Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Το Startup Europe Week Crete ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα και στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Στην πόλη του Ρεθύμνου βρέθηκε το Startup Europe Week Crete, με ομιλίες και δρώμενα που επικεντρώθηκαν σε ουσιαστικά ζητήματα γύρω από τις έννοιες της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Ένα ολοήμερο σεμινάριο με μεγάλη συμμετοχή από άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία «διψούσαν» να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Η θεματολογία του σεμιναρίου αφορούσε κυρίως την αξιοποίηση των βασικών πυλώνων ανάπτυξης που μπορεί να έχει η περιφέρεια Κρήτης, οι οποίοι είναι ο τουρισμός, οι εξαγωγές και η υψηλή τεχνολογία. Κατά την διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν αρκετές ομιλίες από διακεκριμένους καλεσμένους και επίσης από την ομάδα του Startup Europe επί θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και το σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, εκφράζοντας την προσωπική ανησυχία του για την επαγγελματική απασχόληση των νέων και την ζωτική ανάγκη για δημιουργία και καινοτομία στη χώρα μας. Στη συνέχεια, μίλησαν η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Πέπη Μπιρλιράκη, ο Δήμαρχος  Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο Θοδωρής Τσαούλης από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, μεταφέροντας από την πλευρά τους ενθαρρυντικά μηνύματα για τη μελλοντική επαγγελματική δημιουργία των νέων. Όπως τόνισε ο Γιώργος Μαρινάκης, με αξίες όπως είναι η ομαδικότητα υπάρχει ακόμη ελπίδα μέσα στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία.

Οι καλεσμένοι που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν πάρα πολλοί, πράγμα που δείχνει πόσο σημαντικό ήταν να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση στον τόπο μας, αλλά και πόσο ωφελούν την δεδομένη κρίσιμη περίοδο την χώρα μας τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ωστόσο, ακόμη περισσότερες ελπίδες δόθηκαν σε πολύ κόσμο που παρακολούθησε το σεμινάριο, ακούγοντας ενθαρρυντικά μηνύματα, όχι τόσο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, αλλά κυρίως για το ότι είναι καθαρά στη διάθεση του κάθε πολίτη να μπορέσει να επιτύχει, αρκεί να το θέλει πραγματικά!

Έπειτα από πολύωρες ομιλίες και συζητήσεις με εκπρόσωπους τοπικών φορέων, ακαδημαϊκών, κοινωνικών οργανώσεων, πολιτικών εμπλεκόμενων, συμβούλων τεχνολογίας, δημοσιογράφων, εκπρόσωπων της Ευρωπαϊκής επιτροπής, ακολούθησε και το πολύ ενδιαφέον workshop με θέμα: «Η ψυχολογία, βασικός καταλύτης επιτυχίας και ευτυχίας».

Δίνοντας την ευχάριστη πληροφορία για τον τόπο μας, ο Θοδωρής Τσαούλης, ανέφερε ότι στο Ρέθυμνο γίνονται περισσότερες ενάρξεις επιχειρήσεων από ότι διαγραφές, και πως με τη συνοδεία ενός τόσο ολοκληρωμένου πακέτου προώθησης νέων στην αγορά, η αυριανή ημέρα θα φέρει πολλές αλλαγές μέσω των καινούργιων αυτών επιχειρήσεων.

Άλλωστε, ο γενικότερος στόχος του Startup Europe, ήταν να καταλάβει ο κόσμος, πόσο εύκολα δημιουργούνται επιχειρήσεις χωρίς να διαθέτει κάποιος ούτε καν κεφάλαιο σε ορισμένες περιπτώσεις!

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) και το Startup Europe, ενώ έφερε την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το daynight.com.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap