Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Συγκίνηση στο Ρέθυμνο για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης – «Είναι πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη»

Δημοσιεύτηκε

στις

ευγένιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
185 Shares

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα στο Ρέθυμνο, μετά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου.

Στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA μίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου π. Νικόλαος Νικηφόρος, ο οποίος βρίσκεται δίπλα, στο νέο Αρχιεπίσκοπο επί 12 συναπτά έτη. «Είναι δίπλα μου και είναι δίπλα μου, μαζί αγωνιστήκαμε στον όμορφο αγώνα αυτό για τη Μητρόπολη Ρεθύμνης».

Όπως ανέφερε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, δεν ήταν δεσπότης, ήταν Επίσκοπος που επισκόπευε τη Μητρόπολη. «Δεν έμεινε κλεισμένος μέσα, έβγαινε στους δρόμους, στις καφετέριες, στα μαγαζιά. Συμμετείχε σε χαρές και λύπες όλων των ανθρώπων. Το Ρέθυμνο είχε μια χαρμολύπη. Από τη μία χαίρεται γιατί όλος ο αγώνας, η αφιέρωση του και όπως έλεγε πολλάκις οικογένεια δεν είχε, οικογένεια του ήταν η Εκκλησία και εκείνη επάξια τον ανταμείβει».

Όπως σημείωσε ο π. Νικόλαος Νικηφόρος, από την αρχή ήταν ανθρώπινος, το κινητό του δεν έκλεινε ποτέ. «Λάμβανε τηλέφωνα και μετά τα μεσάνυχτα, άνθρωποι που είχαν ανάγκη τον έπαιρναν τηλέφωνο. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες ατέλειωτες για τον άνθρωπο αυτό. Είχε μια αγάπη για όλο το ποίμνιο ανεξαιρέτως. Αυτός ο άνθρωπος ακόμη και όταν πρωτοήρθε εδώ, υπήρχε ένας ντόπιος που ήταν συνυποψήφιος του. Έδειξε περισσότερη αγάπη σε αυτόν παρά τους άλλους, είχε πάντα το ενωτικό συναίσθημα, την αγάπη. Να προχωρήσουμε όλοι για το καλό της Εκκλησίας και τότε που εξελέγη Μητροπολίτης, το πρώτο του μέλημα ήταν η προσευχή. Σήμερα λειτούργησε στην Ιερά Μονή Μπαλίου. Πάντα με την προσευχή και πάντα η κουβέντα του, ότι ο Θεός αποφασίσει».

Συγκινημένος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος – Δείτε το πρώτο του μήνυμα | ΒΙΝΤΕΟ

ευγένιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap