Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Θα ξεπεράσουν τις 6.000 οι νέοι φοιτητές στην Κρήτη

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνολικά 327 περισσότερους πρωτοετείς  φοιτητές σε σύγκριση με πέρυσι θα υποδεχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη, καθώς όπως προκύπτει από την πρόσφατη ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων, οι διατιθέμενες θέσεις είναι 6.143 έναντι των 5.816 περυσι.

Η δημοφιλία των σχολών της Κρήτης αναμένεται και φέτος να καλύψει το σύνολο των θέσεων εισακτέων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, γεγονός που σημαίνει γιγάντωση ενός χρόνιου προβλήματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, καθώς το διδακτικό προσωπικό και οι υποδομές δεν επαρκούν για την εκπαίδευση τόσο μεγάλου πλήθους φοιτητών.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η αύξηση του αριθμού των εισακτέων είναι καθολική και αφορά σε όλα τα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς κύκλους η αύξηση των θέσεων για τους πρωτοετείς φοιτητές καταδεικνύει την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να «διευκολύνει» στην ουσία την πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότερων υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια.

Εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η αύξηση των εισακτέων σηματοδοτεί και πτώση των βάσεων εισαγωγής, πράγμα που σημαίνει πως για μια ακόμη φορά θα δούμε υποψηφίους με απογοητευτικές επιδόσεις να αποκτούν πρόσβαση σε κάποιο τμήμα της Τριτοβάθμιας.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη πτώση των βάσεων αναμένεται να καταγραφεί ως επί το πλείστον στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας, όπως είναι τα ιδρύματα της Κρήτης.

Πώς διαμορφώνεται η εικόνα σε τοπικό επίπεδο

Σύμφωνα με τους πίνακες που δόθηκαν στα τέλη Μαρτίου στη δημοσιότητα οι διαθέσιμες θέσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης θα είναι φέτος 3.013, στο Πολυτεχνείο Κρήτης 765, στο ΤΕΙ Κρήτης 2.194 και στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕΚ) 101.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η κατακόρυφη πτώση του αριθμού των εισακτέων στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημίας Κρήτης και ιδίως στο δημοφιλές τμήμα της Ψαλτικής καθώς από 90 που ήταν πέρυσι, φέτος ανακοινώθηκαν μόνο 10.

Πηγή: cretapost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap