Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Τρεις σεισμοί στην Κρήτη μέσα σε λίγες ώρες

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση
Σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στον θαλάσσιο χώρο της Ζάκρου, ενώ το απόγευμα της Κυριακής δύο σεισμικές δονήσεις παρατηρήθηκαν στα νότια του νομού Ηρακλείου

Σεισμός σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ανήμερα των Χριστουγέννων, στην Κρήτη.

Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στη Ζάκρο και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε εστιακό βάθος τα 15,9 χλμ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 15 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Νωρίτερα ισχυρότερος σεισμός, μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, είχε σημειωθεί στα νότια της Κρήτης και πάλι στον θαλάσσιο χώρο. Η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στις 18:06, και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στα 73 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τα Μάταλα. Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμήθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα 17 χιλιόμετρα.

Τρία λεπτά νωρίτερα, στις 18:03, είχε σημειωθεί δόνηση 3,5 Ρίχτερ στην ίδια περίπου περιοχή, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version