Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Νέος βρεφονηπιακός Σταθμός Σπηλίου προϋπολογισμού 1.831.774 ευρώ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mια ακόμα πρόταση υποβλήθηκε από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ07 “Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων”  του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τίτλο «Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Σπηλίου»  με προϋπολογισμό 1.831.774 ευρώ.
Η πρόταση αφορά την κατασκευή ενός σύγχρονου βρεφονηπιακού Σταθμού δύο ορόφων με συνολική έκταση 561,08 τετραγωνικών μέτρων, περιβάλλοντα χώρο 435 τμ με παιδική χαρά και ανεξάρτητη αίθουσα εκδηλώσεων στον υπόγειο χώρο 304,54 τετραγωνικών μέτρων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:
«Ο κατασκευή ενός σύγχρονου βρεφονηπιακού ήταν μια αναγκαία κοινωνική υποδομή για την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λάμπης αφού μέχρι σήμερα καλύπτονταν οι ανάγκες της από τον Παιδικό Σταθμό Σπηλίου ο οποίος όμως εξυπηρετούσε έως 25 νήπια ενώ η νέα δομή θα εξυπηρετεί 35 νήπια αλλά και 20 βρέφη.
Μορφολογικά το κτίριο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο με συνολικό εμβαδό δόμησης 865,62 τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 435 τ.μ. ενώ θα κατασκευαστεί σε μια ιδανική θέση, δίπλα στο κεντρικό παρκινγκ του οικισμού και στο δημοτικό σχολείο Σπηλίου σε οικοπεδική έκταση που αγοράστηκε από τον Δήμο.
Έχω αναφερθεί πολλές φορές ότι οι κοινωνικές υποδομές και βέβαια η παιδική μέριμνα είναι βασική προτεραιότητα μας. Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των οικογενειών και η παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση νέων ζευγαριών στην περιοχή δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές που θα αναβαθμίζουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα είναι ένας χώρος αγωγής και ασφαλούς διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Θα είναι μια νέα Δημοτική δομή με μεγάλη εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά στην τοπική μας κοινωνίας και με οικονομικές προεκτάσεις αφού θα ενισχύει την απασχόληση των γονιών που ήταν αναγκασμένοι να μένουν σπίτι για την φροντίδα των παιδιών ενώ βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου που επιδόθηκαν σε ένα αγώνα δρόμου ώστε να ολοκληρωθεί μια άρτια τεχνικά μελέτη, να λάβουμε τις απαιτούμενες άδειες και να συντάξουμε μια πλήρη πρόταση σε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap