Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Η «μυστική» παραλία της Κρήτης που έκανε μπάνιο ο Μίνωας! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Τράφουλας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τράφουλας (ή Τράχουλας) είναι ένα μικρό ακρωτήριο που βρίσκεται 4 χλμ. ανατολικά του Λέντα και 69 χλμ. νότια της πόλης του Ηρακλείου.

Στην άκρη του σχηματίζεται η Ψιλή Άμμος,  μια απομονωμένη παραλία στην έξοδο του επιβλητικού και πολύ στενού φαραγγιού του Τράφουλα.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ο βασιλιάς της Κνωσού, ο Μίνως, έκανε τα μπάνια του εδώ μαζί με τους άντρες του, ενώ οι γυναίκες, μαζί με την βασίλισσα Πασιφάη, έκαναν τα μπάνια τους στην γειτονική παραλία της Λούτρας.

Για να έρθετε ως την παραλία θα πρέπει να οδηγήσετε για λίγο στο χωματόδρομο που ξεκινάει από το λιμάνι του Λέντα  και κατευθύνεται προς την παραλία της Τρυπητής.

Σε μια στροφή, περίπου 500μ μετά το λιμάνι, θα δείτε το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία και κατεβαίνει στην κοίτη του φαραγγιού.

Εκεί μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας και να κατηφορίσετε για 15-20’ ως την Ψιλή Άμμο που είναι ίσως η πιο όμορφη παραλία της ευρύτερης περιοχής.

Είναι γενικά εντελώς έρημη, με εξαίρεση κάποιες παρέες που κατασκηνώνουν περιστασιακά. Στο ανατολικό τμήμα υπάρχουν 4 σπηλιές, 2 ψηλά στα βράχια και 2 στην παραλία που μπορούν να προσφέρουν σκιά από τον ήλιο.

Ακόμη, οι γκρεμοί στα ανατολικά αποτελούν πεδίο αναρρίχησης, καθώς υπάρχουν σημάδια από γάντζους.

Η παραλία είναι μεγάλη με ψιλό γκριζωπό χαλικάκι, ενώ η θάλασσα έχει πολύ βαθιά και διαυγή νερά. Περιτριγυρίζεται από πελώριους κάθετους βράχους, οι οποίοι και μέσα στη θάλασσα ορθώνονται κατακόρυφα για αρκετά μέτρα.

Οι υπόλευκοι βράχοι στην ακτή έχουν σμιλευτεί από την αλμύρα σχηματίζοντας υπέροχα φυσικά μαρμάρινα γλυπτά.

 

 

Πηγή – Φωτογραφίες: Cretanbeaches.com

Τράφουλας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap