Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Τι πραγματικά συνέβη με το «Olympus»;

Δημοσιεύτηκε

στις

Olympus
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν κατάφερε χτες να ολοκληρώσει το παρθενικό και πολυαναμενόμενό του ταξίδι προς το Ρέθυμνο το πλοίο Olympus της Sea Speed Ferries καθώς μετά από πρόσκρουσή του στη βραχονησίδα Ασπρονήσι δημιουργήθηκε ρήγμα πολλών μέτρων κι ως εκ τούτου παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι τπυ Αθηνιού στη Σαντορίνη.

Η εξέλιξη σκόρπισε απογοήτευση στις Ρεθυμνιώτισσες και Ρεθυμνιώτες που ανέμεναν χτες το πλοίο στο λιμάνι της πόλης τους, προκειμένου να γιορτάσουν τρόπον τινά το «σπάσιμο» της ακτοπλοϊκής απομόνωσης στην οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια η πόλη τους.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας από επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ ”OLYMPUS” σημαίας Κύπρου, για πιθανή προσάραξη, με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας και αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και ιδιώτη δύτη, μετά την ολοκλήρωση της οποίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρωγμών και ανοιγμάτων μεγάλου μήκους στον εξωτερικό πυθμένα του διπύθμενου πλοίου.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”OLYMPUS” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας μετά από ζημιά, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Ναυτικό Τομέα του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Συντονισμού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει ήδη ζητηθεί από την αρμόδια Λιμενική Αρχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα πλωτά και χερσαία μέσα καθώς και τα προσφερόμενα σκάφη, προκειμένου να παράσχουν τη συνδρομή τους σε περίπτωση που το πλοίο μεταπέσει σε κατάσταση κινδύνου. Επίσης εάν απαιτηθεί, θα εφαρμοστεί το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Από το πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Θήρα και Ρέθυμνο, αποβιβάστηκαν πενήντα δύο (52) επιβάτες όλοι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, οχτώ (08) Φ/Γ και δύο (02) Ι.Χ..

Από τους ανωτέρω επιβάτες, οι τριάντα εννέα (39) είχαν προορισμό το Ρέθυμνο, οι οποίοι μαζί με τέσσερις (04) επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση στο λιμένα Θήρας, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Olympus
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap