Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΗΤΗ

Τουρισμός στην Κρήτη: Από το Πάσχα οι πρώτοι τουρίστες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη

Γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω. Χάθηκαν 1 δισεκατομμύριο τουρίστες και 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια από τις αφίξεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ποσό που κατά μέσο όρο αντιστοιχεί σε απώλειες άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ σε κίνδυνο έχουν τεθεί 100-120 εκατομμύρια θέσεις εργασίας άμεσα εξαρτημένες από τον τουρισμό.
Τα σοκαριστικά αυτά στοιχεία έρχονται από τον προσωρινό απολογισμό της χρονιάς του κορωνοϊού που συνέταξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στην τελευταία του έκθεση, τονίζοντας την άνευ προηγουμένου – στα καταγεγραμμένα χρονικά – ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος με την εξίσου ανατριχιαστική εκτίμηση, ότι η επανάκαμψη στα επίπεδα του 2019 μπορεί να απαιτήσει από δυόμισι έως ακόμα και τέσσερα ολόκληρα χρόνια, ανάλογα με το καθένα από τα τρία σενάρια που έχει εκπονήσει!
Η στατιστική του τουριστικού Αρμαγεδδώνα είναι απλά ένα “καρέ” της γενικότερης εικόνας που περιλαμβάνει το θολό τοπίο για τον τουρισμό του 2021 και το ακόμα πιο δυσδιάκριτο των ραγδαίων αλλαγών που επέρχονται, και τις οποίες κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, τουλάχιστον επί του παρόντος. Ψηφιακός μετασχηματισμός, ψυχολογία ταξιδιωτών, απρόβλεπτοι παράγοντες στην πορεία της πανδημίας, εξέλιξη των εμβολισμών και βιωσιμότητα μεγάλων “παιχτών” του τουρισμού στην παγκόσμια αγορά αποτελούν μερικές μόνο από τις παραμέτρους αυτής της εξίσωσης με ένα μεγάλο “άγνωστο Χ”: πώς θα εξελιχθεί η νέα σεζόν και πότε θα επιτευχθεί η επιστροφή στην ομαλότητα, όποια μορφή και αν έχει αυτή.

Κατακλυσμιαίες εξελίξεις

Η εξέλιξη της πανδημίας θα κρίνει τα πάντα και βεβαίως το χρονικό ορίζοντα επιστροφής στην τουριστική κανονικότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Μιχάλη Βλατάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι η εμπειρία του 2020 δείχνει πως όντως γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω λόγω των κατακλυσμιαίων εξελίξεων στο επίπεδο της πανδημίας. Για τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργο Πελεκανάκη το απαισιόδοξο σενάριο της ανάκαμψης στα επίπεδα του 2019 το 2024, που καταγράφει η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ο ίδιος ήδη από το καλοκαίρι είχε κάνει αυτή την εκτίμηση για την επιστροφή στην “ομαλότητα”, καταγράφοντας επίσης την αγωνία του για την επόμενη μέρα.

«Δεν κινείται τίποτα»

Και οι δύο γνωστοί τουριστικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι κάθε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη, καθώς αυτή την περίοδο, που παραδοσιακά καταγράφονται οι τάσεις της σεζόν, «δεν κινείται» – χωρίς υπερβολή – «τίποτα». Την ίδια στιγμή που οι όποιες διαδικτυακές τουριστικές εκθέσεις, σύμφωνα με τον κ. Βλατάκη, αποδείχτηκαν παταγώδη αποτυχία.
Μάλιστα, ο κ. Πελεκανάκης χαρακτηρίζει το 2021 ακόμα πιο δύσκολη χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη, ξεκινώντας τις διαπιστώσεις του από το ότι μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας εκτός Ασίας, τον περσινό Μάρτιο, είχε ήδη εκδηλωθεί με τη μορφή κρατήσεων ένα πρώτο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. «Τώρα δεν πουλιέται τίποτα». Το μόνο που υπάρχει σε επίπεδο κρατήσεων είναι αυτές που έχουν μεταφερθεί από το 2020, όπως διευκρινίζει ο κ. Μιχάλης Βλατάκης, προσθέτοντας ότι η ψυχολογία αποτελεί έναν από τους κρισιμότερους παράγοντες σε αυτή την ιστορία. Δεν υπάρχει ψυχολογία του ταξιδιώτη στον ταξιδιώτη, το ταξίδι είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, με δεδομένο και το στοιχείο του φόβου που είναι ακόμα έντονο σε όλους.

Σεζόν… last second

Και οι δύο συμφωνούν ότι με αυτή την αφετηρία εκείνο που θα καθορίσει την έκβαση της φετινής τουριστικής σεζόν θα είναι όχι απλά οι last minute (τελευταίου λεπτού) κρατήσεις, αλλά οι last second (τελευταίου δευτερολέπτου), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα αντιδράσει ο καταναλωτής, γεγονός που μας προϊδεάζει ότι πρέπει να έχουμε “γερό στομάχι”, μιας που δεν αναμένεται τίποτα σε επίπεδο κρατήσεων τουλάχιστον ως τον Φεβρουάριο, ενδεχομένως και ως τον Μάρτιο.
«Θα πετάς την Παρασκευή και θα κάνεις κράτηση την Τετάρτη», συμφωνεί από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, συμπληρώνοντας τις εκτιμήσεις του με το ότι ο κόσμος φοβάται και περιμένει να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Γιατί δεν είναι μόνο η πανδημία. Έχει ακούσει πολλά για τους μεγάλους tour operators. Ελπίζει στο εμβόλιο, αλλά διαπιστώνει ότι απαιτείται χρόνος μέχρι να μπει το τρένο στις ράγες, από την παραγωγή ως τη διανομή και τον εμβολιασμό ενός σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού. Και όλα αυτά βεβαίως υπό το πρίσμα της πορείας της πανδημίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Όλα “είναι στον αέρα” και για το 2021

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα απαιτήσει πολύ χρόνο», δηλώνει ο κ. Πελεκανάκης, προσθέτοντας στη λίστα των επιβαρυντικών παραγόντων και τα όσα αποκόμισαν οι ταξιδιώτες μέσα στο 2020 με τα voucher και τα “πέρα-δώθε”. Έκλεισε για παράδειγμα η Μεγάλη Βρετανία την Κρήτη στις 10 Σεπτεμβρίου και γέμισαν τα Δωδεκάνησα με Βρετανούς τουρίστες. Έκλεισε η Γερμανία την Τουρκία και οι Γερμανοί στράφηκαν στην Ελλάδα. Πράγματα πρωτόφαντα για μια και μόνη κίνηση.
«Ο κόσμος ήρθε πέρυσι με οδηγό τις συγκυρίες», σύμφωνα με τον Πελεκανάκη, ο οποίος έδωσε έμφαση στο ότι όλα είναι κυριολεκτικά «στον αέρα», γεγονός που κάνει το 2021 ακόμα πιο δύσκολο από το 2020 όσον αφορά στον τουρισμό.

Κρητικός τουρισμός: Μονόδρομος να ξεκινήσει η νέα σεζόν

Η Κρήτη και η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, απέδειξαν ότι προσπάθησαν και έδειξαν προς τον υπόλοιπο κόσμο μια πολύ καλή εικόνα, γεγονός που επιτρέπει να περάσουν ακτίδες αισιοδοξίας από τις χαραμάδες του επερχόμενου καλοκαιριού. Για τον κ. Μιχάλη Βλατάκη, η σεζόν θα ξεκινήσει καθώς «είναι μονόδρομος να κυλήσει η οικονομία, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει ο φετινός τουρισμός. Αν δε συμβεί αυτό, η καταστροφή θα είναι πολύ μεγάλη».
«Διεκδικούμε μια γρηγορότερη επανεκκίνηση και αυτό που χρειαζόμαστε είναι, εκτός από την προσπάθεια, και λίγη τύχη», σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Πέρυσι το 50% των ξενοδοχείων έμεινε κλειστό. Δεύτερη χρονιά δεν το αντέχει κανείς. Και αυτό σημαίνει ότι με νύχια και με δόντια θα προσπαθήσουν να ανοίξουν όλοι», σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Πελεκανάκη. Όμως, ο ίδιος θέτει μια σημαντική παράμετρο σε αυτή την ιστορία: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε. Τα ξενοδοχεία είναι εδώ και δε φεύγουν από τη θέση τους. Τι γίνεται όμως με τους συνεργάτες μας. Θα αντέξουν; Οι tour operatiors, οι αεροπορικές εταιρείες, θα τα καταφέρουν; Τι θα γίνει με τα χρωστούμενα» και τα μύρια όσα που συνθέτουν το τοπίο στην ομίχλη, το οποίο δεν αναμένεται να αρχίσει να δίνει μια στοιχειωδώς πιο σαφή εικόνα τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλη, με ορόσημο το Πάσχα των καθολικών. Ας μην ξεχνάμε τα όσα έγιναν με την Thomas Cook, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ανησυχίας ή έστω του προβληματισμού.
«Μια σπίθα που μπορεί να μας δείξει πως η καταστροφή μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή», όπως εξηγεί ο κ. Βλατάκης, ο οποίος συμφωνεί στο ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα συγκλονιστικών αλλαγών σε όλους τους τομείς. Αλλαγών που αφορούν εν γένει το τουριστικό σκηνικό, όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε. Άλλωστε, αυτό που συνέβη το 2020 ήταν κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα “δραπέτευε” από τις σελίδες των βιβλίων και τη φαντασία των σεναριογράφων, φτάνοντας στον πραγματικό κόσμο. Όπως ουδείς δε θα τολμούσε να διανοηθεί πέρυσι τέτοια εποχή ότι θα έπεφτε μια τέτοια “πυρηνική βόμβα” πάνω στον παγκόσμιο τουρισμό. Έτσι κανείς δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή πραγματιστική εκτίμηση που να αφορά στη φετινή χρονιά, πέρα από το ότι στα σίγουρα έρχονται ραγδαίες αλλαγές και στον τουρισμό, γεγονός που πρέπει να μας βρει όλους έτοιμους ή τουλάχιστον ευέλικτους, μιας που απουσιάζει το στοιχείο της προβλεψιμότητας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο neakriti

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΚΡΗΤΗ

127 μεταλλαγμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

rapid test corona
9 Shares

Ανησυχία προκαλεί στην Κρήτη ο εντοπισμός 127 κρούσματων της Βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 944 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 22 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μυτιλήνης και Σύρου.

Από τον έλεγχο των 944 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 702 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από τα 702 στελέχη, τα 677 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 21 στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2)
(Πίνακας 3).

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 1.667 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) (Πίνακας 4) και 48 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 έως σήμερα. Τα 48 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 41 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 5 από την Περιφέρεια Αττικής.

Τα κρούσματα της Κρήτης ανά Περιφερειακή Ενότητα διαμορφώθηκαν ακολούθως:

  • Χανιά: 7
  • Ρέθυμνο: 27
  • Ηράκλειο: 87
  • Λασίθι:6   
  • ΣΥΝΟΛΟ: 127

 

Πηγή: kriti360

rapid test corona
9 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

48χρονη δίνει «μάχη» στην εντατική με τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

εντατική

Μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στην κλινική Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου, μία 48χρονη μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του creta24, το απόγευμα της Τετάρτης παρουσίασε επιδείνωση και οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να μεταφερθεί στη ΜΕΘ.

Αν και το πρωί της Τετάρτης το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν είχε ασθενή με κορονοϊό στη ΜΕΘ πλέον έχει και πάλι.

Η 48χρονη δεν είναι διασωληνωμένη, και είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στα νοσοκομεία του νησιού ανέρχονται σε 98, με 17 από αυτούς να βρίσκονται στης Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Φωτογραφία αρχείου

εντατική
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Βρέθηκαν 4 θετικά κρούσματα σε 509 rapid tests στον Δημοτικό Κήπο

Δημοσιεύτηκε

στις

rapid test

Μόλις τέσσερα είναι τα θετικά κρούσματα κορονοϊού, σε συνολικά 509 rapid tests που διενεργήθηκαν την Πέμπτη στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ της Π.Ε. Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Ρεθύμνου και του Ερυθρού σταυρού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αυξημένη και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι.

Όπως προβλέπει η διαδικασία, τα τέσσερα θετικά κρούσματα έχουν ενημερωθεί και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Μένει να φανεί πόσοι από αυτούς τους τέσσερις συμπολίτες μας είναι πραγματικά φορείς του COVID-19, καθώς τα rapid tests έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αναξιόπιστα ως προς τα αποτελέσματα τους.

Πηγή: rethemnosnews

rapid test
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρενόχλησαν μαθήτριες έξω από δημοτικό σχολείο του Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

μαθήτριες
96 Shares

Την προσοχή των γονέων παιδιών που φοιτούν στο 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Περάματος εφιστά η Διεύθυνση του Σχολείου, μέσα από ανακοίνωσή της.

Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση, μαθήτριες του Δημοτικού κατήγγειλαν πως παρενοχλήθηκαν από άτομα εκτός του Σχολείου, κατά τη διάρκεια της προσέλευσης σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti, επρόκειτο για άτομα (πιθανότατα ενήλικες) τα οποία επέβαιναν σε βαν.

Για το συμβάν είναι ενήμερη και η αστυνομία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών του Σχολείου μας ότι σύμφωνα με μαρτυρία μαθητριών του Σχολείου κατά την προσέλευσή τους το πρωί, υπήρξε παρενόχληση από εξωσχολικούς. Σας εφιστούμε την προσοχή σας, ειδικά για τα παιδιά που μετακινούνται προς το σχολείο ασυνόδευτα. Για το παραπάνω γεγονός έχει ενημερωθεί η αστυνομία Περάματος».

μαθήτριες
96 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διανομή κοκαΐνης από χωριό της Κρήτης – Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε

στις

αστυνομία
18 Shares

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην ενδοχώρα με κεντρικό πρόσωπο άνδρα από χωριό του Μονοφατσίου ο οποίος φέρεται ότι είχε τον πρώτο λόγο σε εκατοντάδες «πάσες» κοκαΐνης.

Άλλοι δυο Κρητικοί στο κάδρο της υπόθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν σχετικές πληροφορίες και με τη βοήθεια των επί συνδέσεων αποκάλυψαν περισσότερα στοιχεία για τη δράση τους.

Ο φερόμενος ως βασικός έχει ποινικό παρελθόν για άλλου τύπου σοβαρές υποθέσεις και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά περιστατικά.

Πηγή: cretalive.gr
Φωτογραφία αρχείου

αστυνομία
18 Shares
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Η Κρήτη είναι «γκρίζα» αλλά ΕΣΥ έδωσες χρώμα στην Τσικνοπέμπτη μας 🙂

Δημοσιεύτηκε

στις

Τσικνοπέμπτη
854 Shares

Πέρυσι τέτοια μέρα, τέτοια ώρα, βάζαμε πάνω τα κάρβουνα, μαζευόμασταν γύρω από τη φωτιά, γεμίζαμε και τσουγκρίζαμε ποτήρια και κάναμε χαβαλέ, τσιμπολογώντας λαίμαργα μεζέδες μέχρι να βγει το… βαρύ πυροβολικό από τη σχάρα.

Μπορεί να ήταν και πρόπερσι. Δεν θυμάμαι. Έχασα το μέτρημα και να με σχωράτε.

Γράφει ο Ντίνος Ρητινιώτης για το Daynight.gr

Δύο χρόνια τώρα, η Τσικνοπέμπτη, οι Απόκριες, οι ζωές μας όλες, έχουν βγει από τις ράγες της κανονικότητας και αυτό τείνει να γίνει μια  απαράδεκτη συνήθεια.

Με τα μέτρα κατά της πανδημίας να εξαπλώνονται στιβαρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά πάνω από την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα, η σημερινή ημέρα είναι αν μη τι άλλο περίεργη: Τσικνοπέμπτη σε βαθύ κόκκινο φόντο, μελαγχολική Τσικνοπέμπτη…

Να όμως, που υπάρχουν κάποιοι που βρίσκουν χαραμάδες για να εξέλθουν από την γκριζίλα που μάς έχει επιβληθεί, κάποιοι που με τη στάση τους ρίχνουν μεταφορικά και κυριολεκτικά χρώμα στη μουντίλα του κυρίαρχου πλαισίου.

Όπως, καλή ώρα, αυτή η γυναίκα στο Ηράκλειο, που αποφάσισε να τροποποιήσει την ρουτινιάρικη βόλτα με το μωρό της, και πριν πατήσει τον κωδικό 6 στο κινητό της, φρόντισε να φορέσει την αποκριάτικη στολή για να ξεχυθεί στους δρόμους.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο cretalive

Το θέαμα, λογικά, θα φάνηκε παράταιρο στους περαστικούς: Έχουμε συνηθίσει, βλέπετε, να συναντάμε μυριάδες όμορφα χαμόγελα καλυμμένα με ιατρικές και υφασμάτινες μάσκες, αλλά -προς θεού- όχι δα και να βλέπουμε κάποιον ντυμένο σε καρναβαλική περίοδο.

Και να μια παγίδα: Η συνήθεια μπροστά στην εκτροπή της κανονικότητας και η νοηματοδότησή της ως κάτι το δεδομένο.

Η γυναίκα αυτή, βρήκε τον τρόπο να κάνει την μικρή της «επανάσταση» και μακάρι να βρει ο καθείς τον τρόπο του για να συμπορευτεί 🙂

Τσικνοπέμπτη
854 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap