Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Σπάνιο βίντεο-ντοκουμέντο από το 1975 αποθεώνει τη μάνα Κρήτη | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
1.8K Shares

Πόσο λεφτά θα δίνατε για να μπορέσετε να κάνετε ένα ταξίδι στον χρόνο; Να γυρίσετε μερικές δεκαετίες πριν, τότε που η Κρήτη μας ήταν ένα διαφορετικό μέρος –κι όμως τόσο ίδιο και απαράλλαχτο για χιλιάδες χρόνια.

Στους διαδρόμους του διαδικτύου κυκλοφόρησε ένα βίντεο από τις διακοπές ενός Αυστριακού τουρίστα στο νησί μας. Το ντοκουμέντο από το 1975 έχει τρομερή αξία για δύο λόγους: πρώτον διότι γυρίζει τον χρόνο πίσω και δεύτερον δείχνει πως φαίνονται τα ήθη, τα έθιμα και τα τοπία μας στα μάτια ενός ξένου.

Το αεροδρόμιο Καζαντζάκης θυμίζει άλλο μέρος παλιακό, δύσκολα μπορείς να αναγνωρίσεις τα οχήματα της εποχής αφού σε λίγο καιρό και τα τελευταία από αυτά τα τετράτροχα απολιθώματα θα έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η ομορφιά όμως της Σητείας κι η αρχοντιά του Κουλέ στο Ηράκλειο παραμένουν ίδια κι απαράλλαχτα.

Το ίδιο συμβαίνει και τα χιονισμένα βουνά αλλά και το σούβλισμα των αρνιών που τόσο δείχνει να έχει εντυπωσιάσει τον τουρίστα. Αυτές κι άλλες πολλές ομορφιές έχουν αποθανατιστεί στο βίντεό του, το οποίο καταφέρνει 33 χρόνια μετά να αποθεώνει τη Μάνα Κρήτη.

Δείτε το βίντεο με την Κρήτη του ’75

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap