Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Το κτίριο της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο κατέλαβαν εργαζόμενοι!

Δημοσιεύτηκε

στιςΟι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο-εξπρές θα σημάνει την αλλαγή της τιμολόγησης του αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος

Το κτίριο της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο κατέλαβαν εργαζόμενοι το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νομοσχέδιο πώλησης της επιχείρησης. Καλούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει, τονίζοντας ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ πρέπει να διατηρηθεί προς όφελος της κοινωνίας, καλώντας το κοινό να τους στηρίξει στον αγώνα τους.

Χωρίς ρεύμα εκ περιτροπής παραμένουν περιοχές του Ρεθύμνου και της Κρήτης για λίγη ώρα τα βράδια λόγω της διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΔΕΗ για την πώληση της επιχείρησης σε ιδιώτες. Εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί κατάληψη των γραφείων στο Ρέθυμνο, ζητώντας να μην πωληθεί η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο-εξπρές θα σημάνει την αλλαγή της τιμολόγησης του αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος, χειροτερεύοντας την ήδη δεινή οικονομική κατάσταση πολλών πολιτών, τα χρόνια της κρίσης.

«Τους διακόπτες δεν τους κατεβάζουν οι συνδικαλιστές, αλλά η κυβέρνηση», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, καλώντας την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο:

ΕΤΕ ΔΕΗ

ΤΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ρέθυμνο  24 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση

Αγαπητοί Ρεθεμνιώτες ,αγαπητοί  Κρητικοί, αγαπητοί  Έλληνες .

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΖΑ –ΑΝΕΛ αποφάσισε να βάλει την  υπογραφή της στο ξεπούλημα της ΔΕΗ !!

Ξεπουλά –Χαρίζει ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ !!

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ , μιας επιχείρησης που στήθηκε με κόπο –ιδρώτα –ΑΙΜΑ εργαζομένων και καταναλωτών, ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ και γίνεται βορά στις ορέξεις των Ιδιωτών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Με σχέδιο  καιρό τώρα στήνουν αυτό το πάρτι και μετατρέπουν τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας σε νάνο.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα σημάνει αφενός την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και αφετέρου θα γεμίσει τις τσέπες των <<ψευτοεπενδυτών>> και θα κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα είδος πολυτελείας, για την  κοινωνία, όπως έγινε παντού, που μετά την ιδιωτικοποίηση στον τομέα του ηλεκτρισμού, είχαμε τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια .

Οι συνέπειες στην κοινωνία θα είναι σίγουρα μεγάλες, αφού θα αλλάξει άρδην η εμπορική πολιτική, η ΔΕΗ ως <<τελευταίο καταφύγιο>> είναι υποχρεωμένη δια του νόμου να δίνει ρεύμα στους καταναλωτές .

Αντίθετα οι Ιδιώτες  επιλέγουν τους πελάτες τους και προφανώς δεν  θα προσφέρουν ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες καταναλωτών που είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό, πολυτεκνικό, αγροτικό τιμολόγιο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  να ενώσει την  φωνή της μαζί με την φωνή των εργαζομένων και να δηλώσει σαφέστατα και ξεκάθαρα ότι είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ!!!

Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, γιατί είναι ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!

Είναι υπόθεση που αφορά το ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για αυτό ζητούμε την συμπαράσταση της στο αγώνα  μας.

Ζητούμε μια ΔΕΗ Δημόσια που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, αλλά θα διασφαλίζει και θα εξασφαλίζει στην  κοινωνία, το αγαθό που λέγεται ηλεκτρικό ρεύμα.

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΤΕ ΔΕΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Πηγή: cretedoc.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap