Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Εύγε στους Σφακιανούς: Φτιάχνουν το σπίτι γυναίκας που καταστράφηκε από πυρκαγιά!

Δημοσιεύτηκε

στιςΔέκα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 14 Δεκεμβρίου 2018 ξεσπά πυρκαγιά σε σπίτι στους Κομιτάδες Σφακίων στο οποίο διέμενε μια 59χρονη γυναίκα.  Στο σημείο μεταβαίνουν Πυροσβέστες αλλά τα οχήματα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στο σπίτι καθώς δεν υπάρχει κανονικός δρόμος. Τελικά η 59χρονη σώθηκε, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε άλλα σπίτια, αλλά η διώροφη οικία της άτυχης γυναίκας η οποία έχει «χάσει» τον σύζυγό της, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από τότε η Ομάδα Γυναικών Δήμου Σφακίων δείχνοντας στην πράξη το τι σημαίνει αλληλεγγύη ξεκίνησε μια  μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να ανεγερθεί και πάλι το σπίτι.

Σε αυτό το πλαίσιο την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, η Ομάδα Γυναικών διοργάνωσε χοροεσπερίδα στην ταβέρνα «Βίγλα» στο Καψοδάσος Σφακίων με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη και με την συμμετοχή πολλών κατά την οποία συγκεντρώθηκε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό το οποίο αξιοποιήθηκε στην αγορά υλικών οικοδομής.

Μάλιστα η οικογένεια της 59χρονης ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν όπως  «Σύλλογος Σφακίων Νομού Χανίων , Σύλλογος Σφακίων Βορείου Ελλάδος , Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Σφακίων, Ταβέρνα Χρυσόστομος . Ιδιαίτερα επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντώνη Ματσάκη  και τους συνεργάτες του».

Επίσης αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η διάθεση κλήρων για λαχειοφόρο αγορά  και στην πόλη των Χανίων και αλλού προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανέγερση της οικίας.

Στο μεταξύ το περασμένο Σάββατο 6 Απριλίου στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση για την μεταφορά των υλικών που είχαν αγοραστεί, στο σημείο στους Κομιτάδες όπου βρίσκεται η κατεστραμμένη οικία.

Λόγω της μη ύπαρξης δρόμου η μεταφορά των οικοδομικών υλικών έγινε με ειδικό γερανό, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το κόστος της μεταφοράς καλύφθηκε από τον Δήμο Σφακίων.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο flashnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap