Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης φωτιάς

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πατσίδερου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ειδικότερα, στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν δώδεκα οχήματα και 35 υπάλληλοι, ενώ για την κατάσβεσή της από αέρος συνδράμει και ελικόπτερο.

Επίσης στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν δύο υδροφόρες του δήμου και της Περιφέρειας, ενώ συμβάλει και ένα αγροτικό μηχάνημα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Διευκρινίζεται ότι η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να αποφεύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version