Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχεια κρητη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
9 Shares

Η πλειοψηφία των μονάδων μεταθέτει την επαναλειτουργία τους για τον Ιούνιο, προϋπόθεση για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του τόπου.

Με χαμηλούς ρυθμούς θα επανεκκινήσει ο κλάδος του τουρισμού στο Ρέθυμνο ήδη από τις 15 Μαΐου, όπως έχει επισήμως ανακοινωθεί, με περίπου σαράντα κατά κύριο λόγο μικρές ξενοδοχειακές μονάδες του νομού να προετοιμάζονται για να υποδεχτούν μεμονωμένους επισκέπτες. Οι κρατήσεις παραμένουν καθηλωμένες και μέχρι σήμερα οι προγραμματισμένες αφίξεις είναι λίγες και αυτές βέβαια με ερωτηματικό, καθώς υπάρχει ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων και ανατροπών στον προγραμματισμό των πτήσεων γι’ αυτό και όλα, όπως εξηγούν οι ξενοδόχοι, παραμένουν μέχρι στιγμής υπό αίρεση.

Η κακή επιδημιολογική εικόνα του νομού, αλλά και της Κρήτης γενικότερα, δεν αφήνει προς το παρόν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, γι’ αυτό και βασικό ζητούμενο για τους φορείς του κλάδου παραμένει η ταχύτατη εξέλιξη των εμβολιασμών, ώστε να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά και η πιστή εφαρμογή των μέτρων, ώστε το Ρέθυμνο και συνολικά το νησί να πρασινίσει, ώστε να αποτελέσει έναν υγειονομικά ασφαλή προορισμό που θα μπορούν να επιλέξουν οι δυνητικοί επισκέπτες από την Ευρώπη και όχι μόνο.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ξενοδόχοι έχουν μεταθέσει χρονικά την επαναλειτουργία των μονάδων τους για τον Ιούνιο, εκτιμώντας ότι μέχρι τότε το αρνητικό κλίμα θα έχει αντιστραφεί και οι κρατήσεις θα επανεκκινήσουν. Είναι για τους ίδιους δεδομένο πλέον ότι το μέλλον της σεζόν θα κριθεί από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, επισημαίνουν ωστόσο ότι η χρονιά θα είναι καλή εφόσον η επιδημιολογική εικόνα του νησιού είναι αντιστοίχως καλή. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι αρνητικά και μάλιστα ίσως και χειρότερα από πέρυσι. Από τα μέσα Ιουνίου και μετά άλλωστε αναμένεται να αρθούν και οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που υπάρχουν από τις σκανδιναβικές χώρες και την Αγγλία που αποτελούν παραδοσιακές τροφοδότριες χώρες του κρητικού τουρισμού μαζί με τους Ρώσους οι οποίοι, υπό την προϋπόθεση ότι θα διευθετηθούν ότι τεχνικές λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση των ταξιδιών τους, θα επιλέξουν Κρήτη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στα πολύ θετικά κατατάσσουν οι φορείς του τουρισμού τη χθεσινή έγκριση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν ότι το νέο «πιστοποιητικό EU COVID-19» – αντί για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, όπως προτείνεται από την επιτροπή – θα πρέπει να ισχύει για 12 μήνες και όχι περισσότερο.

Το έγγραφο, το οποίο μπορεί να είναι σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, θα βεβαιώνει ότι ένα άτομο που έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή, εναλλακτικά, ότι έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ covid ή έχει αναρρώσει. Ωστόσο, τα πιστοποιητικά EU COVID-19 δεν θα χρησιμεύουν ούτε ως ταξιδιωτικό έγγραφο ούτε θα αποτελoύν προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας, λένε οι ευρωβουλευτές.

Τόσο το κοινοβούλιο όσο και το συμβούλιο είναι τώρα έτοιμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού EU COVID-19 δεν πρέπει να υπόκεινται σε πρόσθετους περιορισμούς ταξιδιού, όπως καραντίνα, αυτο-απομόνωση ή δοκιμές, σύμφωνα με το ευρωκοινοβούλιο.

Αναλυτικά:

Με ελάχιστα ξενοδοχεία η επανεκκίνηση του τουρισμού στο Ρέθυμνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου

Η επανεκκίνηση του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου στο Ρέθυμνο θα γίνει με ελάχιστα ξενοδοχεία να ανοίγουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν επισκέπτες, καθώς οι κρατήσεις είναι πολύ χαμηλές και οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες μεταθέτουν την επαναλειτουργία τους για τον Ιούνιο περιμένοντας το κακό κλίμα να αναστραφεί και την επιδημιολογική εικόνα του τόπου να βελτιωθεί, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον από τους τουρίστες επισκέπτες.

Η εικόνα παραμένει θολή και για κάποιους πολύ αρνητική, με δεδομένο ότι ο Νομός Ρεθύμνου βρίσκεται σε «βαθύ κόκκινο», όπως και ο νομός Χανίων, ενώ συνολικά η Κρήτη στον ευρωπαϊκό επιδημιολογικό χάρτη, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο αξιολογούν ευρωπαίοι δυνητικοί επισκέπτες, είναι κόκκινη, άρα και όχι πια ελκυστική ως τόπος προορισμού. Οι οποίες κρατήσεις υπάρχουν για το δεύτερη δεκαπενθήμερο του Μαΐου αφορούν σε μεμονωμένους επισκέπτες και αυτές δεν χαρακτηρίζονται αξιόλογες για να μιλά κανείς για επανεκκίνηση του τουρισμού, τουλάχιστον όχι όπως τον είχαμε συνηθίσει στην προ covid εποχή.

Σαράντα περίπου μικρές και οικογενειακές κατά κύριο λόγο ξενοδοχειακές μονάδες και μετρημένες στα πέντε δάχτυλα μεγάλες μονάδες του Ρεθύμνου ετοιμάζονται να ανοίξουν μετά τις 15 του Μαΐου, βάζοντας πάντα όμως ένα ερωτηματικό, καθώς πλέον εξαιτίας της πανδημίας και κράτηση δεν είναι σίγουρη μέχρι να υλοποιηθεί. Τόσο η απόφαση του ίδιου του πελάτη όσο και οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να ανατρέψουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τον όποιο προγραμματισμό έχουν κάνει λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και την τελική απόφαση των πελατών.

Πράκτορες και ξενοδόχοι εκτιμούν πως η τουριστική κίνηση τον Μάιο θα είναι μικρή έως και ανεπαίσθητη, ευελπιστώντας πως τα δεδομένα θα αλλάξουν τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν συνολικά όλα τα ξενοδοχεία με αυξημένες πληρότητες. Οι ξενοδόχοι ελπίζουν, υπό προϋποθέσεις, επισημαίνοντας πως συνολικά η Κρήτη πρέπει να είναι «πράσινη» αν θέλει να προσελκύσει κόσμο όσο νωρίτερα γίνεται και όχι μόνο από τα τέλη Ιουνίου. Η εξέλιξη των εμβολιασμών τόσο σε ό,τι αφορά το ρυθμό όσο και τον αριθμό των πολιτών που εμβολιάζονται είναι άμεσα εξαρτημένη με την αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος και των κρατήσεων, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, καθώς επισημαίνουν πως κανένας επισκέπτης δεν θα επιλέξει έναν προορισμό που είναι κόκκινος. Αντίθετα η Κρήτη έχοντα ήδη αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα μόλις γίνει πράσινη θα μπορέσει να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής πίτας.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων και γενικός γραμματέας της ΠΟΞ, Μανόλης Τσακαλάκης, ανέφερε: «Δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και οι κρατήσεις παραμένουν καθηλωμένες. Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και όταν ξεκινήσει η σεζόν, που προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα γίνει πριν τα τέλη Ιουνίου. Κάποια λίγα ξενοδοχεία κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις ετοιμάζονται να ανοίξουν από τις 15 του επόμενου μήνα. Υπάρχει μεν ενδιαφέρον, και πολλοί συνάδελφοι είναι πρόθυμοι να επαναλειτουργήσουν, τότε όμως όλα αυτά είναι με ερωτηματικό μέχρι και την τελευταία στιγμή αν δεν επιβεβαιωθούν οι όποιες κρατήσεις υπάρχουν. Υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής και από τα τουριστικά γραφεία και από τις αεροπορικές εταιρείες. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αλλάζουν, οι απαγορεύσεις που ισχύουν σε Γερμάνια, Γαλλία, Αγγλία και Σκανδιναβία επηρεάζουν σημαντικά τον τουριστικό χάρτη του Ρεθύμνου. Πάντως η εκτίμησή μου είναι ότι πριν τα τέλη Ιουνίου δεν θα δούμε τουρίστες σε αριθμό τέτοιο που να μιλάμε για ουσιαστικό άνοιγμα του τουρισμού. Θα έρθουν πτήσεις στην Κρήτη εκείνο το διάστημα, θα ανοίξουν και κάποια ξενοδοχεία όχι όμως κάτι ουσιαστικό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει η Κρήτη να πρασινίσει, να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού για να επανεκκινήθεί ο κλάδος. Θα κάνουμε υπομονή ευελπιστώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Στράτος Μπερέτης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της σεζόν εκτιμώντας πως οι πληρότητες θα είναι υψηλές το τρίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος: «Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο. Βέβαια τον Μάιο τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Οι πτήσεις ακυρώνονται ή αλλάζουν την τελευταία στιγμή, οπότε ανατρέπεται ο όποιος προγραμματισμός και δημιουργούν θέματα στους μεμονωμένους πελάτες. Στις 15 Μαΐου έχει ανακοινωθεί ότι ξεκινάνε οι πτήσεις της TUI Γερμανίας, Ολλανδίας, Γαλλίας μένει βέβαια να το δούμε. Αγγλία και Σκανδιναβία δεν φαίνεται να ξεκινούν πτήσεις πριν τον Ιούνιο. Δεν περιμένουμε πολλά πράγματα η αλήθεια είναι τον Μάιο. Ευελπιστούμε ότι με την εξέλιξη του εμβολιασμού και με μια πράσινη Κρήτη ότι τα πράγματα θα πάνε καλυτέρα μετά τον Ιούνιο.

Υπέρ ενός «Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid-19» οι ευρωβουλευτές για ελεύθερη μετακίνηση στην Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ τη διαπραγματευτική του θέση σχετικά με την πρόταση για το πιστοποιητικό που επανεπιβεβαιώνει το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στην Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές τάσσονται υπέρ ενός «πιστοποιητικού της Ε.Ε. για τη νόσο Covid-19» αντί ενός «Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού» σύμφωνα με την Πρόταση της Κομισιόν και υποστηρίζουν ότι οι κανόνες θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ το πολύ για 12 μήνες.

Το έγγραφο, το οποίο θα μπορεί να διατίθεται σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, θα βεβαιώνει ότι ένα άτομο είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είτε έχει λάβει αρνητική διάγνωση μετά από διεξαγωγή τεστ στο πρόσφατο παρελθόν, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο. Ωστόσο, τα εν λόγω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, ούτε να αποτελούν προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης, τονίζουν οι ευρωβουλευτές.

Η νομοθετική πρόταση που αφορά τους υπηκόους της Ε.Ε. εγκρίθηκε με 540 ψήφους υπέρ, 119 κατά και 31 αποχές, ενώ η πρόταση για τους υπηκόους τρίτων χωρών εγκρίθηκε με 540 ψήφους υπέρ, 80 κατά και 70 αποχές.

Σύμφωνα με το Κοινοβούλιο, οι κάτοχοι πιστοποιητικού της Ε.Ε. για τη νόσο COVID-19 δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε πρόσθετους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, όπως καραντίνα, αυτοαπομόνωση ή διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ. Οι ευρωβουλευτές τονίζουν επίσης ότι, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη διακριτική μεταχείριση εις βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και για οικονομικούς λόγους, οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει «να εξασφαλίζουν την διεξαγωγή καθολικών, εύκολα προσβάσιμων, έγκαιρων και δωρεάν διαγνωστικών τεστ».

Το Κοινοβούλιο θέλει να διασφαλίσει ότι το πιστοποιητικό θα είναι παράλληλα συμβατό με οποιαδήποτε πρωτοβουλία ληφθεί από τα κράτη μέλη, η οποία θα πρέπει επίσης να τηρεί το ίδιο κοινό νομικό πλαίσιο.

Τα κράτη μέλη πρέπει να δέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται σε άλλα κράτη μέλη για άτομα που έχουν εμβολιαστεί με εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων («EMA») εμβόλια στην Ε.Ε. (προς το παρόν έχουν εγκριθεί αυτά των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Janssen), υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν εάν θα δέχονται επίσης πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί από άλλα κράτη μέλη και αφορούν εμβόλια που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για επείγουσα χρήση.

Τα πιστοποιητικά θα ελέγχονται για την πρόληψη περιστατικών απάτης και πλαστογράφησης, ενώ θα ελέγχεται επίσης και η γνησιότητα των ηλεκτρονικών σφραγίδων που περιλαμβάνονται στο έγγραφο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που θα βρίσκονται στα πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να αποθηκευτούν στα κράτη μέλη προορισμού και δεν θα δημιουργηθεί κεντρική βάση δεδομένων σε επίπεδο Ε.Ε. Ο κατάλογος των φορέων που θα επεξεργάζονται τα δεδομένα θα είναι δημόσιος, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, βάσει του γενικού κανονισμού για την προστασία προσωπικών δεδομένων («GDPR»).

Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν, τέλος, ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 πρέπει να παράγονται σε μεγάλη κλίμακα, να διατίθενται σε προσιτές τιμές και να κατανέμονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκφράζουν επίσης την ανησυχία τους για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής και παράδοσης.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες το πρωί. Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο είναι πλέον σε θέση να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.

Ικανοποίηση στον τουριστικό κλάδο

Οι τομείς αεροπορίας, ταξιδιών και τουρισμού επικροτούν την ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα «Πιστοποιητικά EU Covid-19», η οποία θέτει σε κίνηση τις τελικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο.

Ο ΗΑΤΤΑ, μέλος της ECTAA, σε σχετική ανακοίνωση τονίζει:

«- Οι τομείς της αεροπορίας, των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη καλωσορίζουν πλήρως την χθεσινή ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον προτεινόμενο Κανονισμό της Ε.Ε. για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, η οποία θέτει σε κίνηση τις τριμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ταχεία δράση και η ευθυγράμμιση μεταξύ των θεσμικών οργάνων είναι πλέον κρίσιμης σημασίας για να καταστούν τα πιστοποιητικά λειτουργικά έως τον Ιούνιο και να διασφαλισθεί η αμοιβαιότητα με συστήματα εκτός Ε.Ε. Τα κοινά, διαλειτουργικά, ασφαλή και συμμορφούμενα με τον GDPR πιστοποιητικά υγείας αντιπροσωπεύουν ένα ουσιαστικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων εντός της Ε.Ε. και το άνοιγμα των ταξιδιών με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, μέσω της χαλάρωσης και, τελικά, της άρσης των τρεχόντων ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η θέση του Κοινοβουλίου επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αρχική πρόταση:

  • Συμφωνήθηκε ένα νέο όνομα, «Πιστοποιητικό EU Covid-19», προκειμένου να το καταστήσει σαφέστερο στους πολίτες της Ε.Ε., καθώς και για να περιορίσει τη χρήση των πιστοποιητικών μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  • Δωρεάν και προσβάσιμοι έλεγχοι (test): Οι έλεγχοι είναι απολύτως απαραίτητοι στη μάχη κατά του Covid-19 και η απαίτηση διεξαγωγής ελέγχων πριν από την αναχώρηση (συχνά PCR test) δεν πρέπει να δημιουργεί οικονομικό ζήτημα μεταξύ των ταξιδιωτών. Με τα test να κυμαίνονται από 10 έως 150 €, είναι σαφές ότι το υψηλό αυτό κόστος θα μπορούσε να αποτρέψει το ταξίδι – κυρίως όταν πρόκειται για οικογένειες.
  • Πλήρης ισότητα μεταξύ εμβολιασμένων και ελεγμένων πολιτών: Δεν πρέπει να επιβάλλονται πρόσθετα μέτρα, όπως καραντίνα ή περαιτέρω έλεγχοι, στους ταξιδιώτες που παρουσιάζουν έγκυρο «Πιστοποιητικό EU Covid-19».

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στέλνουν ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα από το Κοινοβούλιο σχετικά με τον επείγοντα χαρακτήρα της αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ε.Ε. Δεν πρόκειται για προνόμιο -πρόκειται για δικαίωμα∙ έναν από τους πυλώνες της ενιαίας αγοράς που κατοχυρώνεται στις ευρωπαϊκές Συνθήκες. Η ασφαλής και γρήγορη αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι και δυνατή και ζωτικής σημασίας – όχι μόνο για τους παραθεριστές, αλλά και για τους διασυνοριακούς εργαζόμενους και για τους πολίτες, που θα μπορούν να επισκέπτονται πιο εύκολα τις οικογένειές τους μόλις τεθούν σε λειτουργία τα πιστοποιητικά. Οι διαδικασίες εμβολιασμού στην Ευρώπη συνεχίζονται με αυξανόμενη ταχύτητα, με το 26,5% των πολιτών της ΕΕ να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, σε σύγκριση με το 16% πριν από τέσσερις εβδομάδες».

Πηγή: rethnea.gr

ξενοδοχεια κρητη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τροχαίο στο Ρέθυμνο: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Δημοσιεύτηκε

στις

ρεθυμνο
23 Shares

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 58χρονου οδηγού, ο οποίος να σημειωθεί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Ο οδηγός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ κινούνταν επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα τραυματισμένος.

Άμεσα στον τόπο του ατυχήματος κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όπως προέκυψε από τον περαιτέρω έλεγχο των ανδρών του Λιμενικού Σώματος που χειρίζονταν το συμβάν, ο τραυματισμένος άνδρας στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από  το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

ρεθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πότε ανοίγει ο τουρισμός στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

τουρισμός
6 Shares

Το άνοιγμα το τουρισμού τις προσεχείς ημέρες δεν σημαίνει πως ξεκινά η τουριστική περίοδος επί της ουσίας. Αυτό επισημαίνουν όλοι σχεδόν οι τουριστικοί παράγοντες, με τους Ρεθεμνιώτες πράκτορες να μιλούν για ουσιαστικό άνοιγμα από τις 24 Ιουνίου και μετά.

Όμως, αυτή η ημερομηνία, δίδεται με ένα βασικό «αν και εφόσον» που αφορά στην υγειονομική κατάσταση της χώρας και στην ένταξη της τουριστικής μας αγοράς στις χαρακτηρισμένες «πράσινες περιοχές», δηλαδή, στους ασφαλείς προορισμούς. Σήμερα είμαστε στο «πορτοκαλί», γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά και με πολλά ερωτηματικά.

Στην αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, πάντως, καταγράφεται η αύξηση του ενδιαφέροντος από την ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά, που αντανακλά σε πολλές νέες κρατήσεις που κάνουν πράκτορες και ξενοδόχους να χαμογελούν, έστω και συγκρατημένα. Οι ελπίδες τους είναι να έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και να έχει αντιστραφεί το κλίμα του φόβου σε τάση για διακοπές και χαλάρωση μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, που έχει περάσει ολόκληρη η υφήλιος και ειδικά οι χώρες, από τις οποίες προσδοκούμε τουριστικά οφέλη.

«Οι κρατήσεις για την επικείμενη σεζόν έχουν αρχίσει να καταγράφονται σε καλά νούμερα» είπε στο «Ρ» ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Ρεθύμνου κ. Στράτος Μπερέτης, επισημαίνοντας πως «ξεκίνησαν κρατήσεις ακόμα και από αγορές που ήταν μέχρι τώρα κλειστές, όπως η Γαλλία, η Ρωσία και η Γερμανία. Όμως το ουσιαστικό ενδιαφέρον είναι να έρθουν να κάνουν διακοπές από τα μέσα Ιουνίου και μετά.»

Όπως ο ίδιος τόνισε στην εφημερίδα μας, οι τουριστικοί παράγοντες έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στους εμβολιασμούς ώστε η χώρα να βγει από «πορτοκαλί ζώνη» με την αγωνία να είναι ακόμα πιο έντονη για την Κρήτη, η οποία ως προορισμός παραμένει στην «κόκκινη» ζώνη, δηλαδή, αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά απαγορευτικά τα ταξίδια προς το νησί μας. «Μόνο αν η Ελλάδα περάσει στην πράσινη ζώνη, θα δούμε να ξεκινά η σεζόν» τόνισε ο κ. Μπερέτης και συμπλήρωσε, ότι «από 24 Ιουνίου και μετά θα ξεκινήσει δυνατά η τουριστική περίοδος. Όχι πιο πριν.»

ΥΨΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΒΙΛΕΣ

Μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού, το ξεκάθαρο είναι πως η πλειοψηφία του κόσμου, που θέλει να κάνει διακοπές, ενδιαφέρεται για ενοικίαση κατοικίας με ιδιωτική πισίνα. Οι επίδοξοι επισκέπτες του Ρεθύμνου, βλέποντας και το συνεχόμενο «κόκκινο» του Κρητικού χάρτη, λόγω των πολλών κρουσμάτων, οδηγούνται στο να ζητούν βίλες με πισίνα, προκειμένου να ξεκουραστούν με ασφάλεια σε χώρους, στους οποίους δεν θα επικρατεί ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός που συνάδουν με τον λεγόμενο μαζικό τουρισμό στα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την πράκτορα τουρισμού πολυτελούς κατοικίας κ. Βάλια Κόκκινου, υπάρχει μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις για βίλες. Ωστόσο, ο προβληματισμός των πελατών παραμένει έντονος, σύμφωνα με την ίδια, καθώς όπως είπε «δεν έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα πτήσεων και δεν ξέρουμε πως θα κυλίσουν τα δεδομένα της πανδημίας. Οι χώρες δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει πότε θα ανοίξουν τα ταξίδια προς της Ελλάδα, κάτι το οποίο ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Έχουμε κρατήσεις αλλά προς το παρόν είμαστε στην αναμονή».

Η κ. Κόκκινου, πιστεύει, πως ο τουρισμός της βίλας φέτος θα καταλήξει σε ένα ποσοστό 60% σε σχέση με την κίνηση του 2019, δηλαδή, θα κυμανθεί στα ίδια με πέρσι επίπεδα.

ΤΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Στο μεταξύ οι τουριστικοί παράγοντες, φαίνεται, πως υπέστησαν «σοκ» από τα αποτελέσματα του περιβόητου «πειράματος της Ρόδου» με τους 189 Ολλανδούς τουρίστες.

Ειδικότερα, ονομάστηκε «πείραμα» και προέβλεπε την φιλοξενία 200 ατόμων για 8 μέρες σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο all inclusive. Μεταξύ των προβλεπομένων ήταν η απαγόρευση του μπάνιου στην θάλασσα, ενώ οι 189 Ολλανδοί που τελικά ανταποκρίθηκαν, είχαν στην διάθεση τους τρεις πισίνες του ξενοδοχείου που τους φιλοξένησε.

Οι Ολλανδοί έφυγαν ευχαριστημένοι. Μεταξύ αυτών και οι 4 που τα rapid test κατέδειξαν θετικότητα στον κορωνοϊό μετά το πέρας των διακοπών τους, αλλά η μοριακή εξέταση τους έδειξε πως τελικά ήταν «καθαροί» και όλοι πήραν «βαθειά ανάσα».

(στη θάλασσα απαγορεύτηκε) και δεν θα έβγαιναν από τον περίβολο του ξενοδοχείου. Το πείραμα εκτελέστηκε και οι 189 Ολλανδοί φιλοξενήθηκαν και έφυγαν ευχαριστημένοι. Ειπώθηκε, λοιπόν, πως το πείραμα πέτυχε, διότι οι Ολλανδοί, έφυγαν ευχαριστημένοι από τις διακοπές τους στην όμορφη και φιλόξενη Ρόδο, την οποία ολίγο χάρηκαν καθώς όλα ήταν κλειστά και βεβαίως λόγω του συστήματος all inclusive.

Όταν, όμως, μετρήθηκαν «τα κουκιά» οι εντυπώσεις μετριάστηκαν. Σχεδόν κατέρρευσε κάθε αισιόδοξη πτυχή αυτής της ιστορίας. Και τούτο, διότι οι υπολογισμοί έδειξαν αρνητικά κέρδη! Συγκεκριμένα, το πείραμα κόστισε 399 ευρώ στον κάθε Ολλανδό τουρίστα, που έμεινε στο ξενοδοχείο της Ρόδου 8 ημέρες, χωρίς περιορισμούς στο φαγητό και το ποτό τους. Αυτό σημαίνει, πως τους κόστισε  50 ευρώ την ημέρα. Αν βγάλουμε 60 ευρώ τα αεροπορικά αλέ ρετούρ, τιμή low cost, η παραμονή και διατροφή–ποτό κόστισε 340 ευρώ, δηλαδή 42,5 ευρώ τη μέρα σε πεντάστερο κρεβάτι. «Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη κατάπτωση του ελληνικού 5στερου, αν δεν είναι αυτοκτονικό μάρκετινγκ, τότε είναι η αυτοκτονία της αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.» έγραψαν μεταξύ άλλων οι αναλυτές των τουριστικών πραγμάτων, που επισημαίνουν, ότι το πείραμα ήρθε να καταδείξει ότι όλα είναι λάθος στον ελληνικό τουρισμό. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι περισσότερες αλυσίδες ξενοδοχείων, έχουν αγοραστεί από τους ξένους. Η εθνική βαριά βιομηχανία ελέγχεται από ξένους τόσο σε ό,τι αφορά τις ροές, τις τιμές, το μάρκετινγκ, τα αεροδρόμια, τα πάντα. Τόσες δεκαετίες δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε μια ελληνική TUI ή μία Thomas Cook και ούτε που σκεφτήκαμε να τις αγοράσουμε όταν πουλιόνταν.

 

Πηγή: rethemnosnews.gr

τουρισμός
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Δέσποινα Βανδή περπάτησε, έζησε και… καψουρεύτηκε το Ρέθυμνο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
588 Shares

Στην Κρήτη βρέθηκε για ένα ξεχωριστό οδοιπορικό η Δέσποινα Βανδή με το My Greece και είχε μια συγκινητική συνάντηση με τον Μανώλη Κονταρό.

Η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε στο Ρέθυμνο και εκεί την περίμενε ο αγαπημένος λαουτιέρης τραγουδιστής της Κρήτης και την υποδέχτηκε με τραγούδι, χορούς και τη λύρα του.

Η βόλτα ξεκίνησε από το Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου και την εμβληματική Φορτέτζα και έπειτα χάθηκε στα πανέμορφα στενά της Παλιάς Πόλης ακολουθώντας τα ίχνη της πολυτάραχης ιστορίας της.

Με ήχους και βήματα από τον πεντοζάλη, που έλκει την καταγωγή του από τους μυθικούς Κουρήτες, η Δέσποινα Βανδή ανέβηκε ως τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου για να συναντήσει τον Μανώλη Κονταρό σ’ ένα παραδοσιακό μητάτο στα 1.100 μέτρα. Εκεί, με φόντο τον χιονισμένο Ψηλορείτη, ο Μανώλης Κονταρός καλωσόρισε τη Δέσποινα Βανδή με μια μαντινάδα και οι δυο τους ήπιαν μαζί τις ρακές τους.

 

«Την Κρήτη την αγαπά όλος ο κόσμος, φαντάσου πόσο την αγαπώ εγώ» λέει ο Μανώλης Κονταρός υποδεχόμενος τη Δέσποινα Βανδή σε ένα γνήσιο κρητικό δείπνο.

«Νιώθω πολύ ευλογημένος άνθρωπος που σε πολλές στιγμές στη ζωή μου έχω εισπράξει πολλή αγάπη από τον κόσμο», λέει ο ερμηνευτής.

Μανώλης Κονταρός και Δέσποινα Βανδή μίλησαν για την κρητική μουσική, δείπνησαν απολαμβάνοντας γνήσια κρητική κουζίνα, τραγούδησαν και διασκέδασαν σε ένα ατελείωτο γλέντι.

Δείτε ολόκληρες τις δύο εκπομπές που αφιέρωσε η Δέσποινα Βανδή στο Ρέθυμνο, στα βίντεο που ακολουθούν:

 

Ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένας Ρεθυμνιώτης ξύπνησε πλουσιότερος κατά 31.502 ευρώ !

Δημοσιεύτηκε

στις

τζόκερ
60 Shares

€2.300.000 τουλάχιστον θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της ΤΡΙΤΗΣ 11/5/2021 μετά το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά τη χθεσινή διαλογή της 2282ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ.

Επίσης στην δεύτερη κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν τρεις (3) επιτυχίες, οι οποίες κερδίζουν το ποσό των €31.502,17 έκαστη.

Ένα από τα τυχερά πεντάρια έπεσε στο Ρέθυμνο στο πρακτορείο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΠΗΛΙΟΝ , ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ

τζόκερ
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παραλίγο τραγωδία στο Ρέθυμνο – 50χρονος παρασύρθηκε και καλούσε σε βοήθεια | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
38 Shares

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, στην παραλία του Ρεθύμνου στο ύψος των Περιβολιών, άνδρας περίπου 50 ετών, που κολυμπούσε στη θάλασσα παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού και βρέθηκε στα βαθιά να ζητάει βοήθεια!

Ευτυχώς οι λουόμενοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν βουτώντας γρήγορα στο νερό και κολυμπώντας προς το μέρος του.

Να σημειωθεί ότι στην παραλία δεν υπάρχει ακόμα ναυαγοσώστης, ούτε ήταν υψωμένες οι συνήθεις κόκκινες σημαίες απαγόρευσης κολύμβησης, παρά τον δυνατό αέρα και τα κύματα!

Μετά από λίγα λεπτά ο άνδρας βγήκε από το νερό υποβασταζόμενος αλλά σε καλή κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση στο creta24

 

 

Ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σου βρήκαμε ένα μέρος στην Κρήτη που θα ζήσεις ζωή… Αρχοντική! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρχοντική Ρεθύμνου
234 Shares

Στον ευλογημένο τόπο της Κρήτης εκτός από την πλούσια γαστρονομία, τους φιλόξενους ανθρώπους και την παράδοση, συναντά κανείς απαράμιλλη αρχιτεκτονική σε κάθε σημείο της.  Σκαλιστές καμάρες, εσωτερικές αυλές, επιβλητικά κτίρια που μαρτυρούν ιστορίες.  Ένα από αυτά τα αρχοντικά επισκεφθήκαμε και εμείς, στον ζεστό και φιλόξενο Νομό Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Αρχοντική, μόλις 18 χιλιόμετρα από την πόλη, στα σύνορα με τα Χανιά.

Πρόκειται για ένα χωριό με πλούσια φυσική ομορφιά αλλά και ιστορία, γνωστό από την περίοδο της Ενετοκρατίας, με βασικότερα σημεία κατατεθέν το φρούριο του Κούλε με τις πολεμίστρες, τις παλιές του εκκλησίες, το κάστρο «Καμπάλη», αλλά και τα επιμέρους βυζαντινά κτίρια.

Ο οικοδεσπότης μας, Νίκος Ρεϊζάκης φρόντισε να μας ξεναγήσει στο χωριό και να μας μιλήσει για την ιστορία του.

Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν «Αρκούδαινα», φόρος τιμής στη Θεά Άρτεμις και το ιερό της ζώο, την αρκούδα, ενώ σύμφωνα με τον μύθο στο χωριό υπήρχε Ναός λατρείας της θεάς εκεί.  Κατά την Τουρκοκρατία πάλι, το χωριό αποτέλεσε σημείο συνάντησης για την Εθνοσυνέλευση και την αναδιαμόρφωση του Συντάγματος της Κρήτης, το 1823 ενώ το 1866 90 χωριανοί σφαγιάστηκαν και το έτος 1897 το χωριό καταστράφηκε ολοσχερώς. Παρόλα αυτά, ανασυντάχθηκε από τις στάχτες του και πολλά από τα κτίριά του, ευτυχώς, διασώζονται.

Εκεί λοιπόν βρεθήκαμε στις πανέμορφες και γραφικές κατοικίες της εταιρίας «Archontiki Luxury Residence», οι οποίες πρόσφατα αναπαλαιώθηκαν και διαμορφώθηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την Κρήτη και να συνδυάσουν ξεκούραση και προσιτή πολυτέλεια, μέσα στην άνεση ενός σπιτιού.

Το κτίριο εκτός από τις έντονες ενετικές αρχιτεκτονικές αναφορές του, την εσωτερική αυλή και τις επιβλητικές καμάρες  του, αποτέλεσε το πατρικό του ιδιοκτήτη  ο οποίος είναι πολύ συναισθηματικά δεμένος με τον χώρο και φρόντισε να προσέξει κάθε λεπτομέρεια, διασώζοντας παλιά έπιπλα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η έξυπνη διαρρύθμιση του χώρου καθώς στην ουσία αποτελείται από δύο ξενώνες οι οποίοι επικοινωνούν μέσω εσωτερικής αυλής. Το Athina House Spa & Hammam και το Angelos House Spa & Hammam, καθένα με δικές του επιμέρους ανέσεις και ενιαία αισθητική, «ρετρό» θα την χαρακτηρίζαμε, σε χρωματικές παλέτες που ξεκουράζουν το μάτι και δημιουργούν ζεστασιά. Αν και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, εμείς θα σας αναφέρουμε βασικές λεπτομέρειες και για τους δύο χώρους…

 

Η απόλυτη χαλάρωση στο Angelos House Spa & Hammam!

Επισκεφθήκαμε πρώτα το Angelos House Spa & Hammam,το οποίο διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, καθώς και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με  άνετη τραπεζαρία.

Το σήμα κατατεθέν του είναι τα ζεστά χρώματα του ενιαίου χώρου, με τους άνετους καναπέδες, το τζάκι και την τηλεόραση επίπεδης οθόνης με Blu-ray player.

Αυτό που αξίζει να παρατηρήσει κανείς  είναι η οροφή με τα ξύλινα δοκάρια και τον cozy φωτισμό.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη, οι παροχές περιλαμβάνουν υδρομασάζ, χαμάμ, και καμπίνα ντους με υδρομασάζ.

Επίσης, στην εξωτερική πλευρά του καταλύματος υπάρχει σκεπαστή βεράντα με ξαπλώστρες και καναπέ για στιγμές χαλάρωσης.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Θα βρείτε επίσης μπάρμπεκιου και εξωτερική τραπεζαρία για γεύματα στο ύπαιθρο.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Εάν επιθυμήσετε υπηρεσίες μασάζ μπορείτε να το ζητήσετε έξτρα, με κάποια χρέωση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

 

Μείναμε με ανοιχτό το στόμα στο Athina House Spa & Hammam!

Το Athina House Spa & Hammam εκτείνεται σε 350 τετραγωνικά μέτρα, με εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο. Διαθέτει 5 υπνοδωμάτια, 5 μπάνια και μία πανέμορφη ταράτσα με τζακούζι.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο ο επισκέπτης θα παρατηρήσει το επιβλητικό πλακόστρωτο πάτωμα της εσωτερικής αυλής, ένα πέτρινο συντριβάνι και κεραμικά πιθάρια, επιλογές αρμονικές με το ύφος του κτίσματος.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Στο επάνω πάτωμα βρίσκεται η μεγάλη βεράντα, με τις πρασινάδες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό του στον φρέσκο αέρα. Στο εσωτερικό βρίσκεται η κουζίνα και το σαλόνι, μαζί με το τζάκι.

Τα έπιπλα του χώρου είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να εναρμονίζονται με το παραδοσιακό ύφος του σπιτιού. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο, με στατικό ποδήλατο, βάρη και πολλά άλλα για όσους θέλουν να μην βγουν εκτός φόρμας κατά τις διακοπές τους.

Η μεγάλη κρεβατοκάμαρα αποτελείται από ένα κεντρικό κρεβάτι, με άνετα στρώματα και με λευκά είδη υψηλής αισθητικής ενώ διαθέτει δικό του μπάνιο το οποίο έχει λειτουργία υδρομασάζ αλλά και ντους.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Στον ίδιο όροφο υπάρχουν και τα άλλα τρία υπνοδωμάτια, τα δύο με διπλό κρεβάτι και επίσης με μπάνιο με υδρομασάζ, ενώ το τρίτο διαθέτει κουκέτα. Όλα έχουν δικό τους κλιματισμό και τηλεόραση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Το ωραιότερο σημείο είναι η ταράτσα του Athina House καθώς είναι διαμορφωμένη για να προσφέρει ξεκούραση, άνεση αλλά και την ομορφότερη θέα προς το Κρητικό Πέλαγος και τα Λευκά Όρη.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Είναι 100 τετραγωνικά μέτρα, με τζακούζι ενώ ολόγυρα βρίσκεται γυάλινη τζαμαρία, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα τον καιρό.

Επίσης, διαθέτει μπάρμπεκιου και τραπεζαρία ώστε να απολαύσετε τα γεύματά σας εκεί, κάτω από την πέργκολα και με ξαπλώστρες ώστε να μπορείτε να κάνετε ανενόχλητοι ηλιοθεραπεία.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Όποια και αν είναι η ανάγκη σας, το Archontiki Luxury House είναι η ιδανική επιλογή για άνετες διακοπές μέσα στην Κρητική φύση.

Εκτός από το πανέμορφο χωριό της Αρχοντικής το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε, εξίσου όμορφη είναι η γύρω περιοχή του χωριού, με την Επισκοπή να βρίσκεται ακριβώς δίπλα αλλά και το χωριό Αργυρούπολη, Αγία Δύναμη, Μυριοκέφαλα και Ασή Γωνιά παραπάνω ενώ η παραλία της Επισκοπής, γνωστή για τα καθαρά νερά και την αχανή έκτασή της, βρίσκεται μόλις 4χλμ μακριά.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ένα παραδοσιακό καφέ βρίσκεται σε απόσταση 300μ. και ένα σούπερ μάρκετ είναι στα 2χλμ. από το κατάλυμα. Η πόλη του Ρεθύμνου απέχει 18χλμ., (στην ουσία περίπου 20 λεπτά) ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων είναι 55χλμ. μακριά.

Ο Νίκος Ρεϊζάκης φροντίζει κάθε επισκέπτης να νιώθει σαν το σπίτι του, έχοντας για καλωσόρισμα ένα πλεκτό παραδοσιακό καλάθι γεμάτο με καλούδια, όπως κρασί, τοπικά ποτά και εποχιακά φρούτα ενώ στα μπάνια, όπως μας αποκάλυψε βρίσκονται τα χειροποίητα σαπούνια της μητέρας του, Αγγελικής, με βάση τους το παρθένο ελαιόλαδο μαζί με αιθέρια έλαια. Στα plus των καταλυμάτων, βάζουμε την σειρά από ποδήλατα που υπάρχουν στον χώρο και διευκολύνουν τους επισκέπτες στην μετακίνηση και την εξερεύνηση του τοπίου! Όλα τα σημεία διαθέτουν WiFi και πολλές άλλες επιμέρους παροχές.

Το σίγουρο είναι ότι η πιο σημαντική λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά ήταν η ζεστή Κρητική φιλοξενία που δεχτήκαμε!

 

Αρχοντική Ρεθύμνου
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap