Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Τουρισμός στην Κρήτη: Θα δούμε τις παλιές καλές εποχές από το… 2025

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Τις εκτιμήσεις σχετικά με την τουριστική κίνηση που αναμένεται φέτος, περιέγραψε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o καθηγητής διοίκησης τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Αλέξανδρος Αποστολάκης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν μια υστέρηση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ωστόσο η κίνηση στην Κρήτη είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. 

«Εκτιμούμε ότι η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και έως το 2024-2025 θα επανέλθουμε στα στοιχεία και τα νούμερα του 2019», πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκης.

Όπως εξήγησε, φαίνεται ότι τα μεγάλα ξενοδοχεία θα έχουν έναν αυξημένο βαθμό ασφάλειας, σε σχέση με τα μικρότερα καταλύματα, τα οποία θα πρέπει να στραφούν προς τον εσωτερικό τουρισμό. 

«Οι υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, επηρεάζονται ναι μεν από τον τουρισμό, αλλά η βιωσιμότητά τους δεν εξαρτάται μόνο από τους αλλοδαπούς επισκέπτες», εξήγησε ο ίδιος.

Κλείνοντας, αναφερόμενος στα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, πρόσθεσε ότι, σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα του 2020, η φετινή έρευνα από τη μια πλευρά καταγράφει την ενισχυμένη πρόθεση των καταναλωτών για εσωτερικό τουρισμό, αλλά από την άλλη πλευρά ότι οι περισσότεροι καταναλωτές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας για τις επιλογές τους.

«Οι Έλληνες ενδιαφέρονται να κάνουν διακοπές εντός της χώρας, παρά στο εξωτερικό. Βέβαια στο τέλος της ημέρας, το αποτύπωμα της πανδημίας θα μας αφήσει πιο ευάλωτους, και θα επηρεάσει τα οικονομικά μας», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Αποστολάκης.

Πηγή: creta24.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap