Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

O τελευταίος Κρητικός που είδε τους Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Δροσουλίτες


162 Shares

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή περίπου, στα τέλη του Μαΐου, λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, εμφανίζονται στο Φραγκοκάστελο, οι Δροσουλίτες.

Ο Νίκος Μανουσέλης, ο τελευταίος Κρητικός που τους είδε, περιέγραψε ζωντανά στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» την εμπειρία του.

Ποιοι είναι οι Δροσουλίτες; Σύμφωνα με την παράδοση, πρόκειται για τις μορφές των νεκρών πολεμιστών του Χατζημιχάλη Νταλιάνη που υπερασπίστηκαν το κάστρο από τους Τούρκους. Έτσι, λοιπόν, όταν ο καιρός ευνοεί – όπως δήλωσε ο Νίκος Μανουσέλης, υπάρχει υγρασία – εμφανίζονται ανθρωπόμορφες σκιές να προχωρούν η μία πίσω από την άλλη και να χάνονται στη θάλασσα.

Ο Νίκος Μανουσέλης, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, φέρεται να είδε τους Δροσουλίτες για μία και μοναδική φορά το 1974, λίγο πριν καταταγεί στον στρατό και υπηρετήσει τη θητεία του. Εκείνος αφηγήθηκε τη συγκλονιστική εμπειρία που είχε μαζί με έναν φίλο του ένα πρωινό, πριν από περίπου 50 χρόνια!

Την ίδια ώρα, η περιοχή του Φραγκοκάστελου αποτελεί τουριστικό προορισμό καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ταξιδεύουν μέχρι τα Σφακιά, με την ελπίδα να ζήσουν τον μύθο της περιοχής.

Δείτε τη συγκλονιστική περιγραφή του Νίκου Μανουσέλη από την εμπειρία που φέρεται να έζησε:

Πηγή: neakriti

Δροσουλίτες
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap