Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Θοδωρής Νίνος: Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ρέθυμνο Αξίζεις»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη στην πλατεία 4ων Μαρτύρων τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις».

Στην πλατεία συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, το οποίο είχε την ευκαιρία να ακούσει τον επικεφαλής της παράταξης, Θοδωρή Νίνο, να παραθέτει επιγραμματικά ορισμένες από τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του και να παρουσιάζει στη συνέχεια έναν-έναν τους 43 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού.

Η κάμερα του Daynight.gr βρέθηκε στην εκδήλωση και σας παρουσιάζει βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα αλλά και φωτογραφίες από τα της χθεσινής συγκέντρωσης.

 

Το όραμα του Θοδωρή Νίνου για την «απογείωση» της πόλης του Ρεθύμνου:

 

 

Το κάλεσμα για μια νέα αρχή:

 

Απόσπασμα από την παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων:

 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Θοδωρή Νίνου:

«Φίλες και φίλοι.

Ρεθεμνιώτισσες και Ρεθεμνιώτες,

Καλώς ορίσατε!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αποψινή σας παρουσία.

Η αφορμή είναι τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, του χώρου που θα φιλοξενήσει τη σύμπραξή μας, τις συνέργειες μας, το εφαλτήριο μας.

Η ουσία, όμως, είναι η ειλικρινής, αυθόρμητη κατάθεση της εκτίμησης και της υποστήριξης σας στη Δημοτική μας ομάδα, στο πρόσωπο μου και στους συνεργάτες μου: στους αυριανούς Δημοτικούς Συμβούλους, και στους αυριανούς ανθρώπους που με τη δική σας εξουσιοδότηση και τη δική τους αποφασιστικότητα, ορθή σκέψη και εντιμότητα, θα διεκδικήσουν μια ακόμη καλύτερη προοπτική για το Ρέθυμνο.

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

[Best_Wordpress_Gallery id=”298″ gal_title=”Θοδωρής Νίνος – Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ρέθυμνο Αξίζεις»”]

 

Η δική σας δύναμη και πίστη, είναι τα πιο ισχυρά κίνητρα και εγγυήσεις για την επιτυχία ενός έργου στο οποίο πρωταγωνιστές είναι το Ρέθυμνο και τα παιδιά μας.

Αυτός ο τόπος, με τη φυσική, ιστορική και ανθρώπινη ομορφιά της, αξίζει ένα νέο όραμα.

Μια άλλη, φρέσκια, ανόθευτη, καθάρια θέαση.

Μια αποφασισμένη ομάδα που με τη δική σας συνδρομή, θα απογειώσει τις λειτουργίες του και θα υποστηρίξει την εξελικτική του πορεία, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές αλλά και ρεθυμνιώτικες αποχρώσεις και επιταγές.

Ξεκινήσαμε, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης.

Ήμασταν παρόντες παντού και διαρκώς:

 • Η μέχρι σήμερα ενεργή παρουσία και συμμετοχή όλης της Δημοτικής μας Ομάδας και όλων των μελών του Συνδυασμού «Ρέθυμνο Αξίζεις» σε όλες τις αυτοδιοκοιητικές, θεσμικές  διαδικασίες,
 • η συστηματική παρακολούθηση όλων των εξελίξεων,
 • των έργων,
 • της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών,
 • η συνέπεια λόγου και πράξης που μας διακρίνει,
 • η εμμονή μας στη διαφάνεια και την πλήρωση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας σε εγκεκριμένες, δημοκρατικές αποφάσεις πιστοποιημένων, εκλεγμένων συλλογικών οργάνων
 • οι ουσιαστικές παρεμβάσεις μας όπου κρίθηκε ότι υπονομεύονται τα συμφέροντα τους Ρεθύμνου ή ότι αναχαιτίζεται η πρόοδος του από επιλεκτικές αποφάσεις, απουσία γνώσης , αμέλεια ή πρόθεση,
 • η καθημερινή, ειλικρινής, άμεση, έντιμη επαφή μας με τους κατοίκους κι επισκέπτες του Ρεθύμνου
 • η ζωή που, από την ημέρα που γεννηθήκαμε, διάγουμε σε τούτο τον ευλογημένο τόπο,
 • οι εμπειρίες μας και η γνώση κάθε παραμέτρου που ενθαρρύνει ή επιβαρύνει την προκοπή του ,

είναι τα διαπιστευτήρια μας, είναι  οι εγγυήσεις που σας καταθέτουμε εδώ απόψε κοιτώντας σας κατάματα γιατί μπορούμε.

 

Και εμείς μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια:

➢           Διότι δεν κουβαλάμε στη σκέψη μας το φορτίο της φθοράς,

➢           της αγωνίας μιας ήττας που θα πλήξει το γόητρο που με τόσο κόπο χτίσαμε.

➢           της εμπλοκής με ημέτερους,

➢           της πολιτικής υποχρέωσης σε όσους διευκόλυναν το έργο μας  παρά μόνον της ηθικής απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας που θέλουμε να υπηρετήσουμε, αδιακρίτως, με ισοτιμία και ισονομία,

➢           Διότι εμείς, αγαπητοί συμπολίτες, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και την επομένη των εκλογών στην αυτοδιοικητική αρένα, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.  Η απερχόμενη δημοτική αρχή, αμφιβάλλουμε αν θα είναι.

 

Διότι για μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση

❖            Είναι η εστία μας,

❖            Είναι  ο πυρήνας στην καρδιά του οποίου πάλλονται οι     επιθυμίες, τα όνειρα, τα αιτήματα, τα προβλήματα και οι προσδοκίες της κοινωνίας μας για το σήμερα και το αύριο.

❖            Είναι ο συνεκτικός ιστός μέσα από τον οποίο ενδυναμώνεται η    συνοχή μας, συνυφαίνεται η αλληλόδραση μας, καθορίζεται η συνύπαρξη μας.

 

Σας διαβεβαιώνουμε πως είναι συνειδητή η ενασχόληση μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ουδέποτε ανακόπηκε από κάθε απόπειρα απαξίωσης, κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της ποιότητας της παρέμβασης μας, κάθε ανεπιτυχή όπως αποδείχθηκε υποτίμηση του έργου που προσφέρουμε ανεπηρέαστοι και ανέγγιχτοι από την αλαζονεία που μοιραία προκαλεί η πολύχρονη παραμονή στην εξουσία.

Σήμερα, λοιπόν, μπορούμε με  βεβαιότητα να πούμε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να ξεκινήσουμε μαζί,  ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορική διαδρομή του Ρεθύμνου.

Σας καλούμε να γράψουμε μαζί την ιστορία του μέλλοντος σ’ ένα νέο βιβλίο. Όχι ν’ αλλάξουμε σελίδα στο παλιό. Είναι ξεκάθαρο πια, πως ο κύκλος του έκλεισε, ακολουθώντας μοιραία τη νομοτέλεια τους τέλους,  που προηγείται κάθε νέας αρχής.

 

Το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Σ’ αυτόν τον κύκλο υπήρξαν θετικά, έγιναν όμως και λάθη αλλά και ορατές πλέον παραλήψεις και αστοχίες.

Σημαντικά, διαχρονικά αιτήματα έμειναν αναπάντητα και προβλήματα που υποβαθμίζουν την καθημερινότητα, άλυτα. Το κυκλοφοριακό, η ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι Οικισμοί, η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός, παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις.

 

Εσχάτως, γίναμε άπαντες μάρτυρες και μιας απροκάλυπτης προσπάθειας πολιτικής συγκάλυψης της υπεξαίρεσης στο ταμείο της ΚΕΔΗΡ που επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας.

Κι αυτό, συνιστά ανησυχητική ένδειξη λειτουργίας ενός συστήματος που   πασχίζει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, να κρατηθεί στην εξουσία ενώ έχει πλέον κουραστεί και ελάχιστα έχει να προσθέσει στο ήδη παραχθέν έργο.

Αταλάντευτη πρόθεση μου, είναι να ξεκινήσουμε αυτό το νέο αναπτυξιακό κεφάλαιο για το Ρέθυμνο,  χωρίς αναφορά και  συγκρίσεις με πρακτικές και έργα του παρελθόντος.

Ο σχεδιασμός μας για το αύριο του Ρεθύμνου και της ζωής του καθενός από μας και όλων μαζί, στρέφει τη ματιά του στο χθες λαμβάνοντας υπόψιν του την σωρευθείσα εμπειρία για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

 

Επιλέγουμε να διεξάγουμε τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια, ήθος και πολιτική ευπρέπεια. Αυτά ήταν ανέκαθεν τα δομικά στοιχεία του συνδυασμού μας αλλά και του συνολικού σχεδιασμού μας για το Ρέθυμνο.

Ξεκινάμε το δύσκολο έργο που προϋποθέτει η εξέλιξη του Ρεθύμνου, έχοντας επαρκή γνώση, οριοθετημένη στοχοθεσία, σεβασμό στους συνανθρώπους μας,  δύναμη υπέρβασης κάθε  δυσκολίας και πίστη στην επιτυχία, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς διακρίσεις και χωρίς τετριμμένα άλλοθι.

Σας προσκαλούμε να γίνεται μέτοχοι αυτής της πρόκλησης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το έργο που προσφέρει στο Ρέθυμνο, μας χρειάζεται όλους.

Η χρηστή διοίκηση της πόλης που αγαπάμε, προϋποθέτει δημοκρατία, διαφάνεια και συμμετοχή. Και οι ρεθυμνιώτες, έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε εξίσου  παραγωγικά είτε ως κοινωνική ολότητα είτε ως μεμονωμένα άτομα. Αρκεί να το αποφασίσουμε.  Ελάτε λοιπόν να γνωριστούμε καλύτερα και να συναποφασίσουμε το ρόλο που επιθυμεί και μπορεί ο καθένας από μας να αναλάβει στην ανάπτυξη κι ευημερία του Ρεθύμνου.

 

Επιτρέψτε μου να κάνω την αρχή αυτής της ουσιαστικής και γόνιμης γνωριμίας, παρουσιάζοντας σας τους συνεργάτες μου και αυριανούς δικούς σας συνεργάτες στην κοινή μας αυτοδιοικητική -πορεία:

Τους υποψήφιους του Συνδυασμού « Ρέθυμνο Αξίζεις».

 1. Αποστολάκη Μαρία
 2. Βαλαρής Γιώργος
 3. Βάμβουκας Μιχάλης
 4. Βαρούχας Μανώλης
 5. Βροντάκης Παναγιώτης
 6. Γαβαλάς Βαγγέλης
 7. Γαλερός Βασίλης
 8. Γασπαράκης Γιώργος
 9. Γιαννίτσα – Γεωργακάκη Βιργινία
 10. Γοργοράπτης Μάνος
 11. Γουνάκη Βιργινία
 12. Δερέδακης Νίκος
 13. Καργιαννάκη Μαρκέλλα
 14. Κεφαλά-Κόνδυλα Ασημίνα (Μίνα)
 15. Κεχαγιαδάκης Νίκος
 16. Κοκκινάκης Σταμάτης
 17. Κοτζαμπουγιούκης Νίκος
 18. Κούρο Αγγελική
 19. Κρεβατσούλης Μανώλης
 20. Λελεδάκης Γιάννης
 21. Λυρώνης Γιώργος
 22. Μακρυδάκη – Θωμαδάκη Μαρία
 23. Μαρινάκη Βούλα
 24. Μαρίνου Λία
 25. Μεργέμογλου Κωσταντίνος
 26. Μπαρκάτσα Βενετία
 27. Μποτονάκης Μποτόνης
 28. Μυλωνάς Σταύρος
 29. Μυρικεφαλιτάκης Γιώργος
 30. Νικολακάκης Νεκτάριος
 31. Παλαφούτης Μάνος
 32. Παντελιδάκης Δημήτρης
 33. Παπαδόσηφου Ειρήνη
 34. Ρεϊζάκης Νίκος
 35. Σαριγιάννης Γιώργος
 36. Σταματεράκη – Ανδρουλιδάκη Άννα
 37. Στεφανάκης Πέτρος
 38. Τζανιδάκη – Κοκολάκη Αμαλία
 39. Τσιχλάκη Ειρήνη
 40. Φανουργάκης Γιώργος
 41. Φουρφουλάκης Μανώλης
 42. Φραγκάκος Κωνσταντίνος
 43. Χαμογεωργάκης Θέμης

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την εμπιστοσύνη με την οποία τροφοδοτείται τη μέχρι σήμερα διαδρομή του «Ρέθυμνο Αξίζεις». Είμαι βέβαιος ότι από την προσεχή εκλογική δοκιμασία  θα βγούμε όλοι ισχυρότεροι και πιο δυνατοί για να εξασφαλίσουμε στο Ρέθυμνο αυτό που πραγματικά αξίζει.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap