Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Βαρδή Τσουρή

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών μια σημαντική μορφή του κινηματικού χώρου στα Χανιά, ο Βαρδής Τσουρής. “Παρών” στις μεγάλες διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και στη δράση του αναρχικού χώρου στα Χανιά – και όχι μόνον – ο Βαρδής Τσουρής άφησε το δικό του στίγμα στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

“Παρών” ως φοιτητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, κατεβαίνοντας αργότερα στα Χανιά θα πρωτοστατήσει, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού στη Χαλέπα και της κατάληψης «Μαύρο Ρόδο» (Rosa Nera).
Για τη συμμετοχή του σε κοινωνικούς αγώνες ο Τσουρής είχε δεχθεί κατ’ επανάληψη διώξεις. Γνωστή είναι η περιπέτεια που έζησε για τη συμμετοχή του στις μεγάλες διαδηλώσεις κατά των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων που είχαν γίνει στα Χανιά το καλοκαίρι του 1990. Τότε οι Αρχές είχαν αποφασίσει την προφυλάκισή του, με την τοπική κοινωνία και τις εφημερίδες των Χανίων να εκφράζουν μαζικά τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του. Εκδηλώσεις συμπαράστασης είχαν πραγματοποιηθεί την ίδια εποχή στα Χανιά στην Αθήνα από άτομα του αναρχικού χώρου.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι στον Λιβαδά στο Ανατολικό Σέλινο από όπου κατάγονταν. Λεωφορεία θ’ αναχωρήσουν από το σπίτι του (Ηγουμένου Γαβριήλ 80) στη 1 το μεσημέρι.
Παράκληση της οικογένειας να μην κατατεθούν στέφανα, αλλά να ενισχυθεί η «Κοινωνική κουζίνα».

 

Πηγή: haniotika-nea

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap