Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Προειδοποίηση Τζανάκη για κορονοϊό: «Δεν θέλει πολύ να δούμε άλλα πράγματα…»

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης, προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μέσα από την οποία σχολιάζει την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικά γραφήματα.

Η επισήμανση του κ. Τζανάκη:

“Μετά από αρκετό καιρό και αφού έχουμε διανύσει 1 σχεδόν μήνα με κανονική ζωή και τουρισμό αναρτώ την επιδημιολογική εικόνα με την δική ματιά…. Το γράφημα αριστερά παριστάνει την αθροιστική επίπτωση των εγχώριων και εισερχομένων κρουσμάτων. Τι δείχνει κατά τη γνώμη μου: 1. Τις πρώτες 15 ημέρες επικρατούν τα εισερχόμενα κρούσματα. 2. Μετά τις πρώτες 15 ημέρες οι καμπύλες διασταυρώνονται με τα εγχώρια να επικρατούν συντριπτικά. 3. Τα ευρήματα αυτά υποστηρίζονται και από το γράφημα δεξιά που παριστάνει το χρόνο διπλασιασμού των κρουσμάτων που ξεκίνησαν την πρώτη βδομάδα με τα εισερχόμενα να έχουν doubling time 1.8 & τα εγχώρια 2.8 ημέρες αλλά την τελευταία εβδομάδα να αυξάνει εξαιρετικά ικανοποιητικά αυτός των εισερχομένων που είναι πλέον 29 μέρες ενώ αυξημένος αλλά όχι ικανοποιητικά είναι και ο doubling time των εγχώριων κρουσμάτων (13 μέρες).

Τζανάκης γράφημα

Ποια είναι η εξήγηση: Τα εισερχόμενα κρούσματα ήταν η αιτία της αυξημένης μεταδοτικότητας αρχικά. Αυτό πιθανότατα αντιμετωπίστηκε κυρίως λόγω των μέτρων στα σύνορα με τους Βαλκάνιους αλλά και στις υπόλοιπες πύλες εισόδου και την απομόνωση των θετικών. Εκείνο που δεν πήγε καθόλου καλά είναι η μεταδοτικότητα των εγχώριων κρουσμάτων καθότι δεν περιστέλλεται αποτελεσματικά…. Μεγάλο πρόβλημα στην εγχώρια μεταδοτικότητα αποτελούν επισκέπτες ή μετανάστες (Βαλκάνιοι, Ρουμανία, Ρωσία κλπ) οι οποίοι έχουν δυνητικά μεγάλο δυναμικό συγχρωτισμού. Το φαινόμενο εξάπλωσης αποδεικνύεται και από την αύξηση των νοσηλευομένων με την λοίμωξη στα νοσοκομεία…. Ανάγκη μεγάλη να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όλοι μας τα ατομικά μέτρα ευθύνης μας αλλά και να παρθούν γενικά μέτρα απαγόρευσης φαινομένων υπερμεταδοτικότητας (πάρτυ, πανηγύρια, αγώνες κλπ)….. προσωπικά θα πρότεινα 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα σε όλους που προέρχονται από βαλκανικές/ανατολικές χώρες….. διαφορετικά δεν θέλει πολύ να δούμε άλλα πράγματα”

https://www.facebook.com/nikos.tzanakis.75/posts/10221168586277192

 

κορονοϊός
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap