Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Θερμικές κάμερες θα παρακολουθούν την κυκλοφορία στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Ρεθύμνης ενημερώνει τους συμπολίτες ότι σήμερα τέθηκε στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση θερμικού συστήματος παρακολούθησης κυκλοφοριακών δεδομένων.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του Προγράμματος CIVITASDESTINATIONS, πρόκειται να εγκατασταθεί σύστημα παρακολούθησης κυκλοφοριακών δεδομένων, σε πραγματικό χρόνο, σε 11 επιλεγμένες θέσεις, οι οποίες καλύπτουν χωρικά όλες τις εισόδους της πόλης, κεντρικά σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο καθώς και περιοχές, όπως είναι ο Μασταμπάς, η Καλλιθέα, τα Περιβόλια και ο Πλατανιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επεξεργασία των δεδομένων που θα συλλέγονται, αφενός θα συμβάλει στην ακριβή παρακολούθηση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης κινητικότητας και αφετέρου θα επιτρέψει την εξεύρεση των καταλληλότερων λύσεων για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, στόχοι που επιδιώκονται στο πλαίσιο ανάπτυξης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Επιπλέον, τα δεδομένα αυτά θα αποτελέσουν αναμφίβολα στοιχεία που θα συνδράμουν κάθε μελλοντική αξιολόγηση και βελτίωση των δράσεων του ΣΒΑΚ με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών κινητικότητας τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών του Δήμου Ρεθύμνης.

Διευκρινίζεται πως η εγκατάσταση και λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος, σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάζει ούτε θα πλήξει προσωπικά δεδομένα αφού οι κάμερες καταγράφουν μόνον θερμικά ίχνη και όχι ανθρώπινα πρόσωπα και σώματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ