Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά ομιλιών στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με την ευκαιρία της πρόσφατης κυκλοφορίας του ένατου τόμου της Σειράς Μαρτυρίες Χρίστος Αετού Τζιφάκης. Αι ημέραι της απελευθερώσεως εν Ρεθύμνη – 1944* και της κεντρικής θέσης που κατέχει το Ρέθυμνο και οι επαρχίες του στην έκδοση αυτή, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία και να φέρει σε πιο στενή επαφή και γνωριμία το κοινό του Ηρακλείου με τη φυσιογνωμία και την οργάνωση της ζωής των τόπων του Νομού Ρεθύμνου, επιχειρώντας την παρουσίασή τους από βαθείς και δοκιμασμένους γνώστες όχι μόνο της πόλης του Ρεθύμνου αλλά και των επαρχιών του.

Για τον σκοπό αυτό οργανώνει τους μήνες Μάιο μέχρι και τα μέσα Ιουνίου 2018, μια σειρά ομιλιών στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με γενικό τίτλο Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο.

Εισηγητές του πρώτου κύκλου της σειράς –που θα γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου, ώρα 11.30΄ στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης– με αντικείμενο τις τρεις βασικές «τομές» που έπλασαν την πόλη του Ρεθύμνου, θα είναι:

  • ο κ. Χαράλαμπος Γάσπαρης, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα «Η πόλη και το λιμάνι του Ρεθύμνου στα χρόνια των Βενετών, 13ος-17ος αι.»,
  • ο κ. Θάνος Αγγελόπουλος, Μεταπτυχιακός φοιτητής στη Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Η πόλη και η κοινωνία του Ρεθύμνου στη δεκαετία του 1920», και
  • ο κ. Μιχάλης Τζεκάκης, πρώην Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Η ανάπτυξη του Ρεθύμνου μετά τον πόλεμο και ο ρόλος του Πανεπιστημίου».

Οι επαρχίες Ρεθύμνης, Μυλοποτάμου και Αμαρίου, καθώς επίσης και το «Μουσικό Ρέθυμνο» με αφετηρία την επαρχία του Αγίου Βασιλείου, θα αποτελέσουν τα αντικείμενα γύρω από τα οποία θα περιστραφούν οι ομιλίες του δεύτερου και του τρίτου αντίστοιχα κύκλου της σειράς Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο, το αναλυτικό πρόγραμμα της οποίας θα δοθεί συν τω χρόνω.

Σάββατο 5 Μαΐου 2018, ώρα 11.30΄ Ιστορικό Μουσείο Κρήτης Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη Είσοδος ελεύθερη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap