Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Η Βίκη Αρβελάκη είναι ο άνθρωπος που θες να έχεις πρώτα από όλα φίλη | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Βίκυ Αρβελάκη
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Απλότητα. Γνώση. Ταπεινότητα. Της αρέσει να ακούει κυρίως και μετά να μιλάει. Ο συνομιλητής νιώθει πως περνάει από συνέντευξη, ίσως και από συνεδρία με ψυχολόγο. Σπάνιο χάρισμα. Έχει και αυτά τα καθαρά μάτια και την αφοπλιστική ειλικρίνεια που σε κερδίζουν…

Κείμενο: Μαριάννα Τζιράκη
Φωτογραφίες: Μιχαέλα Τζιράκη

Από βοηθός μικροβιολόγου, στην τηλεόραση και μετά από 17 ολόκληρα χρόνια εκεί, επιλέγει πλέον πορεία ως σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ “Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς” που έκανε μαζί με τον Ματθαίο Φραντζεσκάκη, έριξε φως σε μια μαύρη σελίδα της Γερμανοκατοχής στο χωριό Κακόπετρος Χανίων και συγκίνησε Έλληνες αλλά και ξένους. Κυρίως Γερμανούς μαθητές που δεν γνώριζαν καν τις βιαιότητες των προγόνων τους στο νησί της Κρήτης. Η Βίκη φρόντισε να μεταφέρει τις σκέψεις και συνεντεύξεις των μαθητών αυτών στις οθόνες μας, δημιουργώντας μια γέφυρα διαλόγου σε ανθρώπινο και καρδιακό επίπεδο.

Είναι αρκετά αυτά που έχει πει, μέσα από τις εικόνες της. Εμείς θέλαμε να ανακαλύψουμε την Γυναίκα που κρύβεται πίσω από την κάμερα. Την Βίκη Αρβελάκη.

 

Η συνέντευξη

Το πρώτο ραντεβού μας είχε δοθεί στον δημοτικό κήπο Χανίων. Λόγοι ανωτέρας βίας το ακύρωσαν και η δεύτερη απόπειρα έμελλε να είναι και η καταλυτική. “Θα σας πάω σε ένα πανέμορφο μέρος, το αγαπώ πολύ και είμαι δεμένη συναισθηματικά μαζί του. Λέγεται Τζίτζικας, στο χωριό Αρμένοι Αποκορώνου”.

Την Βίκη την λες κάλλιστα αερικό. Ήρθε μέσα από τα πλατάνια με ένα λευκό φόρεμα, είχε προλάβει να μαυρίσει κιόλας, τις λίγες φορές που προλαβαίνει να πάει για βουτιές. “Έβαλα λευκό, όπως μου είπες”. Σχεδόν άβαφη, με μια υπέροχη αύρα. Η Βίκη Αρβελάκη είναι ο άνθρωπος που θες να έχεις πρώτα για φίλη.

Ξεκίνησε να μου μιλάει για τα γράμματα στις σημειώσεις μου, για το πόσο ανυπομονούσε να μας γνωρίσει και να μάθει αν μας άρεσε η επιλογή του χώρου. “Έχω κάνει και έκθεση ζωγραφικής εδώ πριν χρόνια. Μέσα βρίσκεται ένας πίνακάς μου. Να τον δεις και να μου πεις τη γνώμη σου”. Ένας χείμαρρος πληροφοριών. Όσο της αρέσει να ακούει ιστορίες, άλλες τόσες έχει να διηγηθεί. Μεταξύ ψυχοθεραπείας και συνέντευξης. Εκεί κινηθήκαμε. Να με συμπαθάτε μα αυτή η ενέργεια της Βίκης με συνεπήρε. Τις πληροφορίες τις συνέλεξα μα ο άνθρωπος επικράτησε και με κέρδισε.

 

 

Πού γεννήθηκες Βίκη;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Γερμανία, παιδί μεταναστών. Στην Κρήτη, όπου είναι η καταγωγή μου ήρθα πρώτη φορά περίπου 4 χρόνων. Μαζί με την οικογένειά μου.  Στα 10 μου, που ήρθαμε να ζήσουμε μόνιμα στην Ελλάδα, μιλούσα καλύτερα τα Γερμανικά από τα Ελληνικά. Δυσκολεύτηκα πολύ όταν ήρθα. Δεν μου ήταν εύκολη η προσαρμογή, όπως και για τον αδερφό μου. Ήμασταν τα “Γερμανάκια”. Απλώς μετά συνηθίζεις την πραγματικότητα. Στην Γερμανία είχα συνηθίσει την πολυπολιτισμικότητα. Η Ελλάδα του ’90 και ίσως ακόμα και ούτε τώρα- δεν ήταν έτοιμη. Σχολείο τελείωσα εδώ.

 

Ένιωσες ποτέ “Κρητικιά” αν και γεννημένη στο εξωτερικό;
Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από ένα χωριό στα Λευκά Όρη, στην περιοχή των Κεραμειών. Όταν με ρωτούσαν μικρή από που κατάγομαι αυτόματα απαντούσα από την Κρήτη, χωρίς να το σκεφτώ. Νιώθω κρητικιά επειδή αγαπώ το πνεύμα των κρητικών, τα κακά εξακολουθούν να με ενοχλούν βέβαια, μα νιώθω και πολίτης του κόσμου. Αυτό που μου άρεσε στο μεγάλωμά μου στο εξωτερικό και δη σε μια χώρα όπως η Γερμανία είναι η πειθαρχία που υπήρχε. Α! Και το ότι οι άνθρωποι ό,τι λένε το εννοούν. Λένε “θα συναντηθούμε στις 5 και είναι στις 5 εκεί”, εδώ λέμε “θα τα πούμε απογευματάκι” και εννοούμε κάπου ανάμεσα στις 4 και στις 8 το βράδυ. Αυτό το “στο περίπου” με δυσκολεύει.

 

Τι σπουδές ακολούθησες;
Σπούδασα στην Αθήνα βοηθός μικροβιολόγου αλλά δεν ήταν για μένα. Ακόμα και τώρα αν μου πουν “Βίκη διορίζεσαι σε νοσοκομείο” θα αγχωθώ και μόνο στη σκέψη. Χαίρομαι που είχα το θάρρος τότε να πω οχι σε κάτι που σπούδασα. Χαίρομαι γενικά όταν άνθρωποι αλλάζουν γνώμη και επαναπροσδιορίζουν τα θέλω τους.Όταν επέστρεψα στην Κρήτη, είχα σκοπό να πάρω το πτυχίο των Γερμανικών και να ακολουθήσω τον δρόμο του εκπαιδευτικού. Και πάλι άλλαξα γνώμη. Το τηλεοπτικό κανάλι “ΚΥΔΩΝ” έψαχνε νέο αίμα και έτσι πήγα εκεί. Από εκεί ακολούθησε μια πορεία δεκαεπτά ολόκληρων χρόνων στην τηλεόραση. Η ζωή πολλές φορές δίνει τις απαντήσεις, χωρίς καν να ρωτήσεις.

 

Είναι πολλά τα χρόνια. Γιατί αποφάσισες να φύγεις από αυτόν τον χώρο;
Ναι είναι πολλά, μπήκα στην τηλεόραση από τα 20 μου. Μπουμπούκι (γέλια). Ο λόγος που έφυγα από την τηλεόραση είναι ότι είχα δει και είχα ζήσει αυτά που ήθελα. Έχω την τάση να κάνω απολογισμό και να ρωτάω τον εαυτό μου τι θέλει και τι δεν θέλει. Βασικά αυτά που δεν θέλω τα ξέρω. Αυτό είναι το σημαντικό. Αυτά που θες θα έρθουν. Πάντως ένιωθα ότι έπρεπε να προχωρήσω αλλού. Ωραία είναι πάντα τα νέα ξεκινήματα, λευκός καμβάς.

 

Και έτσι ήρθε το ντοκιμαντέρ. Τι σου αρέσει σε αυτό που κάνεις;
Ντοκιμαντέρ γιατί είναι ο τρόπος που μου αρέσει να αφηγούμαι πράγματα, ιστορίες. Όταν ξεκίνησα στην τηλεόραση ήμουν στο μάρκετινγκ και μετά έγινα για πολλά χρόνια παρουσιάστρια. Θυμάμαι έλεγα στον σκηνοθέτη ότι ήθελα να κοιτάει η κάμερα τον καλεσμένο περισσότερο και όχι εμένα. Δεν ήθελα να φαίνομαι πολύ στην κάμερα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια του ζητούσα να μην φαίνομαι καν. Θεωρούσα οτι ο καλεσμένος είναι το “θέμα”. Στη ΝΕΑ Τηλεόραση ξεκίνησα τα ντοκιμαντέρ το 2009. Έκανα 2 σειρές αυτοτελών ντοκιμαντέρ με 12 επεισόδια. Η Άγνωστη Κρήτη  και η Ενδέκατη Ώρα. Μετά, έκανα το 1ο ντοκιμαντέρ εκτός τηλεόρασης για την τυφλότητα, τα “Σκοτεινά στην Κρήτη”, το 2016. Μετά ήρθαν τα “Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς” το 2018, ο “Σολωμός” το 2019 και φέτος η “Πρωτόγονη Φωνή”. Γενικά όσο ευχαριστημένη είμαι, τόσο είμαι και ενθουσιασμένη με νέες ιδέες.

 

 

Ποιοι σε επηρέασαν να πάρεις αυτήν την πορεία. Πιστεύεις στο κάρμα;

Δεν χρειάζονται πολλοί άνθρωποι για να πάρεις θάρρος. Όπως ένας δάσκαλος φτάνει πολλές φορές για την πορεία ενός παιδιού, έτσι και στην πορεία της ζωής μας λίγοι χρειάζονται για να μας εμπνεύσουν. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Σταύρο Ψυλλάκη, που ήταν για μένα μια γνωριμία-δώρο. Έμαθα πολλά από εκείνον και ακόμα μαθαίνω.  Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους στο διάβα μου, όπως ο Σταύρος και ο Μένιος Καραγιάννης, σκηνοθέτης και αυτός. Υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι γύρω μας. Οι δάσκαλοι είναι εκεί, φτάνει εμείς να είμαστε έτοιμοι. Μάλλον ήμουν, στην φάση εκείνη της ζωής μου.

 

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν το πρώτο σου ντοκιμαντέρ “ταξίδεψε” και πήρε διάκριση;
Δεν είχα αγωνία όταν ξεκίνησα. Φαντάσου για το πρώτο ντοκιμαντέρ δεν ήξερα καν πώς να ψάξω να δηλώσω υποψηφιότητα για τα φεστιβάλ. Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την περίοδο. Οταν μάθαμε ότι θα προβληθεί η ταινία μας στην Δράμα. τα παιδιά που είχαμε κάνει την ταινία μαζί είχαν έρθει με δικά τους έξοδα. Πήγαμε όλοι στο Φεστιβάλ. Σαν πενταήμερη, “Οι τρελοί Κρητικοί”! Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι πάνω από όποια υποψηφιότητα για βραβείο νομίζω, και η χαρά της δημιουργίας από αυτές τις σχέσεις γεννιέται.

 

Πάντα θα κάνεις ντοκιμαντέρ;

Δεν ξέρω. Όταν κάτι το κάνω με κέφι το ακολουθώ. Αν δεν υπάρχει αυτός ο σπνινθήρας, τότε πρέπει να αλλάξω πορεία. Μου αρέσουν τα ανθρωποκεντρικά ντοκιμαντέρ. Δοκίμασα διάφορα ήδη ντοκιμαντέρ. Το κάθε ένα, αντικατοπτρίζει τον εκάστοτε εαυτό μου. Τίποτα από αυτά δεν θα το έκανα με τον ίδιο τρόπο σήμερα. Τότε όμως έτσι ένιωθα, ήμουν εκείνη η Βίκη. Είχα εκείνη τη ματιά στα πράγματα. Τα πάντα εξελίσσονται, το ίδιο και εμείς.

 

Σε επηρεάζουν οι ιστορίες που ακούς;
Όλα έχουν κάτι να σου πουν. Με ένα τρόπο τα πάντα μας μιλούν. Ακούω ιστορίες ανθρώπων και τα μάτια μου γίνονται τεράστια από την προσοχή που τους δίνω. Αν κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις, αν ξέρεις να ακούς και να έχεις βλέμμα ζεστασιάς στον άνθρωπο που σου μιλά, αυτός θα σου χαρίσει θησαυρούς. Οι ιστορίες των ανθρώπων άλλωστε είναι η σημαντικότερη κληρονομιά της ανθρωπότητας, όπως λέω συχνά και για τις ιστορίες της Κατοχής.  Μπορεί να δουλεύω ένα πρότζεκτ και παράλληλα να ξεκινάει η επόμενη ιδέα. Με επηρεάζουν πολύ οι άνθρωποι που γνωρίζω. Δένομαι εύκολα με ανθρώπους και χαίρομαι για αυτό. Τι παραπάνω να ζητήσω όταν πηγαίνω σε γιαγιάδες εδώ στα χωριά για συνεντεύξεις, και φεύγοντας μου λένε «την ευχή μου να έχεις παιδί μου». Πώς να μην νιώθω ευλογημένη; Τις παίρνω τηλέφωνο, με παίρνουν εκείνες με ρωτάνε “Βίκη, παιδί μου πότε θα ξανάρθεις;” Και αύριο να τελείωνε ο κόσμος, νιώθεις ότι ήταν εντάξει αυτό που έζησες. 

 

Πόσο δύσκολο είναι  να κάνεις παραγωγές στην Ελλάδα;
Είναι δύσκολο να κάνεις παραγωγές, αλλά βρίσκει κανείς τρόπους, και ας τρώει και σε αυτόν τον χώρο η Ελλάδα τα παιδιά της. Δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάει εύκολα. Όταν κοιτάς τις δυσκολίες, λένε ότι μεγαλώνουν. Άρα εστιάζω στο καλό κάθε φορα. Ξέρεις, είναι πολύ εύκολο να είσαι δυστυχισμένος και να βλέπεις εμπόδια. Το θέμα όμως είναι πως θα είμαστε χαρούμενοι παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

 

 

Πώς φαντάζεσαι την Βίκη σε 2 χρόνια από τώρα;
Μου φαίνεται πολύ μακρινό. Είμαι βαριά άνθρωπος του 2 μήνες ή 3. Τώρα ετοιμάζουμε ένα νέο πρότζεκτ για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης. Ίσως επειδή για χρόνια ακολουθούσα μια ρουτίνα στην καθημερινότητα, πλέον κάνω συχνούς επαναπροσδιορισμούς.  Κοιτάζω συχνά την πυξίδα.

 

Η συνέντευξη ξεκίνησε απόγευμα και εμείς βραδιαστήκαμε κάτω από τα πλατάνια. Μας έφαγαν και τα κουνούπια αλλά χαλάλι. Εκείνο το απόγευμα δεν το αλλάζω με τίποτα. Τώρα που διαβάζετε αυτή τη συνέντευξη έχει κυκλοφορήσει το νέο trailer για το ντοκιμαντέρ “Πρωτόγονη Φωνή”, αφιερωμένο στο Μουσικό Διδασκαλείο Μέρωνα το οποίο βραβεύτηκε κιόλας. Τέτοιες ιστορίες θα σου πει. Για την Κρήτη. Εδώ φαντάζεται την ζωή της, την βάση της. Εδώ βρίσκει το υλικό για τις επόμενες ιστορίες στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη.

 

Ντοκιμαντέρ / Φιλμογραφία της Βίκης Αρβελάκη:

Ενδέκατη Ώρα (2011-2012 σειρά 12 αυτοτελών ντοκιμαντέρ | Νέα Τηλεόραση Κρήτης)

Άγνωστη Κρήτη (2012-2013 σειρά 12 αυτοτελών ντοκιμαντέρ | Νέα Τηλεόραση Κρήτης)

Στα Σκοτεινά στην Κρήτη (2016/υποψηφιότητα για καλύτερο ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου)

Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς (2017 σκηνοθεσία μαζί με Μ.Φραντζεσκάκη)

Σολωμός (2019)

Πρωτόγονη Φωνή. Ένα χωριό της Κρήτης ψιθυρίζει (2020/Βραβείο Φεστιβάλ Ιεράπετρας)

Βίκυ Αρβελάκη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

σχολια αναγνωστων

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η Κρητικιά φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ που τραβάει τα βλέμματα όλων! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

φοιτήτρια

Η πιο sexy φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ και μοντέλο είναι Κρητικιά. Όπου και αν βρεθεί τραβά όλα τα βλέμματα του ανδρικού πληθυσμού και όχι άδικα!

Η 20χρονη Στέλλα Σαμνιώτη είναι φοιτήτρια στην Αθήνα και παράλληλα ασχολείται και με το μόντελινγκ,

Η σέξι παρουσία και το βλέμμα της Στέλλας Σαμνιώτη θα σε μαγνητίσουν αμέσως όταν την δεις.

Η καστανόξανθη καλλονή κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης και τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, όπου σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑΑ, αφού η γυμναστική και ο αθλητισμός είναι η μεγάλη της αγάπη. Η ίδια όταν ήταν μικρή είχε ασχοληθεί με το μπαλέτο, την ενόργανη γυμναστική, τον στίβο, το pole dancing.

Πηγή: apopsilive

φοιτήτρια
συνεχεια αναγνωσης

XANIA

Είδε κλέφτη να μπαίνει στο σπίτι του γείτονα και τον «τσάκωσε»!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κλέφτης
φωτογραφία αρχείου

«Όταν έχεις καλό γείτονα»… Αυτό πλέον μπορεί και με αποδείξεις να πει ένας κάτοικος του Μάλεμε, καθώς ο γείτονάς του απέτρεψε την κλοπή της μοτοσικλέτας του.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, περίπου ένα τέταρτο μετά τις 5.

Σύμφωνα με το parakritika.gr, o κ. Γ.Ξ. επέστρεφε από την εργασία του ως νυχτοφύλακας, όταν αντιλήφθηκε ένα νεαρό άτομο να έχει μπει στην αυλή του σπιτιού δίπλα από το δικό του και να προσπαθεί να κλέψει μία μοτοσικλέτα.

Αμέσως, κινήθηκε προς το μέρος του και τον ακινητοποίησε, ενώ ειδοποίησε την αστυνομία για τα περαιτέρω, που έσπευσε λίγη ώρα αργότερα και προσήγαγε τον επίδοξο κλέφτη.

κλέφτης
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πέταξαν στο ποτάμι νεογέννητα κουτάβια

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κουτάβια
CC0

Από την κ. Ρούλα Γιαννακάκη, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή-καταγγελία που αφορά αγνώστους, οι οποίοι θέλοντας να ξεφορτωθούν νεογέννητα σκυλάκια τα έκλεισαν σε μια σακούλα και τα πέταξαν στο ποτάμι.

«Παρασκευή 4 Ιουνίου, ώρα 7:00 το απόγευμα είχα βγει βόλτα με το σκυλάκι μου, όπως κάνω συνήθως.

Καθώς είχαμε βγει έξω από το χωριό Πηγή, εκεί κοντά στο ποτάμι σε κάτι καλαμιές άκουσα κάτι σαν φωνές, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν και από που ερχόταν. Το σκυλάκι μου έκανε σαν τρελό, με τραβούσε για να πάει στο σημείο από όπου ακουγόταν οι φωνές. Κατεβήκαμε λίγο προς το ποτάμι μέσα από τις καλαμιές και φτάσαμε στο σημείο. Είδα μια σακούλα, κάτι κουνιόταν μέσα. Την παίρνω στα χέρια μου, την ανοίγω, και παθαίνω σοκ. Βλέπω μέσα τα δύο μικρά κουταβάκια μέσα στο αίμα.

κουτάβια

Λογικά είχαν γεννηθεί εκείνη την στιγμή, γιατί η μαμά τους η σκυλίτσα δεν είχε προλάβει να τα καθαρίσει. Της τα πήραν σα να ήταν σκουπίδια για να τα πετάξουν.

Αμέσως χωρίς καν να το σκεφτώ τα πήρα μαζί μου, τα πήγα σπίτι μου, τα καθάρισα. Τους αγόρασα ειδικό γάλα. Τα έβαλα κάπου πάρα πολύ ζεστά και κάθε τρεις ώρες τα τάιζα. Αλλά δυστυχώς δεν άντεξαν.

Ξημερώματα Κυριακής έφυγε το ένα και ξημερώματα Δευτέρας έφυγε και το άλλο.

Διερωτώμαι γιατί τέτοια εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σε ανυπεράσπιστα ζωάκια; Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τους «φιλόζωους» αλλά με την πρώτη ευκαιρία σκοτώνουν τα κουταβάκια; Τους αξίζει μια τιμωρία».

Πηγή: rethnea.gr

κουτάβια
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του επιχειρηματία που έπεσε από μεγάλο ύψος

Δημοσιεύτηκε

στις

από

νοσοκομείο

Άσχημα νέα για την κατάσταση της υγείας του 60χρονου Ηρακλειώτη επιχειρηματία ο οποίος την Παρασκευή έπεσε από ύψος δύο μέτρων την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε σκάφος στο καρνάγιο του λιμανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατάσταση του θεωρείται μη αναστρέψιμη, καθώς έχει έχει χτυπήσει στο νωτιαίο μυελό, πίσω στον αυχένα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και να χειρουργηθεί τα πράγματα δύσκολα θα καλυτερεύσουν. Ο άτυχος επιχειρηματίας είναι αιμοδυναμικά ασταθής ανέφερε στο cretapost, η Υποδιοικήτρια του Βενιζέλειου, Ελευθερία Κωστάκη, υπογραμμίζοντας ότι του έγινε και τραχειοστομία, ωστόσο δεν δύναται να μετακινηθεί, με τις βλάβες που έχει υποστεί να χαρακτηρίζονται ως μη αναστρέψιμες.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου με τους συγγενείς του αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν να μη μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο λιμάνι Ηρακλείου το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο 60χρονος επιχειρηματίας έπεσε από ύψος δύο μέτρων την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε σκάφος στο καρνάγιο του λιμανιού.

Από την πτώση του τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι με το ΕΚΑΒ να παραλαμβάνει τον άτυχο επιχειρηματία και τον μεταφέρει στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου δραστηριοποιείται στον τομέα των ναυτιλιακών μηχανών.

νοσοκομείο
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

21χρονη άφησε την τελευταία της πνοή από πνευμονική εμβολή

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Βενιζέλειο
197 Shares

Μία 21χρονη κοπέλα, κατέληξε την Παρασκευή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 21χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σπίτι της στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πνευμονική εμβολή.

Δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η κοπέλα εξέπνευσε λίγο αργότερα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του cretapot, η τραγική αυτή εξέλιξη δε σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Βενιζέλειο
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Από την Κρήτη οι τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό φαντάρου

Δημοσιεύτηκε

στις

από

στρατός
1 Share

Σοκάρουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την καταγγελία 32χρονου ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού καθ’ εντολήν του αξιωματικού του.

Υπενθυμίζεται ότι ο άντρας στη μήνυση που υπέβαλλε στον εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης στα τέλη του περασμένου Μαρτίου όταν φούντωναν οι αποκαλύψεις του ελληνικού #Metoo, ισχυρίζεται ότι όταν ήταν στρατιώτης στο Μεγάλο Πεύκο, μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του, ο αξιωματικός έδωσε εντολή σε τρεις στρατιώτες να τον οδηγήσουν στον ιατρείο, όπου έπεσε θύμα βιασμού.

Ο μηνυτής δεν γνωρίζει τα στοιχεία των φερόμενων ως δραστών αλλά στην κατάθεσή του, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, εμφανίζεται να έχει δώσει πληροφορίες από τις οποίες μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτότητα των φερόμενων δραστών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στο OnAlert ο δικηγόρος του 32χρονου, οι τρεις στρατιώτες, οι οποίοι στις 21 Μάιου του 2009 συνέργησαν στον βιασμό του καταγγέλλοντος, είχαν καταγωγή από την Κρήτη. Επίσης, δύο ημέρες μετά το συμβάν τόσο το θύμα όσο και οι τρεις στρατιώτες έλαβαν αναβολή των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Τον νάρκωσαν και τον βίασαν

Ο δικηγόρος του φερόμενου θύματος φέρνει στο «φως» νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Πλάτσκος που εκπροσωπεί τον 32χρονο, στην σεξουαλική κακοποίηση πήραν μέρος 3 στρατιώτες οι οποίοι προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει ενώ μάρτυρες ήταν δύο ψυχολόγοι της μονάδας που δεν απέτρεψαν τον βιασμό αν και μπορούσαν, όπως ισχυρίζεται.

Ο νεαρός έσπασε τη σιωπή του στην κάμερα της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας πως το φρικτό συμβάν πήρε μέρος πριν από δέκα χρόνια όταν ξεκινούσε τη θητεία του. Ως τον υποκινητή της εγκληματικής πράξης, κατέδειξε λοχαγό του στρατοπέδου, ενώ διευκρίνισε ταυτόχρονα πως τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν, όπως ξεκαθάρισε.

Ο 32χρονος υποστηρίζει ότι ένας λοχαγός ήθελε να τον εκδικηθεί γιατί τον έβρισε, διατάσσοντας στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά. «Μετά από προσβολές που δέχτηκα, απάντησα με ύβρεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου. Τον βιασμό τον εκτέλεσε ένας αδειούχος στο ιατρείο, κατ’ εντολή του λοχαγού που ήταν από πίσω», περιγράφει ο 32χρονος για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Οι ταυτότητες των ατόμων και η μήνυση

Σε ό,τι αφορά στη ταυτότητα του Λοχαγού  υπάρχει το στοιχείο ότι η μητέρα του Λοχαγού, την οποία έβρισε ο 32χρονος εξοργίζοντας τον αξιωματικό, είχε αποβιώσει λίγες ημέρες νωρίτερα της ημέρας του περιστατικού. Βάσει αυτών τον πληροφοριών ο συνήγορος θεωρεί ότι μπορεί να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Μάλιστα, όπως εκτιμά, η  προκαταρκτική έρευνα της στρατιωτικής δικαιοσύνης εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και ο εντολέας του εκλήθη για συμπληρωματική κατάθεση.

 Η μήνυση στρέφεται συνολικά εναντίον 6 προσώπων:

  • του Λοχαγού (για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή)
  • τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση (ένας φυσικός αυτουργός και οι άλλοι δύο συνεργοί) και
  • δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης

Για τους δύο ψυχολόγους δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα τους. Μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα έχουν καταθέσει μόνο ο άνδρας 32 ετών και η μητέρα του που φέρεται να στηρίζει το παιδί της το οποίο αποφάσισε να αποκαλύψει την προσωπική του ιστορία έπειτα από 12 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο καταγγέλλων επικαλείται ως μάρτυρες τη στιγμή του διαπληκτισμού δύο γυναίκες ΕΠΟΠ,  οι οποίες όμως δεν έχουν εντοπιστεί καθώς και εκείνων τα στοιχεία δεν είναι γνωστά.

Η προκαταρκτική έρευνα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης συνεχίζεται, ενώ ο συνήγορος του 32χρονου εκτιμά ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Οι στρατιωτικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής το Γενικό Επιτελείο δεν έχει καμία γνώση για την υπόθεση και πως το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ενώ επίσης προσθέτουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο αίτημα συνδρομής από τη αυτή. Υπενθυμίζεται ότι όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές το 2009 δεν υπήρξε καμία καταγγελία για βιασμό και το περιστατικό έγινε γνωστό μετά την υποβολή μήνυσης και τη δημοσιότητα που ακολούθησε.

Πηγή: tanea.gr 

στρατός
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap