Διαφήμιση

Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ: Ο Χρήστος Αρβανίτης είναι ο καλλιτέχνης που «σκλαβώθηκε» και εμπνεύστηκε από την πόλη μας! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.com.gr

Αυτό που συγκλονίζει κάποιον που έρχεται σε επαφή με την πόλη του Ρεθύμνου, είναι η ευκολία της στο να κερδίζει ανθρώπους σαν ένας μαγνήτης. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του Χρήστου Αρβανίτη, ο οποίος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αργότερα ήρθε στην Ελλάδα και με την πάροδο του χρόνου μετακόμισε στο Ρέθυμνο για μια εργασία ως διακοσμητής βιτρινών. Λογικό να το ερωτευτεί αμέσως. Έτσι συμβαίνει με τους ανθρώπους εδώ: ερωτεύονται την πόλη κι επιστρέφουν για να την… κατακτήσουν.

Η ταυτότητά του

Ένας καλλιτέχνης της πόλης, ζωγράφος αρχικά που στην πορεία τον απασχόλησε η Παγκοσμιοποίηση και καταπιάστηκε με έργα τέχνης επί του θέματος. Λατρεύει το Ρέθυμνο, γιατί του προσφέρει μια λιτή ζωή, έτσι ακριβώς όπως τη θέλει να είναι. Εμπνέεται πλέον με έργα τέχνης που συμπεριλαμβάνουν την πλούσια φύση του τόπου όπως τα δέντρα. Δεν ξεχνάει τα θέματα που απασχόλησαν τον κόσμο και τον ίδιο, όμως συναντάει κάτι ανθρώπινο εδώ που αγαπά και είναι αυτό που ελκύει τους ανθρώπους που επιλέγουν να ζήσουν στο Ρέθυμνο.

Η πρώτη προσωπική του έκθεση ζωγραφικής ήταν σε ηλικία 17 ετών στην Κωνσταντινούπολη, στην πορεία συμμετείχε σε αρκετές εκθέσεις στην Αθήνα, αλλά και σε μεικτές εκθέσεις στην Ευρώπη. Στο Ρέθυμνο έχει εκθέσει τα έργα τέχνης του στο σπίτι του πολιτισμού. Τα θέματα που τον απασχολούσαν παλαιότερα ήταν ερωτικές σκηνές με τις περισσότερες φορές να πρωταγωνιστεί ένα ξύλινο παιδικό αλογάκι. Το ξύλινο αλογάκι για τον Χρήστο, αντιπροσωπεύει τη σκληρότητα ενός παιδιού σε συνδυασμό  με τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνειά του.

Στην πορεία τον απασχόλησε ιδιαίτερα η Παγκοσμιοποίηση και κάπως έτσι δημιούργησε έργα τέχνης που αφορούσαν άμεσα την ψυχολογία των ανθρώπων που πέτυχαν σκοτώνοντας άλλους ανθρώπους προκειμένου να ζήσουν αυτοί. Οι φιγούρες του ακροβατούν στον αέρα χωρίς να πατάνε και χαρακτηρίζονται περισσότερο ως σουρεαλιστικές. Συγκεκριμένα, ένα έργο που αντιπροσωπεύει αυτό το χαρακτηρισμό, είναι εκείνο που απεικονίζει ανθρώπους που στέκονται πάνω στην μεγάλη γραβάτα τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version