Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

«Τα παιδία παίζει και μανθάνει» στο Ρέθυμνο | Μια καταπληκτική παιδαγωγική πρωτοβουλία από το Κέντρο «Διάκρισις»!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

“Επειδή πολλά όνειρα ξεκινούν από ένα παιχνίδι,εμείς παίζοντας ονειρευόμαστε! Άλλωστε, τα παιδιά μας είναι ο καθρέπτης του μέλλοντος!

Είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο καλούμαστε να ζωγραφίσουμε με φανταχτερά χρώματα την ελπίδα και τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο”, μας λέει η κα Κατερίνα Κακλαμάνου, υπεύθυνη του νέου και άκρως πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές το Πρότυπο Κέντρο Μάθησης «Διάκρισις». Και προσθέτει:

Οι σύγχρονες ανάγκες έχουν οδηγήσει σε ένα καθαρά γνωσιοκεντρικό τρόπο εκμάθησης, γεγονός, όμως, που οδηγεί τα παιδιά μας μακριά από τα βιβλία και,εν τέλει,μακριά από την γνώση. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, λοιπόν, επιδιώκουν να δώσουν τα ερεθίσματα εκείνα που απαιτούνται,ώστε τα παιδιά,ήδη από την πιο μικρή τους ηλικία,να παίρνουν την αγωγή εκείνη που θα τα οδηγήσει με ασφάλεια στα μελλοντικά τους βήματα.

Μέσα από το παιχνίδι, μέσα και από την χρήση των φιλικών και προσφιλών στις παιδικές ηλικίες LEGO, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να εξερευνήσουν τα μαγικά μονοπάτια της εκπαιδευτικής ρομποτικής,των μαθηματικών,των πειραμάτων της φυσικής και της χημείας. (…..) Φυσικά, δεν θα μπορούσε να έλειπε και το εργαστήριο ανάπτυξης του λόγου,της έκφρασης,της δημιουργικότητας και της φαντασίας,οι Μικροί μας συγγραφείς! (…..) Σκοπός των προγραμμάτων είναι μέσω αποκλειστικά και μόνο του παιχνιδιού να προάγεται η γνώση με διασκεδαστικό, ευφάνταστο και βιωματικό τρόπο”.

Είναι μία πρόκληση για εμάς η ενασχόληση με κάτι τόσο πρωτοποριακό για τα δεδομένα της πόλης μας,όμως τα θετικά μέχρι τώρα αποτελέσματα απο το πιλοτικό προγράμματα που εφαρμόσαμε τα δύο τελευταία χρόνια δεν μας άφησαν περιθώρια να την αγνοήσουμε”,μας λέει η κα Μαρία Παπαδομανωλάκη, επιστημονικά υπεύθυνη του εργαστηρίου Μαθηματικών. Οι θεματικές ενότητες είναι τέσσερις και κάθε παιδί έχει την δυνατότητα να επιλέξει να ασχοληθεί με ο,τι του κινεί το ενδιαφέρον.

Τα προγράμματα πλαισιώνονται από τους έμπειρους συνεργάτες του Κέντρου “Διάκρισις” οι οποίοι μοιράζονται με το ίδιο πάθος τις απόψεις των πρωτεργατών του εγχειρήματος, των κυρίων Κακλαμάνου και Παπαδομανωλάκη. Η επίσημη παρουσίαση των προγραμμάτων θα γίνει την Δευτέρα 18-09-2017 στον χώρο του Κέντρου Διάκρισις,παρουσία των ενδιαφερομένων γονέων και παιδιών. Από την δική μας την πλευρά,ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο ελπιδοφόρο αυτό πρόγραμμα, μία και η επιτυχία του έχει ήδη κριθεί, τουλάχιστον στα μάτια των μικρών του εξερευνητών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap