τους πιο θανατηφόρος δρόμους όχι μόνο της Κρήτης αλλά ολόκληρης της χώρας.

Ειδικότερα σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση.  Το αντικείμενό της θα είναι η εκπόνηση της μελέτης οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ.  Η ανάθεση έγινε με ανοικτό διαγωνισμό στην ένωση οικονομικών φορέων «Ωμέγα Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Τ.Ε» και «Εμβέλεια – Σύμβουλοι Γεωτεχνικοί Μηχανικοί Α.Ε».

Ποιο είναι το αντικείμενο της σύμβασης του ΒΟΑΚ;

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση επί μέρους μελετών κατά τμήματα στον ΒΟΑΚ. Αυτό θα γίνει με ιεράρχηση προτεραιοτήτων για τη λήψη άμεσων μέτρων βελτίωσης οδικής ασφάλειας. Δηλαδή μιλάμε για διορθώσεις – συμπληρώσεις σήμανσης – ασφάλισης, αντιολισθηρά οδοστρώματα κυκλοφορίας.  Όχι μόνο αυτά αλλά και για κλαδοκοπές, αναθεωρήσεων ορίων ταχύτητας κατά τμήματα, διορθώσεων επικλίσεων οδοστρωμάτων απορροών ομβρίων υδάτων όπως και αποκαταστάσεις ευστάθειας πρανών.

Ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται συνολικά στους 12 μήνες.  Με τμηματική παράδοση των άμεσων μέτρων οδικής ασφάλειας σε έξι μήνες.

Οι εργασίες που θα προκύψουν από την εκπόνηση της μελέτης αυτής θα προταθούν για υλοποίηση με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος της οδικής ασφάλειας του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΚ Φώτη Καζάση και εκπροσώπων των αναδόχων. Με παρουσία πάντα και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Ποια εταιρεία θα αναλάβει την προετοιμασία;

Παράλληλα το υπουργείο προχώρησε στην εγκριση ανάθεσης σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Χρηματοοικονομικού Συμβούλου για υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών. Αυτό έγινε με Σύμβαση Παραχώρησης επί των προκαταρκτικών ενεργειών και προετοιμασίας διαδικασίας Διεθνούς Διαγωνισμού. Ο λόγος; Φυσικά η σύναψη Σύμβασης για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Άγιος Νικόλαος».

Πρόκειται για την εταιρεία ΚΑΝΤΟΡ. Μια εταιρεία που θα αναλάβει να προετοιμάσει και να βοηθήσει τις υπηρεσίες για το διαγωνισμό και την διαπραγματευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap