Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Τζανάκης: «Θα φτάσουμε τα 1.800 ημερήσια κρούσματα το Φεβρουάριο»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Δύσκολοι χαρακτηρίζονται από τους λοιμωξιολόγους οι δύο επόμενοι μήνες.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Νίκο Τζανάκη, ενδέχεται αυτή τη στιγμή να βιώνουμε το τρίτο «κύμα» του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Με βάση τις αναλύσεις – προβλέψεις του καθηγητή, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, είναι πιθανό να διαγιγνώσκονται έως και 1.800 κρούσματα ημερησίως.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook «Στις 20/1 ξεκίνησε πιθανώς το 3ο κύμα με εντόνως ανοδική τάση και δυναμική που θα φτάσει πάνω από 1800 κρούσματα ανά ημέρα μέχρι τις 20 Φλεβάρη».
Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης:
«Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα…. 12 περίπου ημέρες μετά το μερικό άνοιγμα της αγοράς και ενόψει των νέων μέτρων αναρτώ απόψε τη δυναμική της επιδημίας όπως την αποτυπώνουν οι αναλύσεις μου. Οι αναλύσεις που έγιναν αφορούσαν τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων…. Χρησιμοποιήθηκαν προχωρημένα μη γραμμικά στατιστικά μοντέλα που έδειξαν πολύ καλή προσαρμογή με εξαιρετικά χαμηλές τιμές residuals…Το μοντέλο που τρέχω φαίνεται να έχει προσροφήσει τις επιπτώσεις των αλλαγών στο lockdown έως και σήμερα δλδ σχολεία, λιανεμπόριο, απαγορευτικά μέτρα κόκκινων περιοχών κλπ…. Από τα μοντέλα ζητήθηκε βραχυχρόνια πρόβλεψη 20 ημερών…. Τι μας δείχνει η εικόνα (χρωματισμένη περιοχή: μοντελοποιημένες τιμές 2ου κύματος, κύκλοι: οι πραγματικές τιμές, μπλέ spikes: έναρξη του 3ου κύματος και 20ήμερη πρόβλεψη). Στις 20/1 ξεκίνησε πιθανώς το 3ο κύμα με εντόνως ανοδική τάση και δυναμική που θα φτάσει πάνω από 1800 κρούσματα ανά ημέρα μέχρι τις 20 Φλεβάρη…. Αυτή η πρόβλεψη γίνεται υπό την παραδοχή ότι το άνοιγμα της μέσης εκπαίδευσης και οι λοιπές αλλαγές από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα επιδράσουν δραστικά στη δυναμική της πανδημίας πράγμα που το θεωρώ δύσκολο…. Σε 15 μέρες θα επανέλθω ενσωματώνοντας τα νέα στοιχεία και τις αποτυπώσεις που θα επιφέρουν οι αλλαγές που δρομολογήθηκαν…. Μόνη μας απάντηση και άμυνα στο νέο κύμα είναι να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσο καλλίτερα μπορούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας και να ενταθούν οι εμβολιασμοί……. Stay safe….»

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap