Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Αρνί, κοκορέτσι, σεφταλιά… Το Ρέθυμνο «ακονίζει» μαχαίρια για το τραπέζι του Πάσχα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ρεθύμνου, σκιαγραφεί στο Daynight.gr την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της πόλης

Οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι κυμαίνονται από 14 έως 16 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, στην Κρήτη υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που διασφαλίζει καλύτερη τιμή στα ντόπια κρεοπωλεία, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Κυριακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ρεθύμνου, επισημαίνει στο Daynight.gr την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του Ρεθύμνου:

“Οι τιμές είναι υψηλές φέτος. Παρατηρείται ίσως η πιο ακριβή τιμή που έχει καταγραφεί ποτέ στην αγορά. Σε αυτό έχουν συντελέσει πολλοί παράγοντες. Όσον αφορά την επάρκεια αμνοεριφίων στην Κρήτη, δεν υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας. Θεωρητικά όμως, λόγω του ότι σφάζουμε στους παραγωγούς και δεν έχουμε μεσάζοντες, έχουμε πιο λογική τιμή στα δικά μας κρεοπωλεία σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο κόσμος είναι λίγο επιφυλακτικός στην αρχή, αλλά ειδικά το Πάσχα θέλει το αρνί του. Θα φάει, θα σουβλίσει. Είναι οικογενειακό έθιμο, συνδέει την οικογένεια: παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια, παιδιά.”

Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να ρωτάει και αρκετοί είναι αυτοί που παραγγέλνουν τα πασχαλινά τους κρέατα από νωρίς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κυριακόπουλος:

“Aυτό το διάστημα ήδη σφάζονται πάρα πολλά αρνιά, που θα διοχετευθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οπότε, και τα κρητικά κρεοπωλεία θα είναι εφοδιασμένα με κρητικό ντόπιο αρνί. Ο κόσμος ζητάει σεφταλιές, κοκορέτσια, γαρδουμάκια, αντεράκια. Έρχονται, τα ψάχνουν και τα παίρνουν σπίτι για να κάνουν τη μαγειρίτσα τους. Προνοούν από τώρα για να τα καθαρίσουν και να τα έχουν έτοιμα.”

Στο ερώτημα τι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι καταναλωτές όταν αγοράζουν τον πασχαλινό οβελία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ρεθύμνου τονίζει:

“Αυτό που πρέπει να παρατηρεί ο καταναλωτής είναι η προέλευση. Τα αρνιά πλέον φεύγουν από το σφαγείο με καρτελάκι που γράφει πάνω τον κωδικό του παραγωγού, οπότε μπορούμε να εντοπίσουμε από ποιον παραγωγό το πήραμε, ποια μέρα σφάχτηκε και πού σφάχτηκε. Πρέπει γενικά να προσέξει να είναι φρέσκο, νωπό.”

Ο Μιχάλης Κυριακόπουλος, τέλος, επισημαίνει ποια είναι τα ειδικά και συγκεκριμένα είδη κρέατος που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση:

“Αρνί μπορεί να μην πάρουν πολλοί, αλλά το κοκορέτσι θα το φάνε όλοι. Το κυνηγάνε όλοι. Μπορούν να πάρουν πολλά παρασκευάσματα κρέατος: κοντοσούβλια, σουβλάκια μαριναρισμένα, σεφταλιές, σπλινογάρδουμα, γαρδουμάκια. Υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων, η οποία μπορεί να κάνει το τραπέζι των Ρεθυμνιώτικων οικογενειών πολύ πλούσιο!”

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ