Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Εντυπωσιακές εικόνες από τις βολές του Στρατού Ξηράς στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρήτη
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
45 Shares

Nα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την επιχειρησιακή ικανότητα και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επιθυμούν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού «Πενταγώνου».

Έχουμε τονίσει αρκετές φορές πως η Κρήτη, από στρατιωτικής άποψης, προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες λόγω της προωθημένης θέσης του νησιού, αποτελώντας παράλληλα την κύρια βάση του ΝΑΤΟ από την οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν πλήθος επιχειρήσεων σε όλο τον άξονα της Βόρειας Αφρικής, αλλά και προς τη Μέση Ανατολή.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από την πλευρά τους αναδεικνύουν συνεχώς το στρατηγικό ρόλο της Κρήτης, ενώ οι συνεχείς ασκήσεις από το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Στρατός Ξηράς, επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή αξία του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, στις εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) βολές οπλικών συστημάτων Πυροβολικού Μάχης καθώς και δοκιμές βολών Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων RM-70 (ΠΕΠ RM-70) με χρήση αναβαθμισμένων ρουκετών, υπό τη σχεδίαση και το συντονισμό της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ.

Τις βολές που εκτελέστηκαν την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Τη διεξαγωγή των βολών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την ευστοχία και αποτελεσματικότητά τους, παρακολούθησαν επίσης ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

Δείτε τις εικόνες:

photo

photo

photo

 

photo

 

photo

Πηγή: newsbomb

Κρήτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap