ΚΡΉΤΗ
Σύλληψη 28χρονου στη Μυτιλήνη: Πώς ο «ψευτογιατρός» από Μυτιλήνη άρπαξε 15.300 ευρώ από ηλικιωμένη στην Κρήτη

Η δράση του κυκλώματος και η απάτη στην Κρήτη
Ένας 28χρονος συνελήφθη χθες Τετάρτη (08/10) στη Μυτιλήνη, κατηγορούμενος ως μέλος οργανωμένου κυκλώματος που είχε ως στόχο του την εξαπάτηση ηλικιωμένων πολιτών. Ο συγκεκριμένος δράστης ενέχεται σε υποθέσεις σε Λέσβο αλλά και στην Κρήτη, όπου παρίστανε τον «ψευτογιατρό».
Σύμφωνα με το creta24.gr, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης (τετελεσμένης και σε απόπειρα). Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ο ίδιος δράστης ενέχεται σε μία ακόμη υπόθεση απάτης, η οποία έλαβε χώρα προχθές (07-10-2025) στην Κρήτη. Εκεί, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, ο «ψευτογιατρός» από Μυτιλήνη απέσπασε το χρηματικό ποσό των 15.300 ευρώ από μία ηλικιωμένη κάτοικο.
Η μεθοδολογία και η απόπειρα εξαπάτησης στη Λέσβο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη του κυκλώματος επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως προχωρημένης ηλικίας. Προσποιούνταν τους ιατρούς και επικαλούνταν την άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων, απαιτώντας την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ή τιμαλφών.
Κατά το προηγούμενο διήμερο, μέλη του κυκλώματος επικοινώνησαν με δύο ηλικιωμένα άτομα στη Λέσβο, έναν 89χρονο και μία 88χρονη, στην Παναγιούδα και στη Μυτιλήνη. Στην περίπτωση του 89χρονου, τον έπεισαν να παραδώσει στον 28χρονο το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, μαζί με 34 χρυσές λίρες. Ο 28χρονος μετέβη με ταξί στην περιοχή της Παναγιούδας. Δεν κατόρθωσε, όμως, να του αποσπάσει τα χρήματα και τις λίρες, καθώς η απόπειρα απάτης έγινε αντιληπτή από έναν γείτονα. Επιχείρησαν, επίσης ανεπιτυχώς, να αποσπάσουν με τον ίδιο τρόπο μεγάλο χρηματικό ποσό και από την 88χρονη.
Η σύλληψη του 28χρονου
Από την περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων αυτών προέκυψε ότι ο 28χρονος εντάχθηκε προ δεκαημέρου σε μία εγκληματική ομάδα. Αυτή αποτελούνταν από τουλάχιστον πέντε ακόμη άτομα, με συγκεκριμένη δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Αποκλειστικός σκοπός τους ήταν η εξαπάτηση πολιτών, για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.
Ο 28χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, την ώρα που προσπαθούσε να αναχωρήσει από το νησί της Λέσβου. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατασχέθηκαν εισιτήρια, παραστατικά έγγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ που είχε στην κατοχή του. Τα χρήματα αυτά, όπως διακριβώθηκε, προέρχονταν από έκνομη δραστηριότητα. Η δράση του «ψευτογιατρός» από Μυτιλήνη επεκτεινόταν σε τουλάχιστον δύο νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Η προσβλητική αφίσα κατά των Κρητικών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Βορίζια: Η ανάρτηση που έφερε το «ντου» στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ1 ημέρα πριν
Βορίζια: Βίντεο με 43χρονο να πυροβολεί κατά τη διάρκεια του μακελειού
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Η συνάντηση στο κελί της Αλικαρνασσού λίγες ώρες πριν την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού




