Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

«Το Ρέθυμνο έχει γίνει… Καμπούλ» – Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Δημοσιεύτηκε

στις

αστυνομία
Διαφήμιση
Διαφήμιση
59 Shares

Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης για τη λειψανδρία που παρέχει “έδαφος” για τη διαιώνιση παραβατικών συμπεριφορων και νοοτροπιών

Το θέμα των ελλείψεων έμψυχου δυναμικού επαναφέρει για ακόμη μία φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, με επιστολή της προς τους: Υπουργό και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον προϊστάμενου του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τους βουλευτές του Ρεθύμνου Γ.Κεφαλογιάννη και Αν. Ξανθό καθώς και τη Γ.Π.Α.Δ. Κρήτης, τη ΔΑ Ρεθύμνου και τις υπηρεσίες της.

Στην επιστολή η Ένωση επισημαίνει την όξυνση των παραβατικών συμπεριφορών με έμφαση στα ναρκωτικά, τα όπλα και τις ζωοκλοπές, ενώ δεν είναι λίγες οι ανθρωποκτονίες και οι απόπειρες που καταγράφονται, διασύροντας το Ρέθυμνο και την Κρήτη, ακόμη και εκτός συνόρων.

Όπως επισημαίνεται οι συμπεριφορές αυτές και οι νοοτροπίες, σε συνδυασμό με τη λειψανδρία συνθέτουν ένα “εκρηκτικό κοκτέιλ” που συνιστά κίνδυνο τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ίδιους τους αστυνομικούς, όταν περιπολεί ένα και μόνο άτομο, ή αστυνομικό τμήμα φτάνει στο σημείο να μην έχει αξιωματικό υπηρεσίες γιατί … δε βγαίνουν τα “κουκιά”.

Η επιστολή

Κύριοι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε συνέχεια πολλών δημόσιων παρεμβάσεων μας, ο Νομός μας μαστίζεται από παραβατικές συμπεριφορές που σχετίζονται με αδικήματα των Ναρκωτικών, Όπλων, Ζωοκλοπής, ενώ δεν είναι λίγες οι ανθρωποκτονίες ή οι απόπειρες που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα για «ψύλλου πήδημα».

Εγκλήματα και συμπεριφορές τα οποία διέσυραν τον Νομό μας και το Νησί μας, Πανελληνίως αλλά και Διεθνώς, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Δεν θα ξανά μπούμε στην διαδικασία ούτε να απαριθμήσουμε, αλλά ούτε και να περιγράψουμε τα γεγονότα τύπου «Καμπούλ» που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά, στην προσπάθεια μας να επαναφέρουμε την τάξη και το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία του Ρεθύμνου, αν και αυτό δεν είναι μόνο δουλεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όλες οι ανωτέρω παραβατικές συμπεριφορές και νοοτροπίες, σε συνδυασμό με το φαινόμενο λειψανδρίας, στις μη επαρκώς επανδρωμένες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Δ/νσης Ρεθύμνου, έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας, να μην επαρκούν ώστε να παρέχουν αποτελεσματικότερη Αστυνόμευση σε όλο το Νομό, γεγονός το οποίο αυξάνει, παράλληλα, τον κίνδυνο ζωής που διατρέχουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι έχουμε φτάσει στο θλιβερό – επικίνδυνο  σημείο, εποχούμενες περιπολίες της Έδρας – Κεντρικών Υπηρεσιών και όχι μόνο, να επανδρώνονται με ένα άτομο, Αστυνομικά Τμήματα να μην διαθέτουν Αξιωματικούς Υπηρεσίας, ενώ τα κενά αυτά τις περισσότερες φορές, καλούνται να τα καλύψουν νευραλγικές Υπηρεσίες με τελείως διαφορετικό αντικείμενο, με λίγο προσωπικό και ούτω κάθε εξής.

ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ !

Στην ΔΑ Ρεθύμνου συνταξιοδοτούνται 12 συνάδελφοι μας και με τις τακτικές μεταθέσεις θα ενισχυθούμε με 7…

Κύριοι ειλικρινά, έχουμε κουραστεί να αναφέρουμε τα ίδια και τα ίδια και να επιβεβαιωνόμαστε δυστυχώς καθημερινά, από τα δυσάρεστα περιστατικά που συμβαίνουν στο Νομό μας και κάνουν το γύρω του Κόσμου μέσα από τα ΜΜΕ.

Από λόγια έχουμε χορτάσει.

Αναμένουμε τουλάχιστον την άμεση ενίσχυση της ΔΑ Ρεθύμνου, κατά τις επικείμενες συμπληρωματικές μεταθέσεις, με ικανό αριθμό συναδέλφων μας τόσων , ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Νομού.

Ακούει κανείς ;

αστυνομία
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap