Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

ΡΕΘΥΜΝΟ

Χαμός στο Ρέθυμνο από τα τελευταία κρούσματα | Άφαντος ο ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη

Τριάντα παιδιά στο Γεράνι δεν πήγαν σήμερα σχολείο ενώ «άφαντος» παραμένει ο ΕΟΔΥ παρά τις εκκλήσεις της Κοινότητας Γερανίου για οδηγίες και μαζικά τεστ.
Έκδηλη είναι από την περασμένη Παρασκευή η ανησυχία στην κοινωνία του Ρεθύμνου, οπότε και έγιναν γνωστά τα πρώτα μαζικά κρούσματα κορωνοιού, οκτώ στον αριθμό, που σχετίζονται με το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο μικρό χωριό της Αμνάτου (της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου), που βρίσκεται στα ανατολικά του δήμου Ρεθύμνου.
Ωστόσο ένα 24ωρο μετά, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 7 άτομα μέχρι στιγμής από ένα άλλο χωριό του δήμου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα το Γεράνι, βρέθηκαν θετικά στον φονικό ιό. Τα κρούσματα του Γερανίου όμως, δεν σχετίζονται με την περίπτωση της Αμνάτου και συγκεντρωτικά από τα 15 συνολικά (μέχρι στιγμής) κρούσματα από τα δύο χωριά, δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στην κλινική Coνid του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Πιο αναλυτικά, στην εν λόγω κλινική του ιδρύματος νοσηλεύονται (μέχρι και το μεσημέρι) ένας 90χρονος άνδρας από το Γεράνι, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση, μία 96χρονη γυναίκα επίσης από το Γεράνι που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς και μία 40χρονη από το Ρέθυμνο, που δεν φαίνεται -μέχρι στιγμής- να σχετίζεται με τα δύο προαναφερόμενα χωριά και κρούσματα.
Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις των ηλικιωμένων από το Γεράνι, οι ίδιοι οι νοσούντες έμαθαν εντελώς τυχαία ότι είναι θετικοί στον ιό, όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για άλλα προβλήματα υγείας και τελικά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν έδειξαν ότι μολύνθηκαν από τον ιό.

Γεράνι

Στην περίπτωση του Γερανίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Ανδρέα Κλαψινό, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα κρούσματα του 90χρονου και της 96χρονης, θορυβήθηκαν έντονα οι κάτοικοι της περιοχής και δη τα μέλη των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα να σπεύσουν μαζικά σε ιδιωτικά εργαστήρια και να υποβληθούν σε μοριακά τεστ για τον κορωνοιό.
Από τα τεστ αυτά προέκυψαν θετικά στον ιό, 5 συνολικά άτομα που προέρχονται από τις δύο οικογένειες, τα οποία ακολουθώντας τα μέτρα παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, δεδομένου ότι είναι ασυμπτωματικά.
Σήμερα μάλιστα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, περίπου 30 παιδιά δεν πέρασαν καν το κατώφλι του σχολείου τους, καθώς οι γονείς τους προτίμησαν να τα κρατήσουν στο σπίτι, υπό το φόβο τυχόν διασποράς του ιού στην κοινότητα.
Και μπορεί από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και σήμερα, επίσημα η Κοινότητα Γερανίου να ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ (είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω μέιλ), ωστόσο, κανείς (μέχρι και αυτή την ώρα) δεν έδωσε απαντήσεις ή οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ένα ολόκληρο χωριό, το οποίο έχει κυριευθεί από άγχος και ανησυχία.

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη συμπεριφορά», σχολίασε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας, Ανδρέας Κλαψινός, ο οποίος ωστόσο έχει καθημερινή επαφή με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου και την Διευθύντρια της, Μαρία Καββάλλου, προκειμένου να ενημερώνεται από υπεύθυνα χείλη και να ενημερώνει και εκείνος με την σειρά του τους συγχωριανούς του, για το τι πρέπει να κάνουν.
Δεδομένου λοιπόν ότι ο ΕΟΔΥ δεν έδωσε καμία σημασία στην περίπτωση του Γερανίου και προφανώς μάταια οι κάτοικοι περίμεναν την διεξαγωγή μαζικών τεστ, δεκάδες ήταν οι Γερανιώτες που από το πρωί έσπευσαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της πόλης, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των σημερινών εργαστηριακών ελέγχων, θα γίνουν γνωστά αύριο το μεσημέρι.
Εξάλλου και ο δήμος Ρεθύμνου προχώρησε τα ξημερώματα στον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων του μεγάλου χωριού, αλλά πέριξ αυτών.
Χαρακτηριστική είναι εξάλλου η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην σελίδα της Κοινότητας Γερανίου στο facebook.
«Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις μας στον ΕΟΔΥ  και τηλεφωνικά αλλά και μέσω email, με τις όποιες ζητήσαμε να γίνουν τεστ στο χωριό μας και να λάβουμε περαιτέρω οδηγίες,  δυστυχώς δεν έχουμε πάρει ΚΑΜΙΑ  απάντηση ούτε κανένα προγραμματισμένο μαζικό έλεγχο  στο Γεράνι.
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ  νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα  κορωνοϊού στο χωριό μας πέραν όσων σας έχουμε ενημερώσει  από την ιστοσελίδα μας από την πρώτη στιγμή .
Η υγεία όλων των κρουσμάτων του χωριού μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι σήμερα το πρωί η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης αφού καθάρισε τους κάδους απορριμμάτων στην συνέχεια τους απολύμανε.
Παρακαλούμε  να παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και να τηρούνται από όλους τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες. Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία σας».

Αμνάτος

Από την άλλη στην περίπτωση της Αμνάτου, τα οκτώ κρούσματα που βρέθηκαν θετικά στον ιό και τα οποία, λένε οι πληροφορίες πως βρέθηκαν εκεί για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που είχε στηθεί σε ένα σπίτι με την συμμετοχή περίπου 30 ατόμων, όλα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ωστόσο και τα 8 προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές περιοχές του δήμου Ρεθύμνου από το ανατολικό έως και το δυτικό του άκρο. Σε κάθε περίπτωση, η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου προχώρησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε καθαρισμό και απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων από την περιοχή του Τσεσμέ έως και την Αμνάτο, ενώ σήμερα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής της Διευθύντρια κα Καββάλου, επισκέφθηκε το μικρό χωριό, με σκοπό να ενημερώσει πόρτα – πόρτα τους κατοίκους για το τι πρέπει να κάνουν, καθώς οι άνθρωποι είναι ακόμα θορυβημένοι και δεν βγαίνουν ούτε καν στις αυλές των σπιτιών τους.
neakriti.gr

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

48χρονη δίνει «μάχη» στην εντατική με τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

εντατική

Μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στην κλινική Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου, μία 48χρονη μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του creta24, το απόγευμα της Τετάρτης παρουσίασε επιδείνωση και οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να μεταφερθεί στη ΜΕΘ.

Αν και το πρωί της Τετάρτης το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν είχε ασθενή με κορονοϊό στη ΜΕΘ πλέον έχει και πάλι.

Η 48χρονη δεν είναι διασωληνωμένη, και είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στα νοσοκομεία του νησιού ανέρχονται σε 98, με 17 από αυτούς να βρίσκονται στης Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Φωτογραφία αρχείου

εντατική
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Βρέθηκαν 4 θετικά κρούσματα σε 509 rapid tests στον Δημοτικό Κήπο

Δημοσιεύτηκε

στις

rapid test

Μόλις τέσσερα είναι τα θετικά κρούσματα κορονοϊού, σε συνολικά 509 rapid tests που διενεργήθηκαν την Πέμπτη στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ της Π.Ε. Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Ρεθύμνου και του Ερυθρού σταυρού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αυξημένη και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι.

Όπως προβλέπει η διαδικασία, τα τέσσερα θετικά κρούσματα έχουν ενημερωθεί και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Μένει να φανεί πόσοι από αυτούς τους τέσσερις συμπολίτες μας είναι πραγματικά φορείς του COVID-19, καθώς τα rapid tests έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αναξιόπιστα ως προς τα αποτελέσματα τους.

Πηγή: rethemnosnews

rapid test
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρενόχλησαν μαθήτριες έξω από δημοτικό σχολείο του Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

μαθήτριες
118 Shares

Την προσοχή των γονέων παιδιών που φοιτούν στο 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Περάματος εφιστά η Διεύθυνση του Σχολείου, μέσα από ανακοίνωσή της.

Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση, μαθήτριες του Δημοτικού κατήγγειλαν πως παρενοχλήθηκαν από άτομα εκτός του Σχολείου, κατά τη διάρκεια της προσέλευσης σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti, επρόκειτο για άτομα (πιθανότατα ενήλικες) τα οποία επέβαιναν σε βαν.

Για το συμβάν είναι ενήμερη και η αστυνομία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών του Σχολείου μας ότι σύμφωνα με μαρτυρία μαθητριών του Σχολείου κατά την προσέλευσή τους το πρωί, υπήρξε παρενόχληση από εξωσχολικούς. Σας εφιστούμε την προσοχή σας, ειδικά για τα παιδιά που μετακινούνται προς το σχολείο ασυνόδευτα. Για το παραπάνω γεγονός έχει ενημερωθεί η αστυνομία Περάματος».

μαθήτριες
118 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Κορονοϊός: 7 θετικά κρούσματα σε χωριό του Μυλοποτάμου

Δημοσιεύτηκε

στις

rapid test

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία ανίχνευσης κορονοϊου με rapid test που έγινε στα Απλαδιανά του Δήμου Μυλοποτάμου.

Δυστυχώς βρέθηκαν 7 θετικοί στα τεστ και θα ακολουθηθεί για αυτούς οι διαδικασία με τα μοριακά τεστ, τα οποία θα επαληθεύσουν ή όχι για το αν έχουν προσβληθεί από τον covid – 19.

Το ανησυχητικό στην περίπτωση αυτή είναι πως οι έξι από τους επτά είναι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών που προέρχονται από διάφορα χωριά του μέσα Μυλοποτάμου. Ο ένας είναι ενήλικας, επίσης κάτοικος της περιοχής.

Στην διαδικασία, η οποία έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ της Π.Ε. Ρεθύμνου, συμμετείχαν και εξετάστηκαν συνολικά 178 άτομα.

Κλείνει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Απλαδιανών

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα είχε κλείσει ένα τμήμα καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής του σχολείου.

Στην διαδικασία rapid test που έγινε σήμερα το πρωί βρέθηκαν θετικοί ακόμα έξι μαθητές, οπότε, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν σημειώνονται πάνω από τρία κρούσματα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η μονάδα κλείνει. Το νηπιαγωγείο κλείνει επίσης, λόγω συστέγασης με το δημοτικό.

Τα δύο σχολεία θα είναι κλειστά για 14 ημέρες και οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

Πηγή: rethemnosnews

rapid test
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

«Έξυπνες» ταμπέλες ταχύτητας στο Ρέθυμνο: Τι γίνεται όταν… γκαζώσεις λίγο παραπάνω;

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ρέθυμνο
72 Shares

Εγκαταστάθηκαν τελευταία σε τρία σημεία της πόλης του Ρεθύμνου και από την πρώτη κιόλας ημέρα τράβηξαν την προσοχή των διερχόμενων οδηγών. Ο λόγος για τις συσκευές οθόνης προληπτικής ένδειξης ταχύτητας που λειτουργούν με ραντάρ και τις οποίες συναντούν οι οδηγοί στις τρεις εισόδους της πόλης, δηλαδή, στο ύψος του κόμβου Ατσιποπούλου, στα Τρία Μοναστήρια και στον κόμβο Μυσιρίων.

Το σύστημα ειδοποίησης -που εντάσσεται στο πρόγραμμα της βιώσιμης κινητικότητας του δήμου- είναι άκρως εξελιγμένο, καθώς ενημερώνει τους οδηγούς για την τυχόν αυξημένη ταχύτητα με την οποία κινούνται.

Μάλιστα όταν κάποιος κινείται βάσει των ορίων ταχύτητας του ΚΟΚ, τότε η «έξυπνη» οθόνη «επιβραβεύει» τον οδηγό και εμφανίζει την λέξη “thanks”, δηλαδή «ευχαριστώ», σε πράσινο χρώμα!

Σε περίπτωση όμως, που ο οδηγός έχει ξεχάσει το πόδι του στο γκάζι, τότε, η ένδειξη είναι κόκκινη εμφανίζοντας ένα θαυμαστικό και ένα τρίγωνο, προειδοποιώντας έτσι για την αυξημένη ταχύτητα.

Βέβαια το εν λόγω σύστημα είναι καθαρά πληροφοριακό και ουδεμία σχέση έχει με την ΕΛ.ΑΣ. και την βεβαίωση παραβάσεων για υπερβολική ταχύτητα.

Πηγή: neakriti

ρέθυμνο
72 Shares
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Η Κρητικιά που το έβαλε πείσμα και σπούδασε στο Ρέθυμνο με 15 χρόνια… καθυστέρηση

Δημοσιεύτηκε

στις

από

φοιτήτρια
77 Shares

Αποφοίτησε από το εσπερινό Λύκειο, έδωσε Πανελλήνιες και πέτυχε την εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, απ΄όπου και αποφοίτησε πριν λίγες μέρες!

Ο λόγος για τη Κατερίνα Σταματάκη, από το Τυμπάκι Δ. Φαιστού, σύζυγο, μητέρα δυο παιδιών και εργαζόμενη! Μια γυναίκα πρότυπο για όλους!

Η Κατερίνα για προσωπικούς λόγους, εγκατέλειψε το σχολείο, όμως ήξερε ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφε…

Στο μεταξύ παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της Μανόλη Κουρτάκη και έκαναν μια πολύ όμορφη οικογένεια, αποκτώντας δυο παιδιά, τον Χρήστο και την Αγάπη. Όμως το όνειρο και η λαχτάρα της να σπουδάσει δεν είχε σβήσει ποτέ!

Κατερίνα, πως γεννήθηκε η επιθυμία σου να σπουδάσεις;

Ήταν κάτι που το ήθελα από παιδί, αλλά λόγω προσωπικών επιλογών, το αποφάσισα στα …30!

Η οικογένεια σου, τι ρόλο έπαιξε στην απόφαση σου, αλλά και στην πορεία των σπουδών σου;

Από την αρχή στήριξαν την επιθυμία μου, τόσο ο σύζυγος και τα παιδιά μου, όσο και οι γονείς μου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όμως πολύ σημαντική ήταν και η στήριξη από τον εργασιακό μου χώρο, τους συναδέλφους, αλλά και τη διεύθυνση της επιχείρησης και τους ευχαριστώ από καρδιάς!

Σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, φοιτήτρια, πως ήταν λοιπόν η καθημερινότητα σου, αυτά τέσσερα χρόνια;

Για να είμαι ειλικρινής, η καθημερινότητα μου ήταν δύσκολη και πιεστική, υπήρξαν φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω, λόγω κόπωσης. Έπρεπε να τα προλάβω όλα, το σπίτι, τα παιδιά, τη δουλειά και βέβαια να είμαι συνεπής και στα μαθήματα μου, στις εργασίες, στα εργαστήρια, στις εξεταστικές! Το 24ωρο δεν ήταν αρκετό, αλλά έκλεβα ώρες από τον …ύπνο!

Πως νιώθεις σήμερα, που οι κόποι σου ανταμείφθηκαν;

Δεν το έχω ακόμη συνειδητοποιήσει, νομίζω ακόμη ότι πρέπει να δηλώσω μαθήματα και να παραδώσω εργασίες…Είμαι όμως πολύ χαρούμενη!

Το επόμενο σου βήμα;

Ανυπομονώ να βρεθώ στην τάξη, όμως μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή θα ήθελα να κάνω ένα μεταπτυχιακό, για να μπορώ να βοηθήσω ακόμη περισσότερο τους μαθητές μου!

Τι θα συμβούλευες τις γυναίκες που έχουν όνειρα, αλλά δεν τολμούν να τα διεκδικήσουν;

Σίγουρα οι ευκαιρίες δεν χάνονται, αλλά όσο πιο νωρίς τις αρπάξεις τόσο πιο εύκολο είναι να προχωρήσεις. Όμως δεν πρέπει να τα παρατάμε… πρέπει να βάζουμε στόχους, να διεκδικούμε τα όνειρα μας και τα θέλω μας!

Πηγή: familytime.gr

φοιτήτρια
77 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap